Пиротехника

• Креатор на темата Креатор на темата Biljbilj08
  • Време на започнување Време на започнување
Нова година се се ближи, вас ве нема.. Него да прашам како се движат цениве годинава? Планирам да потрошам околу 500ден и да знам какви петарди ќе имам можност да купам. :)

Нема ништо.... ништо добро барем за мене. СИГУРНО има на БИТПАЗАР некои малецки петардичиња ама тие за ништо не ги бива, барем мене не ми праат филм.
Јас разгледувам и уште се чудам како да дојдам до најјаките петарди на светов.

Како да си ги средам овие????

Мали и барам, мислам во споредба со овие мали. Иначе за овие незнам, можда има некои тетуријали на јутуб. :)

Мали и барам, мислам во споредба со овие мали. Иначе за овие незнам, можда има некои тетуријали на јутуб. :)
Инаку не сум таков човек да се смеам на туѓи грешки ама многу интересно ми звучи твојава грешка тетуријали. :-) Туторијали или упатства.

ХАХАХХАХАААААА и јас се смеам сеа приметив :D

Нова година се се ближи, вас ве нема.. Него да прашам како се движат цениве годинава? Планирам да потрошам околу 500ден и да знам какви петарди ќе имам можност да купам. :)

Помини на БитПазар по тоа тезгите имаш се од најмало до најголемо парче, од обични класични Пиратки па се до оние големи петарди топовски удари ли како ги викаат популарно со ознаки што се КO и МR a ги има и едни доста големи петарди со натпис PANDA ... но за во урбана средина најдобри се само старите добри класични Pirat петарди и ништо повеќе :)
Пиратот кутија е накај стотче, може некаде да се ценкаш и да ти ги дадат за 70-80 ден. кутија, зависи до продавачот :icon_mrgr:

Помини на БитПазар по тоа тезгите имаш се од најмало до најголемо парче, од обични класични Пиратки па се до оние големи петарди топовски удари ли како ги викаат популарно со ознаки што се КO и МR a ги има и едни доста големи петарди со натпис PANDA ... но за во урбана средина најдобри се само старите добри класични Pirat петарди и ништо повеќе :)
Пиратот кутија е накај стотче, може некаде да се ценкаш и да ти ги дадат за 70-80 ден. кутија, зависи до продавачот :icon_mrgr:

Другар барам 10 години топовски удар од ЈНА ... тие што ги продаваат динамитите не ги бива за ништо , баш тие КО и МР .. порано имаше барем Big Tiger , Black Death и големи Касандри ... сеа не ги бива за ништо. Јас барам нешто као што ги пуштив на клипот .. ако има некој идеја како да ги купам би му бил многу благодарен. :)

Еее, памтите ли на времето кога обичните пиратки разнесуваа шише од Пелистерка? Сега нема такви. затоа практикувам само триаголници, може и да се правиат повеќе работи со нив, како на пр. поголеми бомби и колекционерство на фитли од 6цм.

Mразам петарди и не можам да ги смислам поготово сега период пред дочек на нова година и други празници. Идам по пат и се штрекнувам кога ќе пукне некоја петарда .

Единствено поштувам огномети но никогаш сум немал прилика да запалам огномет да се распука, а некад имам желба но пошо не искусен во таа работа и нема да испадне како што треба затоа и не ми се даваат пари за ова.

Еее, памтите ли на времето кога обичните пиратки разнесуваа шише од Пелистерка? Сега нема такви. затоа практикувам само триаголници, може и да се правиат повеќе работи со нив, како на пр. поголеми бомби и колекционерство на фитли од 6цм.
'
Памтиме.
Нема ништо сеа срање е се.
Ќе идам баш деновиве на Бит да видам што има.

'
Памтиме.
Нема ништо сеа срање е се.
Ќе идам баш деновиве на Бит да видам што има.
Јас останав сув оваа година, буквално ништо не земав, а пред тоа по 700-800ден. давав за триаголници.

Јас земав бакљи оваа година.

Од пиротехника само бакљи и огномет почитувам. Бакљите создаваат еуфорија, и забележаност во толпа, и не се опасни како петардите да мислиш дали ќе ти експлодираат во рака и ќе ти откинат екстремитет, а огнометот е уметност, кој сите го сакаат и тие што не сакаат пиротехника и тие што сакаат:)

Drugari. Mozhe nekoj da mi kazhe dali mozham da naracham pirotehnika od drugi drzhavi ? Kako na primer Polska, Holandija, Avstrija, Germanija ? Ima prejaki petardi shto sum gi sonuval ushte od malecok.
Kaj nas, posebno ne na Bit Pazar nikogash nema da stasaat ovie bombi za koj pravam muabet.[DOUBLEPOST=1478614920][/DOUBLEPOST][DOUBLEPOST=1478615418][/DOUBLEPOST] oooopsssss !

Последно уредено:
Јас имам видено едни како стапчиња кои се палат или којзнае што им се прави и почнуваат да испуштаат црвен или во друга боја чад, но најчесто црвен. Имам приметено дека најчесто ги користат навивачине кога има некој натпревар. Како се викаат тие, каде ги има и која цена се?:)

Бакљи се тие, каде се продаваат и по која цена не знам, ако знае некој нека пише.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom