џимеј
џимилино
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 10.467
- Поени од реакции
- 25.436
Не знаев како правилно да ја насловам темава, ама во продолжение ќе образложам за што се работи. (за оние кои можеби ќе се збунат кога ќе ја отворат темава, да кажам дека е во Филм и Тв, да не испадне некој да стави слика од колекција на стари монети).
Јас веќе неколку години се заминавав со колекционирање на филмови и серии. Ги изнајмував од дивидитека, од пријатели, па ќе ги изрежев, ќе направев омоти и ќе купев кутии за да ги имам како што доликува.
Порано имав неколку постери од филмови, ги земав од кино кога завршуваа проекциите.
Имам и една маица со логото STAR WARS, црна маица со златни букви.
Накратко и можеби нејасно, тоа е поентата на мојата тема.
Еве неколку примери:
Ова е дел од мојата колекција филмови, имам околу 600 филма кои си ги собрав и направив сам, иако одамна престанав да се занимавам со ова хоби затоа што како прво дома веќе немам место кај да ги ставам, како второ кога ми се расипа печатарот не се потрудив да соберам пари и да купам нов за да печатам омоти. Сега новите филмови и серии ги ставам во папки, онака, обично, безвезе....
Еве уште мал дел од мојата колекција:
Прашањето ми е, што се имате во вашата колекција поврзано со седмата уметност?
Дали имате оригинал филмови кои ви се особено драги? Дали имате маици од некој филм, постери од актери и слично?
Дали можеби имате нешто вакво?
Или можеби пак постери?
Ако не ви е мака најдобро ќе биде да ставите барем некоја слика од тоа што го поседувате...
Ако ве мрзи, пак, само набројте нешто што имате или можеби еве... сакате да го имате?
Јас веќе неколку години се заминавав со колекционирање на филмови и серии. Ги изнајмував од дивидитека, од пријатели, па ќе ги изрежев, ќе направев омоти и ќе купев кутии за да ги имам како што доликува.
Порано имав неколку постери од филмови, ги земав од кино кога завршуваа проекциите.
Имам и една маица со логото STAR WARS, црна маица со златни букви.
Накратко и можеби нејасно, тоа е поентата на мојата тема.
Еве неколку примери:
Ова е дел од мојата колекција филмови, имам околу 600 филма кои си ги собрав и направив сам, иако одамна престанав да се занимавам со ова хоби затоа што како прво дома веќе немам место кај да ги ставам, како второ кога ми се расипа печатарот не се потрудив да соберам пари и да купам нов за да печатам омоти. Сега новите филмови и серии ги ставам во папки, онака, обично, безвезе....

Еве уште мал дел од мојата колекција:

Прашањето ми е, што се имате во вашата колекција поврзано со седмата уметност?
Дали имате оригинал филмови кои ви се особено драги? Дали имате маици од некој филм, постери од актери и слично?
Дали можеби имате нешто вакво?

Или можеби пак постери?

Ако не ви е мака најдобро ќе биде да ставите барем некоја слика од тоа што го поседувате...
Ако ве мрзи, пак, само набројте нешто што имате или можеби еве... сакате да го имате?