Далеку од очи-далеку од срце?

• Креатор на темата Креатор на темата Dani^^^
  • Време на започнување Време на започнување
Ditto gerard. samo jas mislev tebe nishto nema preku bara da te odnese, a vidi ti sea.

Dali, kako, shto zavisi od koj, kade, kako i zoshto. I tocka. Nemozesh da znaesh shto i kako dodeka ne te zadesi. Jas mozam da velam nikad ama koj znae shto ke me dokopa. Nekoj moze da vika sekako a nikogash da nema sansa za toa. Zivotot e edno interesno trkalo i znae da se rasrafi na interesni nacini.

Ќе ме види и мене некој ден главниот град на светот и Manhattan
Ќе ме види и мојот омилен Л.А.

Многу е битно кого ќе држиш за рака притоа

Јас искрено се надевам дека некоја девојка нема да ме натера да правам приказна од мојот живот

Се молам да не ме предизвика

но ако "тајфунот" фати залет...да го видам јунакот што ќе застане пред мене

Можеби сум наивен и голем "сањар" но другачие не знам

Prvo da odgovoram na OBDN za toa kako veruvam vo soul mate a razmisluvam kako nea.Toa se odnesuvashe na onoj del za letna avantura - deka eden covek za rok od 1,2,3 meseci moze da se predstavi sebesi kako saka i da napravi drugiot da go gleda onaka kako shto na nego mu odgovara-shto ne e slucaj so vrska od 2,3,4 godini bidejki togash kolku i da se predstavuva lazno eden covek drugiot moze da dopre do vistinata.

Drugo,za drugarka mi.Da ona go kje go cita ova,i bash zatoa sakav i ona sakase da vidi cisto drugite kako razmisluvaat a ne da se ubedi samata sebesi vo toa deka kje uspee ili ne nivnata vrska.Oni si vetija deka kje se cekaat eden so drug poshto on otide na 3 godini tamu da studira. Sega , toa za varanjeto eden so drug-takov dogovor ne napraia :) i jas licno mislam deka nema shto da se zbori okolu toa.Glupo e pred da ide da mu reces ili da ti rece :Aj sea ti varaj ja kje varam koa kje se vratam/vratis kje se zememe.

Realnosta e taa.Moze se da se sluci u megjuvreme.Moze dvajcata da se varaat,moze ne,moze eden kje se zaljubi u sosema 3ta licnost moze i dvajcata kje se zaljubat u sosema 3ta licnost-toa mislam deka ne se znae kolku i da bila golema ljubovta pred da se razdelile. Normalno iskushenieto za varanje no i za zaljubuvanje u nekoj drug e mnogu pogolemo otkolku koa se dvajcata zaedno no ima lugje koi bi oddoleale a ima i lugje koi mislat deka i toa e vo red - da se varaat. Jas licno ne gi okrivuvam ni ednite ni drugite . Pred 1 godina trebashe da idam u stranstvo da ucam fax no ne otidov zaradi decko mi (pokraj drugite raboti) zosto sakav da bidam kraj nego. Mozebi potsvesno znaev deka ako otidam nasata 4 godishna vrska kje propadne.Moze i ne-neznam. Kako i da e mislam deka shansite da zavrshi vrskata se epten golemi. Ama dodeka postoi sansa da opstane taa vrska i pokraj dalecinata vredi da se borish za nea :wink:

Dani^^^ напиша:
Prvo da odgovoram na OBDN za toa kako veruvam vo soul mate a razmisluvam kako nea.

Se razbravme :)

A 3 godini -- so znam, jas bi primenila gerard taktika, oinaku, sto e mnogu mnogu e. A mozebi i ne e. Kako leta vremevo 3 godini se ustvari nishto :(

OBDN напиша:
A 3 godini -- so znam, jas bi primenila gerard taktika, oinaku, sto e mnogu mnogu e. A mozebi i ne e. Kako leta vremevo 3 godini se ustvari nishto :(

Pravo da ti kazam ja ne osetiv koa pominaa 5 godini otkako pocnav da idam so decko mi pa za 3 ich ne mu ja mislam :wink:

Dani^^^ напиша:
OBDN напиша:

Pravo da ti kazam ja ne osetiv koa pominaa 5 godini otkako pocnav da idam so decko mi pa za 3 ich ne mu ja mislam :wink:
5 години си била разделена од дечко ти?
И?
Ништо не си направила у тек на тие 5?

ХУх!

Ne ne , zboram opshto kako brzo pominuva vremeto - 5 godini i deka brzo kje pominat i 3 :) ne sum bila razdelena se nadevam nema ni da bidam :)

Po moe iskustvo - ako ti znaci neshto covekot ke mu ostanesh verna.
Bez nekoi teshkotii, bez nekoe golemo mislenje.

Desert напиша:
Po moe iskustvo - ako ti znaci neshto covekot ke mu ostanesh verna.
Bez nekoi teshkotii, bez nekoe golemo mislenje.
Jea, рајт!

Ќе му останеш верна 3 години само доколку си "акреп" и никој не покаже интерес да ти се пикне во гаќи.

При прва мала помисла дека можно е партнерот да те изневерува, готово е и со верноста. :wink:

Huh od kade se znaeme tolku dobro?

Ili mislish samo ti imash principii vo zhivotot?

Desert ne e rabotata samo za principi nego kako shto kazav predhodno mislam deka covekot e takov po priroda.Tuka zboram za neverstvo u smisla seks bez ljubov zaradi zadovoluvanje na nekoi svoi strasti. Drugo e neverstvoto ako eden od niv se zaljubi u nekoj 3 shto moze da se sluci i ne e voopshto cudno.
No ,ako dvajca se razdeleni 2,3 eve i 4 godini kolku i da se sakaat tesko da oddoleat na iskushenijata okolu niv i na ona seks za edna vecer . A i so tek na vreme bliskosta megju dvajcata pocnuva da se gubi koga ne se zaedno . Pak kje kazam ne vikam deka e taka sekogash - i NE E ama najcesto ....

Dani, te razbiram shto sakash da kazhesh, no jas napishav po moe iskustvo. Ako covekot stvarno mi vazhi neshto, ... ne e do iskushenia ili do mozhnosti ili potrebi. Sex ne e sex, i zoshto da delkash 3 tabli Milka koga mozhesh da uzhivash vo edna tabla Lindt?

JBG, vo tie 3 godini se gledash nekolku pati, a namerno da povredam covek zaradi nekoja potreba ... toa sum go napravila ednash. And will not ever again.

Dobro prashanje!
Ke ti odgovoram so drugo prashanje: ako decko mi se frli od zgrada, ke me prashash isto dali jas ke se frlam isto?

Porano ke odgovorev: odma ke mu vratam. No, ne mislam deka sega taka mislam...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom