Пресумпција на невиноста на човекот

• Креатор на темата Креатор на темата ;-)
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

;-)

Член од
31 октомври 2011
Мислења
48
Поени од реакции
8
Дали некој може да ми помогне во врска со ова бидејќи требе да направам презентација,ви благодарам однапред. :)

Дали некој може да ми помогне во врска со ова бидејќи требе да направам презентација,ви благодарам однапред. :)
Каква помош ти треба? И како се најде во ситуација да правиш презентација за непозната работа?

Каква помош ти треба? И како се најде во ситуација да правиш презентација за непозната работа?
па земавме нова лекција и професорката ја раскажа половина лекција и половина ми зададе да направам презентација за неа... Па требе да напишиме во врска за тој дел јас напишав нешто , но не е доволно...

lНикој не може да биде казнет за дело кое пред да биде сторено не било утврдено со закон или со друг пропис како казниво дело и за кое не била предвидена казна;
lНикој не може да се смета за виновен за казниво дело додека тоа не бид утврдено со правосилна судска одлука;
lЛице кое е незаконито лишено од слобода,притворено или незаконито судено има право на надомест на штета и други права утврдени со закон;
lНикој не може повторно да биде суден за дело за кое веќе бил суден и за кое е донесена правосилна одлука;
lКривичните дела и санкции можат да се определат со закон (член 13 и 14)

l
l

Хмм, пресумпција на македонски не беше претпоставка? :)

молам, повелете и друг пат ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom