Самоодбрана - што знаете?

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
se so e pod kalibar 6,35 e ok,od kako ke ispukas 4-5 kursumi vo napagacot moze da go ubies od cotek

prvo se puka u noze,a aako i toa ne vrodi plod u glava

самоодбрана... паа зависит од околина:) ако е по кафиќ или сл. шишето... иначе добро ми е виткање раце и фрлање преку рамо аа и лактот добро ми работи паа хит н ран :)

So ke ti e bre vo Ohridov za samoodbrana ahaha

Хеахра... братче, смешно звучит за во Охридов.. ама ако чекаш да ти притребит за да го набавиш, си свршил работа.. Можда во 10 години само еднаш ке имаш прилика за таква работа... Не сметат ако го чуваж вџеб.

se so e pod kalibar 6,35 e ok,od kako ke ispukas 4-5 kursumi vo napagacot moze da go ubies od cotek

Се согласувам потполно-најголема грешка на луѓето што купуваат пиштол за самоодбрана е што земаат моќни пиштоли-еден пријател носеше .357ка револвер(застава)Во нога го пукаш напаѓачот и умира:pos2:

Што знам од самоодбрана?
Пааа....улично тепање, го мавам песници пола саат и после си одам мирно и достоинствено...:pos2::pos2:

Да му свирниш два куршума на едното и другото колено нема да стане од таму

јас не се бранам, тој шо ме напаѓа се брани од мене.
претежно користам раце и глава, некогаш и каиш

едит: со нога не мавам оти може да убијам некој

зафат-шипка од радијатор...
не знам многу али да ме маваат издржувам...а иам и телце и мозок за мавање така да...

Од самоодбрана знам само мавање со боксови, и е прилично ефикасно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom