Дали се почитуваат велосипедистите во сообраќајот?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување

Дали се почитуваат велосипедистите во сообраќајот?

• Да, се почитуваат!

Гласови: 1 1,9%
  • Не, не се почитуваат!

Гласови: 46 88,5%
  • Не знам! / Не ме интересира!

Гласови: 5 9,6%

• Вкупно гласачи
    52
Јас ли загадувам околина со хибридна лимузина која испушта чист кислород, или пролетер јој вози пезетка нерегистрирана од 1995та? Јас кој имам парно на струја или стечаецот кој цела зима се чади со недоисушени крадени дрва??
Браво за тебе, каков спамер си само, па дај не замарај, прочитај го уште еднаш насловот на темава па после пишувај. :cenzura: Без никакви навреди ама претера :cool:

Јас ли загадувам околина со хибридна лимузина која испушта чист кислород, или пролетер јој вози пезетка нерегистрирана од 1995та? Јас кој имам парно на струја или стечаецот кој цела зима се чади со недоисушени крадени дрва??

Брат пошто имаш да ми даеш едно 1000 евра само да ти се тргнам од улициве со точаков нема да ти сметам ти ветувам.

Брат пошто имаш да ми даеш едно 1000 евра само да ти се тргнам од улициве со точаков нема да ти сметам ти ветувам.
Да давав јас на секаде евра, и јас ќе бев сега пролетер и ќе возев точак

Искрено секогаш ги почитувам велосипедистите дур сум во автомобил ретко возам точан но слободно можам да кажам дека како пешак чим не ме почитуваат сигурно дека ни велосипедистите не се почитуваат но исто така сакам да додадам дека има и луди велосипедисти на кој треба да им се забрани да возат велосипед многу често имама налетано на велосипедиста кој се замислува дека е автомобил по кружен тек кај тешко се приметува + нема познавање ниту од знаци ниту од правила

А гарант немаш ни за точак :)
точак, немам али хоби ми е фотографија и сега во фото опрема имам колку на пример кошта помала викендица со овшје и лозје на кај бистрица или олевени

точак, немам али хоби ми е фотографија и сега во фото опрема имам колку на пример кошта помала викендица со овшје и лозје на кај бистрица или олевени
Браво за тебе, инаку скроз си ја утнал темава а и тезите бога ми, како јас сега да почнам да тропам за фотографија и опрема а појма немам :)

Тееј бре... Кажи ми што лимузина возиш од 50 000 евра? И ако не е тајна, што апарат си купил.

за културата на возење во МК. или скопје оценката е подолна и од 0... така да за да бидеш велосипедист во по скопските улици е равно на самоубиство...stef...за чателењето од страна на let 3 немој да го сфакаш многу сериозно,барем јас тоа го свакам како едно обично чаталење на форумов......:noze:

Пред се да дефинираме неколку поими:
тротоар - бесплатен паркинг простор (бесплатен пошо пајак службата ни е на одмор вечито)
патека за велосипеди - овој поим непостои, барем не на балканов

Е сеа вака, кога ќе се обидете да возите по Партизанска, прво десната лента е паркинг простор па цело време ќе треба да изведувате акробации за да не удрите во нешто. Тротоарот/велосипедската патека е крш, има повеќе дупки него во Законот на Република Македонија. Редовно има по некој фраер со кола кој што културно ќе ви пресече пат без око да му трепне за вас, верувам дека на дотичниот што ќе ви пресече пат жмигавците му користат чисто како декорација на екстериерот на колата. До сеа сум морал да кочам со сите можни екстремитети едно 3-40 пати за да не му улетам на некој кога нагло отвора врата без да види дали иде некој.

Наравоучение: Велосипедист на Партизанска не е ништо повеќе од самоубиец во заседа.

Kako prvo da se izvinam sto pisuvam na latinica megutoa momentalno sum vo Belgija potocno Gent i pisuvam od studentskite kompjuteri pri sto nema mak poddrska ( i da bide poslozeno ima AZERTY tastatura..) Kako i da e zborot mi bese deka tuka da imas velosiped si vsusnost kral na prevozot.. Odnosno velosipedistite sekade imaat prednost i pred kolite i pred pesacite si ima obelezano velosipedski pateki, velosipedski semafori, mesta za zaklucuvanje, javni pumpi i slicno. Tuka poveketo vozat velosiped vklucuvajki biznismeni, profesori, asitenti i ne se sramat od toa za razlika od kaj nas. Ne retko se gleda doterana devojka vo minic ili nesto taka provokativno na tocak, duri i si gi nosat izdisanite gumi na ramo.. Iskreno ne vozam velosiped tuka dali i poradi mentalitetot balkanski ili sto me mrzi, no poentata sto sakam da ja kazam e druga.

На 80%-90% од тротоарите во Скопје се паркирани возила, така да ни велосипед, ни пешак не може да помине. И не знам што прави полицијата, најверојатно и одговара да не го расчистува тоа.
Но мене ме иритира и една друга работа, на оние места каде што има ОГРОМНИ и слободни велосипедски патеки, точаци возат по булевар и тоа во спротивен правец: значи Првомајска од салата Расадник па до семафорите кај Усје има двојна велосипедско - пешачка патека, која после продолжува и оди до крајот на Ново Лисиче. Траките на Првомајска не се премногу широки и многу пати одеднаш во спротивен правец ни возат велосипедисти, кои немаат ни мачкини очи, ни светла ни ништо, а двојна патека им стои празна на располагање!!!
Инаку бев еднаш во Келн и таму по населбите и најминијатурниот тротоар е поделен на две, онаа половина до улицата е за велосипеди, а другата за пешаци и тоа супер си се почитува.
За на крај, немојте да мислите дека сум против велосипедистите, напротив, би возела и јас до работа да имам услови, но мислам дека најголем дел од учесниците во сообраќајот се сообраќајно невоспитани и силеџии, а најповеќе такви се надлежните!

гледам дека одмна нема никој пишано па еве и јас да пишам инаку што беше тоа почитување на велосипедист? o_O

Во Македонија сообраќајот е хаос без разлика на град и со кола да си не те почитува а не пак да кога си со точак (n)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom