Пајтон во Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Нормално дека ни требаат пајтони, не знам како живеевме до сеа без пајтоните. Моите на свадба у пајтон иделе и ја сум емотивно врзан за пајтоните, итно ми се потреби пошто иам намера да се женам и да ја продужам старата скопска традиција.

Пајтон и секоја друга слична ствар е комерцијална ствар у денешно време. А ја колку шо се сеќаам Коце Трајановски не води предузече, него град.

Нормално дека ни требаат пајтони, не знам како живеевме до сеа без пајтоните. Моите на свадба у пајтон иделе и ја сум емотивно врзан за пајтоните, итно ми се потреби пошто иам намера да се женам и да ја продужам старата скопска традиција.

Пајтон и секоја друга слична ствар е комерцијална ствар у денешно време. А ја колку шо се сеќаам Коце Трајановски не води предузече, него град.

Уф уф мераклиски со пајтон на свадба. Ни требаат пајтони и тоа како.

сакам метални пајтони.....
цел свет оди напред овие пајтони ќе прават.....

Пајтони се измислени за туристи, ќе ги дереме ;) Само не знам, јас знам пример во Сараево има фијакери(пајтони) кои возат до изворот на реката Босна пошо е подалеку, и надвор е малце од градот. Не знам некако кај нас каде би возеле, по која линија, некако не ми се уклапа. Алеја некоја ако имаме.. не знам :D

:pos::pos::pos::pos:

Па можда ќе направат посебна лента за нив.
Да бе да, посебна лента за точаци, посебна лента за трамваји, посебна лента за автобуси, посебна лента за пајтони, посебна лента за позајмениот точак на Груевски, посебна лента за Коце по спидо гачици да џогира итн итн......

Да бе да, посебна лента за точаци, посебна лента за трамваји, посебна лента за автобуси, посебна лента за пајтони, посебна лента за позајмениот точак на Груевски, посебна лента за Коце по спидо гачици да џогира итн итн......

И на крај за колите нема лента. :(

Ние северњаците одамна имаме пајтони, само малу треба пренамена од песок, отпад и картони у возило за туристи и невести.
Мислам...со вакви идеи веќе стана бајато да се спори за потребите, вкусовите и приоритетот.

Треба да има пајтони, да се движат покрај кеј, да можат да се разгледаат прекрасните песочни плажи, идните сплавови...И да се изнервира коњот и да ги пребаци во прекрасниот „Дунав“.
Озбилно не ми смета да ми шета и коњ низ центар.

Добро, шо се луѓево опседнати да го врателе "стариот ДУХ " жими стапов кој дух бе телиња неписмени едни. шо сте опседнати све да биде старо? ако треба некоја градба или обкејт субјект да се негува како стар , тој треба да опстојувал и се оджувал со години и векови и сега да биде интересен, а не сега да градиме или да воведуваме стари ствари.

Се средија во државава уште пајтони да донесат и супер ќе биде.

Фирмата „Технометал Вардар“ е избрана за најповолен понудувач за набавка на кочија што ќе се користи за прошетки по Скопје.
pajton-e1346066585121.jpg

Во наредниве две недели фирмата е задолжена да ја набави кочијата, која како што пишува „Дневник“, ќе чини 14.000 евра. Коњите, кои се планира да се нарачаат во септември, ќе се чуваат во Зоолошката градина. По која траса ќе се движи пајтонот сѐ уште не е одлучено. Овој проект ќе чини 40 илјади евра, а парите се обезбедени од градот Скопје.

Извор: MKD.mk

А пази ваму, луѓето мака мачат да си го спасат едномесечното бебенце.... Поради овие непотребни трошоци од Владава ми се с*ре!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom