3D очила и филмови (општа дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
15 јули 2007
Мислења
16.467
Поени од реакции
8.662
Дали некој гледал 3д ?

Јас вчера на поклон добив Real D 3D oчила
REALD.JPG

и најпрво што забежав е дека не се со плаво и црвено стакло ,пробав да гледам 3D видео од оние на Јутјуб ама никаков ефект нема ,па да прашам некој тука за какви 3D видеа се овие очила?

пробав да гледам 3D видео од оние на Јутјуб ама никаков ефект нема ,па да прашам некој тука за какви 3D видеа се овие очила?

Мислам дека и мониторот треба да ти биде 3D.

Траба и мониторот/телевизорот да ти биди 3Д па да може да гледаш... Обезбеди тоа и одма симнувај филмови 3Д игри и фурај :D

а зошто овие очилава не се со стакла цвено и плаво ?

Појма неам валјда се некоја јака фирма па тие не прават "casual" си прават помодерни работи... Валјда

Најверојатно, т.е. не најверојатно туку сигурно тие очила не се за црвено/зелени 3Д филмови, туку за вакви каде што имаш 2 слики, ваков филм ти е Avatar: The Last Airbender 3D пробај гледај го, а ако не можеш, дефинитивно ти треба и 3Д монитор/телевизор...

Ќе мора да инвестираш малку повеќе или во нов лаптопт или нов телевизор.
Инаку тие срање 3D црвено зелено се од 90 -те бачко.
Ова ти што си добил супер...ама без екран што подржува џабе.

мајка ми гледала филм во 3D во Франција ,а таа што работала во киното и е пријателка па и ги дала за дома да си ги земе:D
пробав секакви 3D видеа со очилава ама нема никакви ефекти ,тоа е знак дека мора да е екранот во 3D
Јас имам гледано 3D филм во Србија во Ster Cinema и премногу е добро ,само што филмот беше DRIVE ANGRY кој и не беше баш да се гледа во 3D

Штета што новиот Бетмен нема да биде во 3Д :(
--- надополнето: Nov 22, 2011 11:10 AM ---
Toshiba 3D A665 Laptop + 3D Очила + 3D Филм = 3D Перверзија ;)

Сум слушал дека го уништуваат видот точно ли е?:confused:

Јас пробав во Нептун пред некое време да гледам на 3Д Тв со очила. И ми пречеше на очи. Најверојатно не се квалитетни тие очила, ставени биле само да пробуваат муштериите. Не верувам дека го уништуваат видот, освен некои чкартни. Затоа ако сакаш да си купиш 3Д ТВ ќе си купиш и квалитетни очила од некои си 200 евра и си немаш гајле.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom