_DaMneD_
убиец со чуство
- Член од
- 13 ноември 2009
- Мислења
- 43
- Поени од реакции
- 7
Како мислиш со USB CD-rom од обичен ЦД ром од компјутер да го поврзам со USB кабелче ?Тоа и ми е муабетот. Зезнат ти е или ослабнат ЦД-ромот да пробаш со друг - усб.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Како мислиш со USB CD-rom од обичен ЦД ром од компјутер да го поврзам со USB кабелче ?Тоа и ми е муабетот. Зезнат ти е или ослабнат ЦД-ромот да пробаш со друг - усб.
Да, има адаптер цд-ром на усб. Ова би требало да ти заврши работа.Како мислиш со USB CD-rom од обичен ЦД ром од компјутер да го поврзам со USB кабелче ?
Ако е понова плоча, од кога ќе се стави уредот би требало да го препознае и да го има во биос. Ако нема ќе треба да бараш оргинален цд-ром за лаптопот.Аха, ке поминам од понеделник по продавниците и ке купам такво кабелче.
--- надополнето: Oct 1, 2011 2:46 PM ---
А знае ли некој како во биосот да направам за да се бутира од УСБ ?? Оти има само ЦД, Хард диск и флопи за УСБ нема за да го ствам прво да се бутира.
Имам лаптоп HP OmniBook 6000 со конфигурација: CPU Intel Pentium III 597 MHz, RAM 128MB и незнам каква е матичната. Сега незнам каков оперативен систем најмногу би му одговарало, некна му ставив Windows XP и кочи ко улав не го бидува со него. Размислувам за Linux ама незнам која врезија да му ја ставам.
не не мислам дека имаше опција да не се користи ЦД или УСВ туку инсталациите да бидат некаде во хард дискот па тој да ги пронајде и да ги инсталира скоро сум сигурен дека има такво нешто оти знам дека еден другар го форматираше така и тоа траеше околу 5 - 6 часа ама имасе хард диск од 1 терабајтИсформатираш од хард диск? Сакаш да префрлиш оперативен систем од еден на друг компјутер? Тоа се вика клонирање![]()
Не некаде на хард дискот... туку на друга примарна партиција, мада пожелно е имиџот да биде на друг втор хард диск.не не мислам дека имаше опција да не се користи ЦД или УСВ туку инсталациите да бидат некаде во хард дискот па тој да ги пронајде и да ги инсталира скоро сум сигурен дека има такво нешто оти знам дека еден другар го форматираше така и тоа траеше околу 5 - 6 часа ама имасе хард диск од 1 терабајт![]()
Исформатираш од хард диск? Сакаш да префрлиш оперативен систем од еден на друг компјутер? Тоа се вика клонирање![]()
Ова лаптопче токму и за тоа го спремам за фејзбук и јутуб и некогаш да си проверам што има ново по форумите, за игри програми и други заебанции си имам друг ПЦwin 95 - 98 секако нема далеку да гураш со тоа лаптопче ури и фесбук и јутјуб ке ти сецкаат
Еден другар ми даде Ubuntu 7.04 се убаво ЦД -то го чита се убаво работи само сега ми излезе друг проблем проблемот е ист како на видеото до што може да биде работава ??? еве ви од видеото линк.