Распеани Скопјани

• Креатор на темата Креатор на темата Scouser88
  • Време на започнување Време на започнување
А што им фали ? На одличен уникатен начин протестираат против се што не чини во државата, а има многу. Чепкаат и таму каде што на 90% им е страв, а го делат и истото мислење, а тоа е црквата. Алал да им е, толку од мене :cuc:
Жифти све? "Чепкале кај шо други не смееле"?
Шо не чепкаат кај Албанците. Таму има богами мнооогу поише за чепкање.
Али финтата е што:
- Не им плаќа Сорос за да пеат за диво изградени џамии, напади врз семејства, лажирани пописни резултати и уште миљон по флагрантни појави од оние за кои пеат
- Не им држи газот таму да пеат таму

Тоа се само повраќаници со сопствена цена, кои своите двојни аршини ни ги презентираат како врв на "слободното мислење". Морони кои се брука за слободарските либерални движења по светов. Нив да речеме ги боли уво што Македонските имоти и цркви, во општини како Арачиново, сред бел ден се уништуваат, а Македонците се убиваат. И погодете што - никој не одговара за тоа. Не, они никад нема власта да ја прашаат за ваквите случаи (преминати одамна во секојдневна пракса). Али затоа знаат која фирма е шољата на Груевски у WC-то.
Кога некој тип ко Мајкл Мур, да речеме, би ја согледал состојбата во нашето општество и би видел ваквите активисти што прават и од каде се финансираат (сите од еден извор , lol), слатко би се насмеал и би ги потапшал по рамо.

си пејат, баш им убаво. Им завидувам.

Жифти све? "Чепкале кај шо други не смееле"?
Шо не чепкаат кај Албанците. Таму има богами мнооогу поише за чепкање.
Али финтата е што:
- Не им плаќа Сорос за да пеат за диво изградени џамии, напади врз семејства, лажирани пописни резултати и уште миљон по флагрантни појави од оние за кои пеат
- Не им држи газот таму да пеат таму

Тоа се само повраќаници со сопствена цена, кои своите двојни аршини ни ги презентираат како врв на "слободното мислење". Морони кои се брука за слободарските либерални движења по светов. Нив да речеме ги боли уво што Македонските имоти и цркви, во општини како Арачиново, сред бел ден се уништуваат, а Македонците се убиваат. И погодете што - никој не одговара за тоа. Не, они никад нема власта да ја прашаат за ваквите случаи (преминати одамна во секојдневна пракса). Али затоа знаат која фирма е шољата на Груевски у WC-то.
Кога некој тип ко Мајкл Мур, да речеме, би ја согледал состојбата во нашето општество и би видел ваквите активисти што прават и од каде се финансираат (сите од еден извор , lol), слатко би се насмеал и би ги потапшал по рамо.
Како да стапам во контакт со Сорос да почне и мене да ми плаќа што си певушам ? Те прашувам пошто ти глеам знаеш дека нив ги плаќа па веројатно ти кажал некој нивни член, пошто од друго место како би знаел ? А ти шо не си собереш некоја твоја весела дружина да пеете пред џамии во Арачиново ?

Чудното е што повеќето од вакви распеани (и невладини) се од скопје, јас ретко слушам за невладини организации кои доаѓаат од било кој друг град во Македонија, Битола, Прилеп, Тетово, Охрид, Струмица итн што ќе ве доведе да се запрашате чии се овие деца кои така сакаат да го изразат револтот, бидејќи според тоа како се облечени не ќе да се деца од работничка фамилија ?
Стварно ми се :place: кога ќе видам вакви душегрижници кои мислат за доброто на сите, а немаат вистинска работа видено, да поработат во некој текстил, колонијал или таксист барем на една недела, па да видат како ќе плачат а не да пејат.

Како да стапам во контакт со Сорос да почне и мене да ми плаќа што си певушам ? Те прашувам пошто ти глеам знаеш дека нив ги плаќа па веројатно ти кажал некој нивни член, пошто од друго место како би знаел ? А ти шо не си собереш некоја твоја весела дружина да пеете пред џамии во Арачиново ?

И да се собереме и да пееме пред џамија никој нема да не подржи ,туку ќе не прогласат за националисти и за нарушувачи на мултиетничкиот живот во Македонија и незнам што уште не..

Ах, и тука имаме комичар? Добро.

Ти шо не идеш да играш за репрезентација, ако мислиш дека они играат срање?
Ти шо не станеш премиер ако мислиш дека Грујо е срање?
Шо не напраиш телевизија да те видиме, ако мислиш дека МТВ е срање?
Шо не ги напраиш улицине, ако мислиш дека се со дупки?
Шо не станеш водител, ако мислиш дека Боки13 е лош водител?

Јао брате делијо, што си ти паметан.

Ја не сум квази-парадна група што ги критикува на "волшебно оригинален" начин "неправдите" во "Грујова Mакедонија"!

Ах, и тука имаме комичар? Добро.

Ти шо не идеш да играш за репрезентација, ако мислиш дека они играат срање?
Ти шо не станеш премиер ако мислиш дека Грујо е срање?
Шо не напраиш телевизија да те видиме, ако мислиш дека МТВ е срање?
Шо не ги напраиш улицине, ако мислиш дека се со дупки?
Шо не станеш водител, ако мислиш дека Боки13 е лош водител?

Јао брате делијо, што си ти паметан.
1. Не сум доволно талентиран.
2.Не сум у партија, не сакам да се занимавам со политика.
3.Немам финансијски средства.
4.Би сакал, но не сум добил покана ниту сум отишол на некој кастинг.
За да протестираш против неправдата која ни ја нанесуваат браќата не ти треба ни талент, ни партија, ни финансии, ете тоа ми е муабетот. Ако они протестираат против нешто нема што да им се замерава, ако сметаш дека треба и за други ствари да протестираат (што веројатно и треба, не оспорувам) , а се глеа дека немаат намера, предлог да се превземе нешто, но секако на секој нормален во државава му е страв да се ку*чи на дотичните(тоа да не се рпаиме мутави), така им е и на распеаните Скопјани :)

...треба и за други ствари да протестираат (што веројатно и треба, не оспорувам) , а се глеа дека немаат намера, предлог да се превземе нешто, но секако на секој нормален во државава му е страв да се ку*чи на дотичните(тоа да не се рпаиме мутави), така им е и на распеаните Скопјани :)
Чекај, чекај... Немале намера и им било страв?

Нашиот диалог се темели на претходниот твој пост за Шмопјаниве:
На одличен уникатен начин протестираат против се што не чини во државата, а има многу. Чепкаат и таму каде што на 90% им е страв, ...
Така да, одлучи се:

- Протестираат за се што не чини или само за нешто (очигледно, според чуден начин одредуваат за што)?

- Чепкаат таму кај шо на другите им е страв или пак им е страв да чепкаат (како што наводно му е страв "на секој нормален").

Чекај, чекај... Немале намера и им било страв?

Нашиот диалог се темели на претходниот твој пост за Шмопјаниве:
Така да, одлучи се:

- Протестираат за се што не чини или само за нешто (очигледно, според чуден начин одредуваат за што)?

- Чепкаат таму кај шо на другите им е страв или пак им е страв да чепкаат (како што наводно му е страв "на секој нормален").
Болдирано: Не се мисли на страв од типот ќе ти се случи нешто, ќе бидеш повреден, некој од твоето семејство да настрада итн, кога станува збор за критикување на црква, се мисли на некој „морален“ страв, додека чепкање браќа, реплицира со друг вид на страв :)

Ми беа интересни и уникатни дечкиве, се додека не го видов клипов пред некоја година.

Распеаните Скопјани минатата сабота го дадоа својот придонес кон затоплувањето на македонско - грчките односи со песна и смеа пред грчката амбасада во Скопје. На цел глас запеаа: ЉУБОВТА ЈОРГО НЕМА ГРАНИЦИ!

Наречете ме националист али ова за мене е понижување... се воздржувам од секаков коментар!

Зашто се што е надвор од сите теркови а насочено кон критика одма се етикетира за лудсот??? не сум запознат многу, ама колку што ми е познато тоа е некое младинско движење кое ј критикува власта. И секој со критика до власта е Соросоиден....ако ако, додека има овци ќе има и волна, боже сачувај!!!!!
а најинтересно е дека ако ова беше објавено какао ензационалнавест на некој од нашиве портали ќе имаше многу поинаква рекација.
Ама не, они се соросоидни...тесни сме во паметот и тоа не носи на дереџе на кое сега сме...

Зашто се што е надвор од сите теркови а насочено кон критика одма се етикетира за лудсот??? не сум запознат многу, ама колку што ми е познато тоа е некое младинско движење кое ј критикува власта. И секој со критика до власта е Соросоиден....ако ако, додека има овци ќе има и волна, боже сачувај!!!!!
Не бе тие соросоидни. Само еден од организаторите на групата е Соња Исмаил, ќерката на Ѓунер Исмаил кој е претседател на управниот одбор на Форум. Форум е финансиран од Фондацијата Отворено општество која е локален претставник на Сорос во Македонија. Во право си, додека има овци ќе има и волна.

Не бе тие соросоидни. Само еден од организаторите на групата е Соња Исмаил, ќерката на Ѓунер Исмаил кој е претседател на управниот одбор на Форум. Форум е финансиран од Фондацијата Отворено општество која е локален претставник на Сорос во Македонија. Во право си, додека има овци ќе има и волна.

Го врза крпчето а? не држи вода муабетот, барем не на невидено, тука никој не спомнува факти.
Ако е Соња Исмаил ќерка на Ѓунер, значи нема право на сопствено мислење туку секога работи по директива на Ѓунер Исмаил а?
мене коза промена ова ми е ок, секаква младинска иницијатива е подобра од никаква. Младинава е во толкава апатија западната дури и жално е. Затоа викам да не се плука толку многу, па макар и од Сорос да потекнува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom