Каде на факултет и како одлучивте што ќе студирате?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Многу си ја сакав наставничката до четврто и уште тогаш посакав да ја имам нејзината професија.
Памтам кога си играв со куклите,земав тетратка демек како дневник, ги испрашував и им пишев оцени.
Не можам да се замислам ништо друго освен да ги учам дечињата.

Ај може ли некој да ми помогне. Се двоумам меѓу два факултети, електро и машински. Знам дека и на двата се бара многу математика, и ме бива, ама има еден проблем. Ни на крај памет не ми доаѓа да вежбам задачи, и затоа на тестови редовно си добивам 3-ки. А ваму се бара многу математика, и многу учење. А и учењето е проблем, зашто сум многу мрзелив човек. Па ај, ако има некој кој студира на машински или електро, нека пише некој совет...

Ај може ли некој да ми помогне. Се двоумам меѓу два факултети, електро и машински. Знам дека и на двата се бара многу математика, и ме бива, ама има еден проблем. Ни на крај памет не ми доаѓа да вежбам задачи, и затоа на тестови редовно си добивам 3-ки. А ваму се бара многу математика, и многу учење. А и учењето е проблем, зашто сум многу мрзелив човек. Па ај, ако има некој кој студира на машински или електро, нека пише некој совет...

Чоек без многу вежбање задачи на електро, ич не ни помислувај да одиш таму.

јас се зезнав не ме примија на музичка академија отидов педагошки и нестигнав до крајот:) две години и збогум факултету ти не си за мене,незнав дека треба две години да студираш на некој факултет па да знаеш дали ти одговара или не:smir:

Кога се запишав првиот избор ми беше Јавна Администрација затоа што знаев доста луѓе што се запишаа на тој смер. Имав 18 немав идеја ни концепт за што сакам од животот.
Но уште наредниот ден еден од менаџментот на факултетот ме посоветува да студирам тоа што навистина ме интересира и за кое што имам способности. Тогаш отидов во канцеларијата за кариера(тогаш така се викаше) и направив еден тест за способности на кој што се одредува за што те бива просто кажано.
Резултатите од тестот беа:
1. Правни Науки;
2. Бизнис Администрација;
3. Архитектура...итн

Се одлучив за Б.А затоа што правото не е толку динамична професија за мене. А се одлучив за Маркетинг Менаџмент наместо за финансии од истите причини.
:)

читам 9 страни и....НЕМА НИКОЈ ЗАПИШАН НА ПСИХОЛОГИЈА?!?!?!?!?!?
јас сакав да студирам во полска на психологија ама ме зезна тој министерот:violent1::violent1::violent1: неможело веке студенти од македонија:tapp:
и сеа сакам на нашиов да почнам јез да многу ми е страв,викаат многу биле лоши професорите,па да видам дали ке може со размена на студенти да киднам негде
иначе средно завршив фризерско:tapp::tapp::tapp: тогаш "викав ја факултет??нема шанса" и сватив дека сакам психијатрија ама мора прво психологија па пост-дипломски...
па сеа ке видиме...

Od koga znam sakav da studiram vozdusen soobrakaj i se zapisav na toa i me primija.No koga pocnaa predavanjata posle edn mesec ne izvestija deka vozdusen soobrakaj go ukinale i deka site ne prefrlile na paten soobrakaj i transport i taka ostanav go studiram toa sto i sega go studiram,znaci ne se odluciv jas tuku drugi i bas e glupo sto ne prefrlija bez da ne prasaat dali go sakame toa.No sepak sum zadovolna nauciv da go sakam toa sto go studiram sega

читам 9 страни и....НЕМА НИКОЈ ЗАПИШАН НА ПСИХОЛОГИЈА?!?!?!?!?!?
јас сакав да студирам во полска на психологија ама ме зезна тој министерот:violent1::violent1::violent1: неможело веке студенти од македонија:tapp:
и сеа сакам на нашиов да почнам јез да многу ми е страв,викаат многу биле лоши професорите,па да видам дали ке може со размена на студенти да киднам негде
иначе средно завршив фризерско:tapp::tapp::tapp: тогаш "викав ја факултет??нема шанса" и сватив дека сакам психијатрија ама мора прво психологија па пост-дипломски...
па сеа ке видиме...

Sestra mi e na post-diplomski na psihologija i za profesorite deka se zafrknati da no da ti kazam deka segde ima takvi ne samo na psihologija

Се одлучив за филолошки - англиски и книжевност поради тоа што најмногу ми оди јазикот ама имаше период кога планирав да одам на правен не знам зошто, ама сега сигурно одам на филолошки, па времето ќе покаже дали изборов ми е ок.:toe::pipi:

jas uste u prva godina se odluciv so ke odam na fakultet, sea uste 2 godini i ke stignam do elektro fakultet

Отсекогаш ја сакав и ми одеше математиката.Планирав да се запишам на некој од техничките факултети, некој информатички смер...Но со оглед на тоа што математиката сама не оди, дека треба постојано да ја туркам напред и напред за да стасам до таму каде што сакам-се откажав од неа.:kesa: Бара многу вежбање, постојано околу тебе ќе има тетратки/листови, ленири, гуми, дигитрони, а мразам кога се прави таков хаос и за да го избегнам решив да одам на економски.:kesa:
После се покајав и пак добив желба да студирам на пмф ама...касно беше и касно е.Матурата веќе помина, предметите што ги одбрав не можам да ги сменам.Се тешам дека така требало да биде, но знам дека требаше да бидам поамбициозна, дека ќе вредеа тие четири години хаос околу мене и напорот што евентуално ќе го вложев...:pipi:

Јас не сум одлучил што ќе одам а нема ни да одлучам, затоа што нема ни да одам.

Па вака, слабо ми одеа математика и физика, а многу ме привлекуваа географија и историја. И на крај се решив за Географија :)
Абе јас и ти да не сме колеги:pos2::pos2::nenene::nenene::nenene: ти си MAN UTD.

се запишав погрешен смер( мислев дека 5ките по математика ќе ме направат програмер ) и укапирав дека тоа уопште не ме влече, и си одбрав тоа шо од мала го посакувам, да зборам на сите јазици :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom