Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не е тоа тоа! Барем не она што го очекував или еден потенцијален корисник на една ваква куќа. Не зборувам јас за Хибридна куќа. ниту за енергетски ефикасен дом, зелен дизајн или за марсовци..... Зборувам за Нискоенергетските куќи (Low Energy House) или за пасивни куќи Passive House. Мислев дека во поднасловот Нискоенергетски градби ќе најдам нешто од оваа материја ама се излажав..... Ете некој Питерсон објаснувал дека за нискоенергетска куќа, требало повеќе од тоа да се купи *штедлив* бојлер.... но и многу повеќе од тоа да се гаси мониторот или да се става на стенд бај, да се гасат ДВД-јата.... или да се гасат сијалиците! Веќе кога чланакот носи име *градби* каде ви е разработена таа тема? Само за Hi-tech технологии и трици еколошки и економични сијалици од 500 денари или панели за топла вода кои со бојлер ќе вио заштедат електрична енергија толку колку за 15 години да ја исплатите инвестицијата.... или што велите:
Можел да се управува преку компјутер и притоа ја исклучува струјата на одредени штекери според програмиран тајмер или рачно, со кликање на глувчето. Се разбира, ова е само еден дел од мерките кои може да се преземат за да го претворите вашиот дом во нискоенергетски или енергетски независен
ова ли е за нискоенергетската градба? Што не кажувате вакви работи?..... А каде е градбата?
А за пелетите или брикети не прашувај дали имам слушнато.... слушнато имате вие од ојле дојле.... и сосема ПАУШАЛНО пишувате дека било ТОП! Јак бизнис и тоа зелен...
Јас сум во бизнисот те фирмата во која работам! Ти објаснива МКД Владе и Конкрит, напишав и јас што мислам за тоа....несакам да се повторувам!
Еве Змиго еден предлог прати текст за нискоенергетски градби едуцирај не не само нас веќе и другите луѓе со задоволство ќе го објавиме.
А за палетите и брикетите, на блогот се пишува за нивните карактеристики како потенцијално гориво. Податоците шти ги прикажавме не ги измисливме тие се, тоа е факт. Никаде во текстовите не пишувавме дека бизнисот со брикети е ТОП како ти што тврдиш. Во текстот зелени бизниси производство на пелети го спомнавме како потенцијален добар бизнис. Па и самиот МКД Владе според неговите пресметки потврди дека производство на пелети/брикети е потенцијално добар бизнис за наши услови.
почнав еден проект па да видиме како ке оди.
па повелете овде
Абе еден саглам домеин да купевте, вака ќе ве сметам за несериозни.почнав еден проект па да видиме како ке оди.
па повелете овде
а колкав влог е потребен?Пуканки и американски крофни.
http://www.pazar3.mk/Listing/Detail/Index/547767а колкав влог е потребен?
за твоја информација нема тука никакви деца уште помлаце множина а за кое одделение сум ми пишува во профилот колку години сум требаше само да прочиташ и ке ти стани јасно отколку да се истрчаш и да искоментираш нешто и нормално да се изглупираш. од вакви експерти ни пати државата, а како второ сега засега верувал или не сум сосем задоволен од бројот на трансакции.страната можеби и не ти е по кеф спрема твоите високи стандарди и желби( незнам можеби си по струка информатичар или што и да е) ама со оглед дека многу добро ми одеше и без неа толку време мислам дека сосем добро си ја брка работат за што е наменета и ги има сите потребни информации млад господине( пошто незнам на што години си ).Едно прашање ако може?
-Колку години имате,ти и твоите другари...т.е кое одделение сте.
Зар стварно мислиш дека некој ќе ви уплати на жиро сметка со таков сајт,направен миженка....па добро бе свесни ли сте дека бизнисов ви бара поверење,а не да ги мајтапите луѓето со вакви странички.
Оценка за страната од 1 до 10... минус 100!
п.с Седнете и потхитно да ја средите.
секој има право на свое мислење па макар било и грешно сепак е тоа твое мислење.Абе еден саглам домеин да купевте, вака ќе ве сметам за несериозни.
Дечко, добро е ти што си почнал. Но без добра интернет страна (кога велам добра на скала од 1 до 10 - да биде барем 5) сериозен бизнис не се тера.почнав еден проект па да видиме како ке оди.
па повелете овде
Дај инвестирај 10 евра за еден сериозен domain. Не се големи пари
И интернет страната треба да ти биде средена. Да имаш информации за тоа кои сте и што работите, од каде набавувате, колку провизија земате и слични работи.