Нокиа прикажа мобилен со флексибилен OLED екран

• Креатор на темата Креатор на темата Џои
  • Време на започнување Време на започнување
Продолжи да пукаш од смеа пријателче, со тебе гледам дека не може човек да воспостави никаква аргументација. Не приложи ни еден аргумент, ниту пак можеш да понудиш контруктивен критицизам на моите постови. Со ова "Според тебе кој е модерен оперативен систем", ми стана јасна твојата неупатеност. Гуглај малку, може ќе ти се разјасни нешто :).

Па кога си ти толку упатен што не ми одговори на прашањата:tapp:

Продолжи да пукаш од смеа пријателче, со тебе гледам дека не може човек да воспостави никаква аргументација. Не приложи ни еден аргумент, ниту пак можеш да понудиш контруктивен критицизам на моите постови. Со ова "Според тебе кој е модерен оперативен систем", ми стана јасна твојата неупатеност. Гуглај малку, може ќе ти се разјасни нешто :).
пријател ако си нашол на гугл нешо и ми правиш копи пејст тука не ти држи вода „аргументацијата“ од едноставна причина што на интернет ке најдеш се и сешто и точни и апсолутно неточни информации. јас не ги негирам твоите аргументи само размислувам подруо зао разлика од тебе а ако тебе не ти се допаѓа тоа онда да го замолиме ацид да додаде опција Не ми се допаѓа па кликни. ако тебе ти се допаѓа симбијан ОС не значи дека и на мене ке ми се допаѓа така? многу брзо донесе одлука за мојата неупатеност некако. ти да не се еден од многуте експерти во македонија?

инаку на темата. гледам пристрасно се придржуваш за нокиа. - да нокиа е бренд и ден денеска и има и квалитет и квантитет но сам си кажа во претходните постови дека правеле НИЗА грешки. да ти посочам точно во кој дел од постот.

Добро е да се види дека Нокиа сеуште има по некоја скриена карта во ракавот. По низа нелогични постапки од страна Нокиа, одамна се бев откажал од нив

ова ти го напиша така? епа чим од дамна си се откажал од нив барем не го врти лицето каде што грее сонцето - знаеш таквите ги викаат сончогледи. и да - нокиа беше број еден кога искочија мобилните воопшто и држеше јако место едно 3 години од прилика кога на мобилните телефони полифоните мелодии беа замислица само. сега веќе не е така - многу работи се имаат сменето.

а и да. ке заборавев за малце. ако не ти се допаѓаат моите постови не ме цитирај и едноставно прескокни го постот - оди на наредниот

Нокиа телефоните се ПРЕЦЕНЕТИ

Зошто? Гледаш новите модели, сепак се поефтини од останатите hi end телефончина. Nokia како Nokia кога ќе фатиш во рака знаеш дека држиш телефон. Убаво изработен, прекрасна камера, батеријата лепота (не е битно каков телефон ќе биде)

И да, нокиа и мајкрософт сега ќе вложат МИЛИОНИИИ $ за да биде успешна нокиа а воедно и windows phone 7.

Така да очекувам, а и верувам дека нокиа ќе се врати за 2-3 години максимум.

пријател ако си нашол на гугл нешо и ми правиш копи пејст тука не ти држи вода „аргументацијата“ од едноставна причина што на интернет ке најдеш се и сешто и точни и апсолутно неточни информации. јас не ги негирам твоите аргументи само размислувам подруо зао разлика од тебе а ако тебе не ти се допаѓа тоа онда да го замолиме ацид да додаде опција Не ми се допаѓа па кликни. ако тебе ти се допаѓа симбијан ОС не значи дека и на мене ке ми се допаѓа така? многу брзо донесе одлука за мојата неупатеност некако. ти да не се еден од многуте експерти во македонија?

инаку на темата. гледам пристрасно се придржуваш за нокиа. - да нокиа е бренд и ден денеска и има и квалитет и квантитет но сам си кажа во претходните постови дека правеле НИЗА грешки. да ти посочам точно во кој дел од постот.

Добро е да се види дека Нокиа сеуште има по некоја скриена карта во ракавот. По низа нелогични постапки од страна Нокиа, одамна се бев откажал од нив

ова ти го напиша така? епа чим од дамна си се откажал од нив барем не го врти лицето каде што грее сонцето - знаеш таквите ги викаат сончогледи. и да - нокиа беше број еден кога искочија мобилните воопшто и држеше јако место едно 3 години од прилика кога на мобилните телефони полифоните мелодии беа замислица само. сега веќе не е така - многу работи се имаат сменето.

а и да. ке заборавев за малце. ако не ти се допаѓаат моите постови не ме цитирај и едноставно прескокни го постот - оди на наредниот

Кога те цитирав тебе? Ти очигледно имаш помешано некои работи. Lexmark е единствениот член што го цитирав и му зборував на него. Ае ќе те молам прочитај убаво пред да почнеш да се препукуваш со некого. Очиглено не можеш да разграничиш некои работи. Зборував дека Нокиа телефоните ДЕНЕС, не се тоа што беа, но никој не може да го негира ФАКТОТ дека од тие се пионери на модерната мобилна технологија, и од нив произлегоа едни од најмодерните и најопремените смартфони во своето време, пример Н95, од што произлезе голем дел од култот за мобилните телефони како што ги знаеме денес.

Од твојот пост:
и да - нокиа беше број еден кога искочија мобилните воопшто и држеше јако место едно 3 години од прилика кога на мобилните телефони полифоните мелодии беа замислица само.

Ова го само потврдува моето тврдење, коешто веќе го напоменав во повеќе наврати. Не гледаме каде јас и ти имаме конфликти тврдења? Или па ти и Lexmark сте една иста личност? Симбиан го имам користено и немам причина да го користам затоа што како напоменав, Нокиа не се тоа што беа, но не смее да се негира фактот дека имаат премногу допринесено за мобилната технологија. Едно е да биде слеп fanboy, друго е да бидеш свесен како технологијата еволуира. Не сме сите отруени од јаболкото на Џобс. А освен што на интернет имаш разноразни глупости, имаш и официјални документи...чисто информативно.

Не сум експерт, ама сум имал прилика да се бавам со мобилни оперативни системи подолго време. Немој повторно да ме помешаш :cool:

Шо ви е бе, јајцето е прво.

Или не, кокошката..

чекај, нешто науката вика јајцето!

Не бе господ вика кокошката!

Вие очигледно морате да ја префокусирате ова конструктивна енергија кон нешто далеку профитабилно. Сигурен сум дека Нокиа или кој и да бил прв нема да ве направат тестери на нови производи дури и да докажете нешто во случајов. Додека не излезат чудава, дај кажете со 12-3-4.000 буџет каков мобилен можам на старо да земам? :pos: Муабетов е цените се плус минус исти ко овде само што ќе го земам од продавница за половни која самата нуди гаранција од пола година па нагоре, зависно, и повеќе и' верувам отколку да земам нов мобилен од Вип или слични.

Зошто? Гледаш новите модели, сепак се поефтини од останатите hi end телефончина. Nokia како Nokia кога ќе фатиш во рака знаеш дека држиш телефон. Убаво изработен, прекрасна камера, батеријата лепота (не е битно каков телефон ќе биде)

И да, нокиа и мајкрософт сега ќе вложат МИЛИОНИИИ $ за да биде успешна нокиа а воедно и windows phone 7.

Дека имаа добар изглед и добри материјали на изработка - имаа, меѓутоа скоро на сите батериите им беа катастрофа, а и камерите не им беа нешто посебно. За договорот со Микрософт, според мене, пак одиграа погрешна карта и мислам дека нема ништи да им смени во однос на продажбата. Мислам дека попаметно ќе им беше да не се инаетат и да почнат да користат Андроид;).

Кога те цитирав тебе? Ти очигледно имаш помешано некои работи. Lexmark е единствениот член што го цитирав и му зборував на него. Ае ќе те молам прочитај убаво пред да почнеш да се препукуваш со некого. Очиглено не можеш да разграничиш некои работи. Зборував дека Нокиа телефоните ДЕНЕС, не се тоа што беа, но никој не може да го негира ФАКТОТ дека од тие се пионери на модерната мобилна технологија, и од нив произлегоа едни од најмодерните и најопремените смартфони во своето време, пример Н95, од што произлезе голем дел од култот за мобилните телефони како што ги знаеме денес.

.

Не сум експерт, ама сум имал прилика да се бавам со мобилни оперативни системи подолго време. Немој повторно да ме помешаш :cool:

Точно е дека Нокиа се едни од пионерите на мобилната технологија, исто така се и Ериксон, Алкател, Сагем, Сименс, и Моторола многу пред сите... За смартфони одсекогаш биле тапа, кога излезе Н95 на пазарот веќе имаше многу модели на HTC, HP, Qtek... коишто работеа на Windows платформа; доста Palm телефони со Palm OS, Blackberry, Sony Ericsson (P990i) и еден куп други коишто беа „компјутери“ спрема Нокиите:pos:.

Според твоите коментари се гледа колку си имал прилика да се бавиш со мобилни оперативни системи:tapp: Најверојатно си менувал рингтонови само...

Џои не знам, ако си држел 3310 ок... :)

Нокиа уште одамна ги замразив (кога морав да мењам маски на 3650 зашто многу се гребеа, а пак 7650 беше звер телефон...без можност за додавање меморија?!)...али кога чичко ми фрли 40.000 на N95, тогаш ептен паднаа на дното на мојата листа. Човекот купува телефон од 40.000, high-end и скуп, а по 1 месец телефонот знаеш на што личеше?

На парче пластика. Тие копчињата за call/decline цели излижани, екранот цел "измрсен"...ко да држиш играчка, а не телефон.

За ова со флексибилноста, баш да видиме каде ќе одат. Вака, да го виткам телефонот за да зумирам...хм, не. :)
--- надополнето: Oct 28, 2011 7:06 AM ---
За да се врати нокиа на пазарот почнува да произведува и winmob
http://www.5min.com/Video/Nokia-Set-to-Adopt-Windows-Phone-7-516963993
А може би поуспешно враќање би имала со Android.Ама кој знае дали ќе успее во намерата

Ако прави телефони со андроид, како ќе се разликува од Самсунг, HTC?

Ако прави телефони со андроид, како ќе се разликува од Самсунг, HTC?

Па и со Windows нема да се разликува. И Samsung и HTC и LG имаат телефони со тој оперативен систем, и се далеку подобри и поефтини (најверојатно):)

Па и со Windows нема да се разликува. И Samsung и HTC и LG имаат телефони со тој оперативен систем, и се далеку подобри и поефтини (најверојатно):)

Но они повеќе го форсираат Андроидот, а Win Mobile е ставен во заден план. Овие ваљда планираат све да фрлат на win7 mobile, па кому иде. :)

Но они повеќе го форсираат Андроидот, а Win Mobile е ставен во заден план. Овие ваљда планираат све да фрлат на win7 mobile, па кому иде. :)

Епа што мислиш ти, зошто го ставија Win Mobile во заден план? Видоа што се бара на пазарот и тоа и го нудат...
Нокиа удираше со главата во ѕид со Симбианот (Маемо...) и дури сега по толку време се префрлува на друг ОС, и тоа пак на некој кој што не се бара многу. Според мене погрешна политика со оглед на лошата состојба во која што се наоѓаат - се радуваа на извештај според кој не биле во загуба колку што очекувале:eek:

Епа што мислиш ти, зошто го ставија Win Mobile во заден план? Видоа што се бара на пазарот и тоа и го нудат...
Нокиа удираше со главата во ѕид со Симбианот (Маемо...) и дури сега по толку време се префрлува на друг ОС, и тоа пак на некој кој што не се бара многу. Според мене погрешна политика со оглед на лошата состојба во која што се наоѓаат - се радуваа на извештај според кој не биле во загуба колку што очекувале:eek:

Тоа е, порано беа нешто како предводници во овој дел (7650, телефониште за времето), ама полека полека почнаа да нудат инфериорни решение. Nokia Xpress Music со резизтивен екран на допир vs оригиналниот iPhone?

Сега пак ќе лупаат со глава во ѕид, бидејќи единствено Win Mobile им останува, Apple има iOS, HTC, Samsung итн имаат Android и супериорни телефони.

Ако им купи некој телефон, сигурно ќе биде заради носталгичност (еее, имав ја нокиа на времето), отколку заради можности и спецификации.

Тоа е, порано беа нешто како предводници во овој дел (7650, телефониште за времето), ама полека полека почнаа да нудат инфериорни решение. Nokia Xpress Music со резизтивен екран на допир vs оригиналниот iPhone?

Сега пак ќе лупаат со глава во ѕид, бидејќи единствено Win Mobile им останува, Apple има iOS, HTC, Samsung итн имаат Android и супериорни телефони.

Ако им купи некој телефон, сигурно ќе биде заради носталгичност (еее, имав ја нокиа на времето), отколку заради можности и спецификации.

Да, 7650 беше доста јак телефон :). Меѓутоа јас мислам дека 5110,6110, 3210 и 3310 беа моделите што ја кренаа Нокиа толку високо.

Нокиа не застанува, вчера прикажаа уште една интересна работа

Исто така на овој екран нема да се познаваат отисоци од вашите прсти.

FingerPrints.JPG

За вакво нешто тврдат сите производители дека го постигнале, но кога ќе го фатиш во рака екранот е лом :)
--- надополнето: Oct 28, 2011 9:43 AM ---
Него за нокиа, новиот модел сега што им е мене ми се допаѓа максимално. Премногу е убав а слободно можам да кажам дека има и најдобар изглед до сега од сите мобилни.

1200-nokia-lumia-800_group.jpg

nokia-lumia-800-pictures-preview-1.jpg

Им пишав на вип да кажат дали ќе го носат и нормално го добив следново

Оставете да ве изненадиме!!! Што значи појма немаат.

Иначе телефонот е ИСТИ ваков со минимални промени. Не сум бил корисник на нокиа но мислам дека со ова телефонче ми го сменаа погледот кон нив.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom