CPU Cooler

• Креатор на темата Креатор на темата VeGaS
  • Време на започнување Време на започнување
VeGaS напиша:
ova so amortizacijava mi pomogna dosta :wink:

fala batka :!:

kaj ima kompjuter so 8 decibel be

najmaliot flekt e od 15 decibel najtivkiot

posle imas napon na sruja agregat i na nego imas flekt

togas eden kompjuter najtivok moze da bide 22 do 25 decibel

Прописите го викаат следново:

Regarding PC system units the EU states:

"The ‘Declared Sound Power Level’ of the personal computer system unit, according to paragraph 3.2.5 of ISO 9296, shall not exceed:

— 48 dB(A) in the idle operating mode;
— 55 dB(A) when accessing a disk drive."

Сепак постојат МНОГУ потивки солуции. Така например ова е една од најтивките - Reserator 1 од Zalman. (водено ладење со минимална бучава)

Потоа тука е: Zalman CNPS7700-Cu кој има 20 ~ 32dB ± 10% (Класичен 120мм фен и бакарен кулер) итн.

И да Zalman имаат најтрајни кулери и фенови во свет 8)

А што мислите, кои му се перформансите на следниов?

zalman_big_cooler.jpg

slasa напиша:
kaj ima kompjuter so 8 decibel be

najmaliot flekt e od 15 decibel najtivkiot

posle imas napon na sruja agregat i na nego imas flekt

togas eden kompjuter najtivok moze da bide 22 do 25 decibel

jas rekov 8db za coolerot, za EDEN cooler - onoj nad procesor plochkata, ti zborish za cel pc!

E vaka,ATI radeon 9600 xt 128mb ram, ventilator,
Nema nigde.Dali e mozna alternativa,poso ovoj ventilator e okrugol,dali nekako bi mozel da smestam kockast.
Kako sto site mi preporacaa, bev u Log-in,i tamu mi kazaa deka nema da najdam nigde,ama,gospod da gi blagoslovi deckite od SET,mi izvadija eden od nekoja stara graficka i pak ne mi raboti.
Kako mozam da proveram so mu e.

Zalman heatpipe земи си, ваљда има негде во Скопје.

А да пробаш со една помала батерија да го закачиш на неа за кратко време колку да видиш дали ке проврти или ке изреагира на некој начин,со прст ако го вртиш тешко иде или не.Ако е "запечен" капка уљенце, поретко некое може да ти заврши работа

oxygenne напиша:
А да пробаш со една помала батерија да го закачиш на неа за кратко време колку да видиш дали ке проврти или ке изреагира на некој начин,со прст ако го вртиш тешко иде или не.Ако е "запечен" капка уљенце, поретко некое може да ти заврши работа
Toj so go smeniv idese tesko ,a sea ovoj noviov ide lesno.A kako toa so aterija.Ima dve zici i tie se spoeni kako mozam da staam baterija.:raz: :raz:

Претпостваувам дека оргиналниот кулер ти е исправен само му фали "подмачкување" .Ако ти е изваден кулерот од задната страна имаш како округло налепниче,извади го и ке ги видиш лагерчињата и механизмот,капни малку уљенце од машина за шиење или за пиштол чистење или некое друго поретко уљенце.Проврти го после кулерот рачно додека не осетиш дека лесно се движи

fala za site so se potrudija da mi objasnat so e problemot so ventilatorot ,ama,deneska go srediv toj proble.SET:cuc: :cuc: :cuc: :cuc: .
Nekoj kontakt ne bil ko so treba i go srediv.
Fala na site uste ednas:wink: :wink:

Хм...јас имам малецко демонче за ладење на мојот процесор. работи на 37 децибели и го одржува мојот дуал 3.0 со по 1 мега кеш (два мегаа вкупно) на 34 степени. Кога рендерирам знае да се качи и до 49 степени целзиусови. Не знам што марка е, ама фрлив 90 евра за него, од штип го земав, закон е!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom