iPhone 4S vs Galaxy SII

• Креатор на темата Креатор на темата Mar-Teen
  • Време на започнување Време на започнување

Би го одбрал:

• Вкупно гласачи
    157
Пробај некој ХТЦ или Самсунг од повисока класа телефон за да го споредуваш со ај Фоун. Што знам искрено јас би почекал да видам како ќе се покаже па после би идел на тој телефон, нов ОС е, нов чекор на Нокиа така да подобро почекај пред да си ги дадеш паричките :)

Абе почнав со програмирање апликации за тој оперативен, па кај и да е ќе ми треба некој си таков телефон дека емулаторов и не ми е баш како што треба на слаб комјутер.

Немам Андроид, користам Нокиа 5800 на Симбиан веќе скоро 3 години мислам. Го земав само штом го добија во Т Мобајл кај нас и ми ги врши сите работи што ми требаат, а 98% од времето ми треба Ало Ало, музика, видео клипови да гледам и по некогаш ми треба да отворам да ѕирнам нешто на нет. 99.9% од тие што купуваат ај Фоун и Андроид не го користат повеќе телефонот од Ало Ало, а зборуваат цело време за можностите. Што мобилен користиш и каков ќе земеш?

i-am-the-1-percent-smithers-release-the-hounds-simpsons-240x180.jpg

На почетокот гоогле така привлече голем број корисници бидејќи кодот беше фрее. Како што врви време така се повеќе и повеќе се затвора, ТИ НЕМОЖЕШ да го менуваш целосно во права смисла на зборот. Кога Мајкрософт рече дека ќе го објави целосниот код на Андроид, гоогле стана стресен цел и рече НЕ. Зошто така ако е опен сорс?

Се повеќе и повеќе ќе се затвора, а богами и треба бидејќи е срамота.

Ајфон 4с има дуал кор кој е клокован САМО НА 800 мхз, а ваѓа 3 пати подобри резулатати од андроид телефон со дуал на 1,4 мхз. Тоа е срамно за андроид, се надевам дека со 4-кава тоа ќе се среди. Али добро е сепак има деца кој се фалат на комшијата дека има дуал кор процесор на мобилниот.
Па ти знаеш ли што зборуваш човече??? Браво. :) Не можеш да споредуваш перформанси на телефони со два тотално различни OS-и, алооо. Тресеш. И Nokia N82 со последниот софтвер е страшно брз и екстра добро ги вози игрите. И што ако?? Битно се виде кој е телефон на годината и џабе збориме понатаму.
--- надополнето: Oct 31, 2011 8:44 PM ---
И една мала исправка А4 процесорите (Iphone 4) се single core на 1000 mhz, исто и за А5 (Iphone 4S) само dual core. ;)

Па ти знаеш ли што зборуваш човече??? Браво. :) Не можеш да споредуваш перформанси на телефони со два тотално различни OS-и, алооо. Тресеш. И Nokia N82 со последниот софтвер е страшно брз и екстра добро ги вози игрите. И што ако?? Битно се виде кој е телефон на годината и џабе збориме понатаму.
--- надополнето: Oct 31, 2011 8:44 PM ---
И една мала исправка А4 процесорите (Iphone 4) се single core на 1000 mhz, исто и за А5 (Iphone 4S) само dual core. ;)

4s е на 800 мхз, ајпад 2 е исто со а5 но тој е на 1000 мхз.

Што има врска дека се различни, ако се толку мангупи гоогле зошто не го оптимизираат да работи како што треба? (Сепак имаат далеку подобар хардвер).

Што има врска дека се различни, ако се толку мангупи гоогле зошто не го оптимизираат да работи како што треба? (Сепак имаат далеку подобар хардвер).

Како ќе оптимизираш андроид, кога го има на 100 различни модела? :)

Тоа треба Самсунг да направи или HTC, специјално за секој модел што искача...

Малку си во заблуда со бројките ама ај нема врска. ;) А ке ми одговориш ли што не работи на Android како што треба, по твое видување??? :)
--- надополнето: Nov 1, 2011 7:43 AM ---

Да, многу точно. Секој од брендовите поради хардверот прво го тестира/оптимизира софтверот (android) и после се пушта во комерцијална употреба.

Нема проблем де, ајде правиме споредба со google nexus пооптимизиран андроид мислам дека нема.

Нема проблем де, ајде правиме споредба со google nexus пооптимизиран андроид мислам дека нема.
Е така, нешто точно и ти да кажеш, без навреда. :) Galaxy Nexus-от го има најоптмизираниот Android но не и најдобриот хардвер. A темава како што гледам си ја направил за Galaxy SII и Iphone 4S, па да не мешаме баби и жаби. :LOL:

Samsung веќе и попродавани станаа од iPhone.
--- надополнето: Nov 4, 2011 3:03 PM ---
--- надополнето: Nov 4, 2011 3:10 PM ---

--- надополнето: Nov 4, 2011 3:03 PM ---
--- надополнето: Nov 4, 2011 3:10 PM ---
Да, веке и официјално потврдено. :)
http://www.gsmarena.com/idc_q3_report_is_out_samsung_overtakes_apple_in_smartphones_-news-3350.php

Во Холандија, Водафон се жали на Samsung Galaxy SII, бидејќи имало доста незадоволни од тој модел и доста им ги враќале. Јас па ич не ги сваќам луѓево. Таков телефон да имаш и да не си задоволен... :( Најверојатно таму повеќе идат на HTC & iPhone.
--- надополнето: Nov 5, 2011 11:22 PM ---
Galaxy SII подобра камера.

Галакси дефинитивно.И ејпл можи има квалитет али не до толку како самсунгот.Премногу е добар галаксито.Од андроид па до даље.Не треба повеќе дискусија мислам.Кажано е се.
И ептен ме нервираат тие ејплови ајтунс и други сервиси !!!

Во Холандија, Водафон се жали на Samsung Galaxy SII, бидејќи имало доста незадоволни од тој модел и доста им ги враќале. Јас па ич не ги сваќам луѓево. Таков телефон да имаш и да не си задоволен... :( Најверојатно таму повеќе идат на HTC & iPhone.
--- надополнето: Nov 5, 2011 11:22 PM ---
Galaxy SII подобра камера.
Насекаде во светот, не само во Холандија, се жалат на брендирани (од оператори) телефони зошто користат андроид софтвер оптимизиран од самите оператори кој ич не е стабилен и со огромен број на багови. Не е само Samsung. Затоа се купува телефон кој не е заклучен на мрежа.

Имав можност да ги тестирам и двата телефони и Галакси С2 дефинитивно е подобар... Подобар ОС, подобар процесор, повеќе РАМ, подобра камера, подобар екран, подобри апликации, повеќе слобода...

На почетокот имав проблеми со батеријата која ми траеше "само" 7-8 часа но и тоа се среди. Сега се е перфектно!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom