ЕК жали за пропаднатата геј парада во Белград

^^^И во државите каде оваа категорија има одредени права, има економски проблеми. Сиромаштијата не смее да биде изговор за узурпирање на туѓи права.
^^Протестите во Србија ги организираат српски НВО-а, а не ЕУ. Србија е должна да им овозможи мирен протест, како и на секоја друга група. Заради своите граѓани, не заради ЕУ.

е сега доколку треба да ангажира 6 000 џандари и да даде ЧУДО пари дали е должна ? и дали е тоа е рационално според тебе ?

^^^И во државите каде оваа категорија има одредени права, има економски проблеми. Сиромаштијата не смее да биде изговор за узурпирање на туѓи права.
^^Протестите во Србија ги организираат српски НВО-а, а не ЕУ. Србија е должна да им овозможи мирен протест, како и на секоја друга група. Заради своите граѓани, не заради ЕУ.

Со сето почитување, го тупиш...

Продаваш ефтин, формален легализам.

е сега доколку треба да ангажира 6 000 џандари и да даде ЧУДО пари дали е должна ? и дали е тоа е рационално според тебе ?
Чудото пари се дава заради постоењето на верски и десничарски екстремисти, не заради протестите на нека мала група педера. Тие екстремисти, се истите оние кои прават пакоси на спортски натпревари ширум Европа.

Србија и вака, и така, треба да се справи со нив. Тогаш, нема да дава толку пари.

Со одложувањето на парадата, овие струи се охрабруваат, дека имаат моќ да влијаат на одлуки на државата, а тоа е срам за српската држава.
----------------
Ставро, твое мислење, брат. Ти имаш право на твое, јас на мое. Лични дисквалификации нема да сменат ништо :)

Ставро, твое мислење, брат. Ти имаш право на твое, јас на мое. Лични дисквалификации нема да сменат ништо :)

Каде прочита лична дисквалификација?

:confused:

Немав никаква желба да те навредам, жал ми е ако така ме сфати...

Факт е дека ситуацијата во Србија е таква каква што е. Факт е дека од таа геј парада сите ќе видат повеќе штета од колку корист, и хомо и хетеросексуалците.

Сето друго е формално просеравање...

Чудото пари се дава заради постоењето на верски и десничарски екстремисти, не заради протестите на нека мала група педера. Тие екстремисти, се истите оние кои прават пакоси на спортски натпревари ширум Европа.

Србија и вака, и така, треба да се справи со нив. Тогаш, нема да дава толку пари.

Со одложувањето на парадата, овие струи се охрабруваат, дека имаат моќ да влијаат на одлуки на државата, а тоа е срам за српската држава.
----------------

значи прават контра на парадата нивно право нели е и тоа и сеа педериве инат ги фатило да организираат парада по секоја цена па дури и да треба секој џандар и специјалец да ги штити па нема бе бате , мн паметен потег од страна на српската влада неможе да ги критикуваш значи ете минатата "успеа" и имаше штета од милјон евра значи алоооууу за 1000 луѓе милјон евра значи пак ќе кажам мн паметна одлука од страна на влада за 1000 луѓе (или ни толку) не вреди да се трошат толку пари и да се прават толку напнати ситуации ..

Контра-протест не значи скратување на правото на протест на другите.

Штетата ја нанесоа хулиганите, оние религиозните и десничарски ориентирани. Со нив треба Србија да расчистува.

Навистина српската држава е на колена пред група криминалци. Воопшто не ми е чудно што цело Косово го изгубија...

значи зашто зашто со 10 000 луѓе да си имаат проблеми да ги затвараат тепаат и сл коа можат едноставно да кажат океј не ве браниме нека ве тепаат коа сте толку решени , а и плус според мене (и мн друѓи) геј парада е нешто апсолутно непотребно

И јас мислам дека геј-паради се непотребни. Тие не мислат така.
На крај краева, ова и не е парада, туку протест. Парада е она што прават по западна Европа, САД... Тотално дегутантно и иритирачки.

А за хулиганите, ним изгледа воопшто не им е до штитење на некаков си морал, туку само бараат повод да кршат, уништуваат и тепаат. Ако тоа не се педери, тогаш ќе бидат навивачи на друг клуб, симпатизери на други партии...

па да ти кажам право да они се доста склони кон кршење и тепање ама посебно кон педери и не дозволуваат да протестираат т.е. прават контра протест државата минатиот пат ги спречи а при тоа агажираше 80% од џандарите низ цела србија , специјалци курци палци се живо уште армија фалеше .. чудо штета напраја контрашите. па сега српските власти сфатија дека не е потребен уште еден таков хаос па им рекоа на 1000 педери фак оф е*ете си се по дома и не замарајте што беше паметно нема протести нема посвојување деца и нема бракови за нив бракот е направен за единство помеѓу маж и жена не помеѓу двајца од исти пол така да не им треба тоа нек си се ебат без брак :D

Ако е протест, мислам дека во нашето право протестот, манифестацијата, собирот...подлежи на Законот за Јавни собири. Според тој закон предвидени се глоби, отштета за евентуална штета и трошоци за обезбедување (ако одржувањето на редот го врши полицијата) на јавниот собир. Ако србите имаат сличен закон, тогаш енџиоата (или ЕУ, кој и да плаќа) треба да се подзамислат за оваа сума
Последната Геј парада во Белграда индиректно придонесе за појава на штета со вредност од 1 000 000 евра.
А балканот е над**кан со разни војни, судири, падови, неправди од секаков вид (крцка веќе 2-3 децении)...така да очекувано е вакви собири да предизвикаат негативни реакции/ефекти.

И јас мислам дека геј-паради се непотребни. Тие не мислат така.
На крај краева, ова и не е парада, туку протест. Парада е она што прават по западна Европа, САД... Тотално дегутантно и иритирачки.

Зошто тогаш се вика Парада на гордоста?

Зошто тогаш се вика Парада на гордоста?
Најверојатно, затоа што така ја викаат на запад. Иако не гледам, на што тоа би биле горди...
--- надополнето: Oct 5, 2011 1:18 PM ---
...отштета за евентуална штета и трошоци за обезбедување...
А балканот е над**кан со разни војни, судири, падови, неправди од секаков вид...
Лани штетата ја направија парадерите?
Значи, до Балканот е, сепак.

Најверојатно, затоа што така ја викаат на запад. Иако не гледам, на што тоа би биле горди...

Па војна во Шведска и Холандија немало икс децении (Македонија осим кратко титово ура 20-30 гидини не се сеќавам кога било арно), башка парите...си го прават своето. Замени ги една генерација холанѓани со наши луѓе и наши приходи, етнички проблеми, воени дејства и све што се дешава на балканот (ниту да се бават со книги, култура, опера, тоа во никој случај)...ќе видиш како ќе се испонашаат во рок од 2-3 децении.

Што се однесува до штетата кој ја направил или кој ја прави, јасно пишува во Законот. Организаторот е должен...а кој се однесува насилно (во случајов оние против парада), заработува пријава според друг закон.

не ја направија парадерите но како резултат од нив се направи штета :) сега сфакаш шо зборам ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom