Пресумпција на невиноста на човекот

• Креатор на темата Креатор на темата ;-)
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

;-)

Член од
31 октомври 2011
Мислења
48
Поени од реакции
8
Дали некој може да ми помогне во врска со ова бидејќи требе да направам презентација,ви благодарам однапред. :)

Дали некој може да ми помогне во врска со ова бидејќи требе да направам презентација,ви благодарам однапред. :)
Каква помош ти треба? И како се најде во ситуација да правиш презентација за непозната работа?

Каква помош ти треба? И како се најде во ситуација да правиш презентација за непозната работа?
па земавме нова лекција и професорката ја раскажа половина лекција и половина ми зададе да направам презентација за неа... Па требе да напишиме во врска за тој дел јас напишав нешто , но не е доволно...

lНикој не може да биде казнет за дело кое пред да биде сторено не било утврдено со закон или со друг пропис како казниво дело и за кое не била предвидена казна;
lНикој не може да се смета за виновен за казниво дело додека тоа не бид утврдено со правосилна судска одлука;
lЛице кое е незаконито лишено од слобода,притворено или незаконито судено има право на надомест на штета и други права утврдени со закон;
lНикој не може повторно да биде суден за дело за кое веќе бил суден и за кое е донесена правосилна одлука;
lКривичните дела и санкции можат да се определат со закон (член 13 и 14)

l
l

Хмм, пресумпција на македонски не беше претпоставка? :)

молам, повелете и друг пат ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom