Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ти си неверојатно среќен човекЈас добив фискална во Вирус пред некое време.Исто и во Табу.
А имаме уште една опција.Конкуренцијата му пуштат на другиот објект нивно чоече, фискална нигде и ете пријавување.Особено ако се добри со дечките во УЈП.
Бидна она... со мачката и опашот.....а што бидна и купувачот ако се затекни не знам на колку метри беше од местото кај што го купува производот а нема фискална сметка,и за него следи казна нели беше така? или јанглаш сум? не фукционира ова и никогаш нема да функционира!!!!
Не бе уште едно земи уште 5-6 нека има резерваА досега не барав фискална али одсега ќе си барам, а ако не ми дадат ќе земам уште едно од тоа што сум купил за безпари .
Е сега ако си рамковен и добиеш по нос од нерамковен ќе добиеш оштета, ако не си рамковен и добиеш по нос од рамковен...па немојте да паѓате на провокацииСупер!Одсега ако не ми дават фискална ќе си заминам без да им платам.Ако продавачот се налути и ми го пукне носот ќе му извадам лекарско.мх мх,да живее Македонија.![]()
Ова ме потсети на едно легендарно клипче од к15 ..ете го погоре го имаат стаено
Толку години старо клипче а уште ништо не е сменето..100 дена влада![]()
Поготово важи за Вирус. Другите, како Канди, ќе даваат фискална па дури и вода од чешма да им побараш.
ДДВ плаќа потрошувачот... фискалната сметка е доказ дека парите нема да завршат во џебот на лакомите газди. На сметка од 100 денари јас плаќам 20 денари данок. Доколку газдата не ми даде фискална, тој моите 20 денари си ги пикнал во џеб. Доколку мене газдата или продавачката или келнерот ми понуди да платам 10 денари помалку и да ги поделиме тие 20 денари, би се согласила. Ама кога некој е лаком по дифолт е и глупав ... се расправаат со мене за да ми ги украде моите 20 денари. Со фискалната сметка барем ќе се надевам дека еден ден ќе се направи некое општествено добро.Затоа не плаќам додека не добијам фискална сметка ... ми е преку глава да гледам необразовани говеда со огромен капитал кои од толку што се глупави го кочат целиот процес на циркулација на капиталот (не знаат како да ги инвестираат и потрошат парите освен за коли, златни ланци, отворање кладилници и кафани)
Твоите пари посекако ќе бидат украдени е сеа дали од продавачот или па ако ги платиш ете во данокот тие 20 денари, некој ќе си ги собере во џеб. The ugly truth.