Фан Клуб: Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Ѕвер
  • Време на започнување Време на започнување
Кога не можат старите млaдите можат.....
Хрватска у-19 репрезентација се пласираше на ЕП.Ги победија шкотите со 1-0 и обезбедија пласман.6 победи во 6 натпревари.
Иначе оваа генерација им е доста талентирана.
Делач,Крамариќ,Вукушиќ,Врсаљко,Тичиновиќ,Памиќ,Адеми........ :)

Кога не можат старите млaдите можат.....
Хрватска у-19 репрезентација се пласираше на ЕП.Ги победија шкотите со 1-0 и обезбедија пласман.6 победи во 6 натпревари.
Иначе оваа генерација им е доста талентирана.
Делач,Крамариќ,Вукушиќ,Врсаљко,Тичиновиќ,Памиќ,Адеми........ :)
Стрелец Андријашевиќ од Хајдук:icon_cool

Да да, моја грешка, поправив. И мене ми беше чудно, од кај Шевиќ, после видов дека не сум го копирал цело име:)
Татко му е Стјепан Андријашевиќ, кој исто така има играно во Монако, Селта.

Хрватска го победи израел со 2-1 на гости.Двата гола ги даде Крањчар.Хрватска не изигра некоја екстра утакмица,но 3 бода си се 3 бода.Моментално први во реалтивно лесна група со 7 бода.Инаку интересен податок е дека Израел дома само 3 натпревари има изгубено во последните 10 години и тоа 2 пати од Хрватска.

Инаку у-21 репрезентацијата изгуби 2-1 на гости од Шпанија и има доста добри шанси да отиде утре понатаму.Утре во Вараждин во 16 часот се игра 2 натпревар.Шпанците ништо подобри не беа,искористија 2 грешки на Хрватска која доста рамногправно се држеше со шпанците.Хрватсак играше без неколку важни играчи : Јајало,Перишиќ,Ракитиќ,Ловрен........дури на крајот имаа многу повеќе кондиција.Шпанците последните 20 минути немаа ич душа.

Да да, Хрватска не одиграла добар меч веке 1 година. Добро е што падна лесна група. За натпреварот со Израел гледав хајлајтс и единствено Руње, Шимунич и Кранчар може да добијат преодна оценка. Другите изиграле далеку под својте можности. Сепак добар успех се освоените три бодови на терен каде ретко кој ке освои 3 бодови. Неиграњето на Срна, вракањето во форма на Едуардо (кој и Билич до душа го чека), Модрич, и почнувањето на играње стандардно во својто тим на Кранчар ке ја направата многу појака оваа репрезентација. Според мене доколку се сите здрави се едни од фаворитите за освојување на наредното европско првенство, но прво треба да се пласираат нели. Мал проблем им е последната линија, читам тој Шилфирдер било најслаб играч а и од хајлајтот што го видов сите шанси на Израел се преку неко. Незнам дали треба да му се даде шанса на Ловрен или да се проба со Чорлука на таа позиција а деснен бек да оди Срна.

За младиве како како што читам дека Унгарскиот судија како да ги барал играчите на Хрватска што имаат веке еден жолт картон да им даде и он за да не играат на реваншот. Сепак и покрај неиграњето на 5 играчи поради втор жолт, вракањето на Ракитич (кој е звер за таа категоирија на младински играчи), како и Ловрен и Перишич ке биде доволно да се добијат Шпанците. Ако се ппминат Шпанците и се влезе на првенство мисла дека и таму младиве на Хрвастка се фаворити за освојување

Да да, Хрватска не одиграла добар меч веке 1 година. Добро е што падна лесна група. За натпреварот со Израел гледав хајлајтс и единствено Руње, Шимунич и Кранчар може да добијат преодна оценка. Другите изиграле далеку под својте можности. Сепак добар успех се освоените три бодови на терен каде ретко кој ке освои 3 бодови. Неиграњето на Срна, вракањето во форма на Едуардо (кој и Билич до душа го чека), Модрич, и почнувањето на играње стандардно во својто тим на Кранчар ке ја направата многу појака оваа репрезентација. Според мене доколку се сите здрави се едни од фаворитите за освојување на наредното европско првенство, но прво треба да се пласираат нели. Мал проблем им е последната линија, читам тој Шилфирдер било најслаб играч а и од хајлајтот што го видов сите шанси на Израел се преку неко. Незнам дали треба да му се даде шанса на Ловрен или да се проба со Чорлука на таа позиција а деснен бек да оди Срна.
Позади не знам зашто не го стави Ловрен.Дечкото со 21 година е стандарден во Лион,полуфиналист од ЛШ и втор во Франција.Шилденфелд е мног лош играч.Има свои моменти,но е премлак и голем киксер е.Со него и Дрпиќ и Карлос, Динамо ја имаше можеби најслабата одбрамбена линија во својата историја.На Ќорлука поприродна позиција му е центален бек,но може да игра и десно.Реално и Ловрен можеше да покрие десно бидејки во Динамо крпеше дупка на таа страна и лево скоро цела сезона и имаше неколку добри партии во Европа на тие позиции.
Со шпанците судијата многу заебал работа,а плус Хрватска играше ослабена.Шпанците многу арогантно се однесуваа и јас мислам дека ќе им се одибе тоа од глава.Во овој момент има голем потенцијал во Хрватска.Врсаљко,Адеми и Вукушиќ беа главни играчи од тие што беа 3ти на ЕП до 19 години.Моментално се меѓу најдобрите играчи на Динамо и Хајдук кои играат ЛЕ.На Динамо и Хајдук составите имаат околу 23-24 години просечна возраст.Ракитиќ тек 21 има,Ловрен исто, а веќе играат во многу јаки екипи.Делач е исто зверка,али не го викаат бидејки Келава брани подолго и е постар 4 години и е стандарден,додека овој е на позајмица во Витесе од Челзи.За некоја година на СП 2014 или ЕП 2016 може да се очекуваат титули од Хрватска. :)

Не знам зошто последни во средниот ред ги игра Прањиќ и Ракитиќ,на ниедниот не им е природна позиција а не го вика Бадељ.Мене ми има оставено добар впечаток дечкото ,па и пред Вукојевиќ би го играл.

Бадељ не е на ниво од лани.Плус само просечен играч е во дефанзивниот дел,ништо подобар од Прањиќ.Негови главни адути му се точните додавања(оваа сезона многу пати се искикса) и прегледот на игра.Вукојевиќ или Дујмовиќ би требало на таа позиција да играат,но прелимитирани се кон напред.Сега уште некоја година Адеми сигурно ќе влезе таму.Сега е премлад, 19 години има само.Веќе игра многу добро,одлично рабива игра,а не е многу лимитиран кон напред.Не е креативенц ,но не ја подава топката одма на тие позади него чим ќе ја освои.Нико Ковач фали премногу.Со неговото заминување се направи најголемата дупка.Беше прав лидер и на терен и надвор од него.Плус можеше да игра и во два правци.Знае и кон напред да повлече,но и да одземе топка,да пресече некој пас.......

Реметење на Турците.
Нека продолжат во второ и овака и се ќе биде супер :) На Манџуќич голот го пореметен се дерев дома :)

@ The Trooper ај ја имав малку надеж ама ти никаква не ни даваше.:DАј битно тепаа па со среќа ЕП иако има уште еден дел да се доработи.Помисливме за миг дека заборавиле да играат.:sneaky:

@ The Trooper ај ја имав малку надеж ама ти никаква не ни даваше.:DАј битно тепаа па со среќа ЕП иако има уште еден дел да се доработи.Помисливме за миг дека заборавиле да играат.:sneaky:
А чекај никогаш не се знае со турците.......у гз се праени тие.Да се одработи добра утакмица во Загреб,па после нека се чува Европа :P
Позитивно ме изненадија ептен,не очекував вакво нешто од нив.Али требаше да знам,ипак хрватите се секогаш најбољи кога сите ќе ги отпишат.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom