Дали се почитуваат велосипедистите во сообраќајот?

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување

Дали се почитуваат велосипедистите во сообраќајот?

• Да, се почитуваат!

Гласови: 1 1,9%
  • Не, не се почитуваат!

Гласови: 46 88,5%
  • Не знам! / Не ме интересира!

Гласови: 5 9,6%

• Вкупно гласачи
    52
Ај не се прајте на Џорџ Карлин и почитувајте ги соодветно правилата, ако некој не му се јасни какви се нека не седнува зад возило.
Велосипедистите се рамноправни учесници во сообраќајот како и останатите.

Да се почитуваа велосипедистите во Скопје немаше да ги паркираат колите на велосипедските патеки.

Ќе речам уште еднаш јужњачка (не)култура џабе бе во гени им е на луѓево џандариве као мртви се јас во последно време неам видено ни една акција што би била за цел едукација или слично само рации се праат што не пуштат една кампања во склоп со казни и со обележување и одвојување на патеките за точак..

Почитување на велосипедисти е прв чекор кон комунизам и воведување едноумска диктатура. Велосипеди возат работници и пролетери, и тие со велосипедите сакаат да станат еднакви во сообраќај со нас бизнисмените и добро ситуиранита господа кои возиме скапи коли. Тој план го разработија Маркс и Енглез а во пракса го спроведе Ленин. Комунистите сите редум возат велосипеди и одвај чекаат некој да ги подчукне со кола за после да пишуваат во веснци за свои некакви права па како била тешка работата мала плата па слики од фамилии и купишта парталосани дечиња шо липаат над искривени бандаши и маши...... Не може некој кој се вози на расклатен точак од 50 евра и руча салама да биде рамноправен во сообраќај со оној кој се вози во лимузина од 50.000 евра и се храни со деликатеси и специјалитети, но комунистите и безбожниците сакаат да го урнат тоа правило и постават нови а тоа води до диктатура на пролетеријат на бицикли. Прво ќе ги изедначат тие со точаците и нас со лимузините, после ќе дојсат закон за национализација, па ќе одземат земјишта, фабрики, дуќани, па ќе ја забранат црквата и на крај ќе го укинат семејството и секој ќе може слободно да ти ја земе жената и ќе дозволат бракови меѓу брат и сестра. За да се спречи тоа во самиот зачеток, не треба да се почитуваат велосипедисти!

:icon_lol: Де бе се е комунизам, значи тие што возат не треба да се почитуваат како учесници во собраќајот бидејќи точаците им вредат 50 евра и им сметаат на бизнисмените кои што возат луксузни коли:pos: А коа ќе ги видиш бизнисмениве ќе видиш колку е саатот кој од кој е со искуството за возење кола, пациенти на секој ќош.Барем они не загадуваат ништо за разлика од богативе господа кои што загадуваат секој ден.Каму ли сите да возеа точак убаво ќе беше !

:icon_lol: Де бе се е комунизам, значи тие што возат не треба да се почитуваат како учесници во собраќајот бидејќи точаците им вредат 50 евра и им сметаат на бизнисмените кои што возат луксузни коли:pos: А коа ќе ги видиш бизнисмениве ќе видиш колку е саатот кој од кој е со искуството за возење кола, пациенти на секој ќош.Барем они не загадуваат ништо за разлика од богативе господа кои што загадуваат секој ден.Каму ли сите да возеа точак убаво ќе беше !
Ја ко ќе купам кола од 50.000 евра, куќа од 150.000 евра, стан во охрид од 35.000, компјутери, мобилни, плазма телевизор, месецо за телефони 200-300 евра, за гориво 300 евра, за обезбедување, одржување, обновување.... на државата и оставам во вид на данок пари да можат 30 социјалци да седат дома ништо не прат туку само јадат и оговараат власта и нас имотните. Тој со точак од 50 евра и месечни трошоци од 100 евра само го расипува просеко на државата и не турка на долу.

Ја ко ќе купам кола од 50.000 евра, куќа од 150.000 евра, стан во охрид од 35.000, компјутери, мобилни, плазма телевизор, месецо за телефони 200-300 евра, за гориво 300 евра, за обезбедување, одржување, обновување.... на државата и оставам во вид на данок пари да можат 30 социјалци да седат дома ништо не прат туку само јадат и оговараат власта и нас имотните. Тој со точак од 50 евра и месечни трошоци од 100 евра само го расипува просеко на државата и не турка на долу.
ни Хитлер не ти е рамен :pos:

Колку даваш толку и зимаш ти оставаш пари ама ја загадуваш околината, така да...:)

Велосипедистите треба да се покрај улица или тротоар а не да се мешаат со моторни возила уште ми е смешно кога ќе видам како некој ми покажува со рака дека сака да скрене па нека си купи жмигавец лев десен ебате

Сите возат без компас.Велосипедистите или точкаџиите по нашки се загрозена категорија ,ама од друга страна и тие во голем број изведувале/ат глупости и акробации по улица (особено постарите).Спаѓам во група и на возачи на кола и на возачи на точак и нормално ми се случиле глупости и од двете категории да видам непочитување ,а и јас исто не сум почитувал.Вистина гледам да возам по правила и се то ,ама ко ќе видам какви таленти возат заборавам на сите правила и се заразвам од општото лудило.Возиии Мишкоооо!

Да тешко е многу да си велосипедист.. хехе
А иначе за видеото "Крајот делото го краси"...:cuc:

Јас тука не гледам ништо лошо се си е ОКЕЈ се прави паметен вози кај шо не му е место и му пишат казна .Јасно како стакло.

Ја како што гледам во Амстердам има најдобар ред во велосипедизмот, посебни патеки и плус тоа повеќе точаци се возат него коли:cool:

Јас тука не гледам ништо лошо се си е ОКЕЈ се прави паметен вози кај шо не му е место и му пишат казна .Јасно како стакло.

Да, ама немаше да добие казна да имаше велосипедска патека. После покажува колку по таа велосипедска патека може да се вози, кога цело време на тоа место имаше контињери и паркирани возила.

Колку даваш толку и зимаш ти оставаш пари ама ја загадуваш околината, така да...:)
Јас ли загадувам околина со хибридна лимузина која испушта чист кислород, или пролетер јој вози пезетка нерегистрирана од 1995та? Јас кој имам парно на струја или стечаецот кој цела зима се чади со недоисушени крадени дрва??

Јас ли загадувам околина со хибридна лимузина која испушта чист кислород, или пролетер јој вози пезетка нерегистрирана од 1995та? Јас кој имам парно на струја или стечаецот кој цела зима се чади со недоисушени крадени дрва??

Абе убаво да се сите како тебе ама не се...:):icon_lol:

Сега брзо ќе се реши проблемот со велосипедите,уште малце ќе залади и до пролет на раат ќе бидеме,ќе нема велосипеди по улициве,ќе нема на кој да се свири...
А би почитувал велосипедист како рамноправен учесник во сообраќајот само ако и они ги почитуваат брзинските ограничувања,како на пример ако има знак 60 и они да си возат 60 а не да гњават со 10 на саат.Иначе свирам и на влечковците со автомобили и со мотори.Се знае колку се вози на улица.Ако на некој му држи газот да весла со 60 на саат слободно може по улица да вози,нема да смета.
Шала на страна ама јас почитувам велосипедисти...не ми се иде во Идризово :(
А од друга страна пак статистички гледано многу повеќе има сообраќајки помеѓу автомобилите него со автомобил и велосипед.Па сега некој да плачете,ако нешто не се почитува тогаш тоа е кола вс кола,Вие сте најпочитувани мој драги велосипедски соучесници во сообраќајот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom