Проблем со сим картица

• Креатор на темата Креатор на темата Jack Nolan
  • Време на започнување Време на започнување

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Веб-сајт
www.facebook.com
Имам Sagem my150X Ја извадов Sim картицата ја прекладов на друк телефон да видам дали работи после ја вратив катрицата во Sagem-от и кога задржав на црвената слушалка за да го пуштам телефонот да го напишам пинот ми пишува НЕДОСТАСУВА SIM и неможам ни да се јавувам ни ништо од што можи да е проблемот ?

пробај стави ја картичката во друг телефон и види дали ќе го прави истиот проблем, т.е. дали ќе бара сим картичка иако е таа ставена во тел.

Не работи на друк телефон ваљда е изгребана картицата па телефонот не ја прифаќа.
--- надополнето: Dec 7, 2011 8:20 PM ---
Не работи на друк телефон ваљда е изгребана картицата па телефонот не ја прифаќа.

--- надополнето: Dec 7, 2011 8:20 PM ---
Таков случај имав и јас пред 4 години со картичка од Вип. Тие ми ја сменија картичката бесплатно (но не беше физички оштетена)
Земи ја картичката, и нејзниот поголем дел (каде што има пин, пук) и појди во салон од операторот (Вип, Уан, Ти Мобајл) и објасни им што е проблемот

Како што ти кажаа сите погоре, смени ја со нова, ако не работи ни на други телефони. До sim-от е. :)

Лесно е да ја смениш ама картицата е на пост пејд со претплата ако не можи да се напрај картицата секој месец ќе ми идат 700 денари а јас не ќе можам да ги искористам.

Лесно е да ја смениш ама картицата е на пост пејд со претплата ако не можи да се напрај картицата секој месец ќе ми идат 700 денари а јас не ќе можам да ги искористам.

Нема везе, ништо не ти менуваат, само нова сим картичка ќе ти дадат. Таа старата за во канта ќе биде.

тенџере едно.......постојат сим картички кои служат за замена....не е битно припејд или постпејд.
бројот е ист, кредитот или претплатата си е иста....е сега ако имаш меморирано броев во сим картичката или пораки...нема да ги има.
Ако нема оштетување на картичката (физичко) тие ќе ти ја сменат бесплатно.
Ако има физичко...богами ќе си платиш

:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom