Лов и риболов

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Би ловеле, би убивале не знам елени, волци, лисици, зајци итн.
Дали животните се на оваа планета за наша занимација или тие имаат право независно да постојат и да си тераат со животот каков и да им е.
Дали животните се храна, крзно и кожа на четири /две нозе?

Понатаму за самата симболика на ловот.
Дали сметате дека машко кое не било на лов и не убило ништо во животот не е машко? Дали жена која не го зготвила тоа кое мажот го фатил не е жена?

итн..

дефинитивно риболов , порано многу време трошев на риболов на Вардар на Велешко али ми помина таа фаза и сега ништо од тоа, можеби пресудно беше кога ми се скрши трската на 2 дела

Све тоа океј ама една ствар не ми е јасна.
У филмови е забрането убивање на животни демек лошо ќе се учеле децата и лош пример било тоа...
Но у филмови се убиваат луѓе и тоа е дозволено.Каков пример е ова?????
Демек деца луѓе може да убивате но животни никако!!!:)
Да не претеравме малце со правата на животните?

Ни едното ни другото.Ловот ми е праисториска работа и премногу свиреп акт.:nerv:

Ма и ловот и риболовот нема везе со машкоста, туку едностван мажите имаа многу поголем обичај и многу поголема желба со тоа да се занимаваат, на повеќето жени тоа им е досадно мислам риболовот , или стресно кај ловот.
ВБажка Кајможе зена да се сконцентрира и само да мисли како да го улови дивечот, па мора да провери да не и се искрчил некој нокт попат.

Тоа ти се вика Природа----Синџир на Исхрана секогаш Предаторот преживува

јебешга Доминантни сме инаку за рекреација нишо не ловам само за исхрана:kez:

Рибарам и ловам и не гледам ништо лошо во тоа. Исконски порив за лов од нашите предци е сосема логично секое машко да почувствува. Немам проблем со тоа да убијам животно, не ги убивам од задоволство туку за храна и да кажеме за крзно. Има огромен предизвик во ловот и риболовот и незнам зошто некои луѓе толку многу трубат за некакви права на животните кога ако не би постоеле начини за намалување на нивниот број тогаш би дошло до пореметување на рамнотежата во ланецот на исхраната во природата. Што ако се забрани ловот воопшто? Ќе се накотат на пример многу зајаци и срни кои се храна за лисиците и волците, а тие поради подобрената исхрана ќе се размножат уште повеќе и тогаш кога ќе бидат повеќе на број ќе почнат да страдаат и луѓето и домашните животни од нив. Се додека некои „борци” за права на животните вака размислуваат ќе има такви полемики каде предмет ќе биде убивањето животни. И најпосле, дај боже животни да се убиваат што повеќе, луѓе што помалку.

Риболов ДА, мада не сум рибарел година дена.Што знам за ова околу животниве, се согласувам со Мандрак

Abe ekstra e ama vise me faka mrza za ribolov, porano sekoj den idev na velesko i pecav, ne bese nekoja riba(Sitni ripcinja kako so bev jas)

Немам рибарено можеби месец ипол , тоа го правам онака за рекреација , релаксација и уживање у вода , како би се рекло ... одвај чекам да одам Охрид , лани уловив Јагула незнам ни јас како се фати , прснав од страв мислев некоја змија е :) лугето шо беа до мене исто така на риболов ја извадија послем направивме една голема софра , ЈАГУЛА - вкусна но многу мрсна ...

Еднаш со еден другар бевме на риболов во Охрид и фативме околу 2-3 килограми ситни рипчиња.

Али јебига ги продадовме и со парите право во кебапчилница.

Рибарење одам со дедо ми, некогаш со татко ми, а на ЛоВ чекам да почне сезоната па да почнам да одам и на ЛоВ.. xD

Знае некој каде можам да најдам во Македонија воблер:

storm-Thundercrank
s7_123818_renderset_04

storm-subwart
SUBW04%20COLOR%20374%20hay%2051.jpg

Се прашувам и јас замиот, зошто работите ги правевме порано кога сме биле помали? Тогаш не интересирало ? хмм шознам.

Риболов, многу одев на риби порано со татко ми и чичко ми, посебно правеа смех кога ловевме. Фаќав, решија да ме стават на натпревар ама јас нејкев (незнам по која причина). Со тек на време се послабо и послабо одев, незнам ни јас како откажав. Но сега пред 5-6 дена ме фати мерак пак, ловев се испробував и одма осекам дека не сум тој што беше, ја заплетав трската ...
Наредната Недела пак ке одам, па да видиме дали ке си ја вратам формата за риболовот, инаку порано многу факав ..

Риболов да .. Ама лов дефинитивно НЕ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom