Кој оперативен систем според вас е најдобар?

• Креатор на темата Креатор на темата WildChild
  • Време на започнување Време на започнување

Која фирма за оперативни системи е најдобра според вас?

• Windows

Гласови: 37 75,5%
  • Linux

Гласови: 6 12,2%
  • Mac OS

Гласови: 6 12,2%

• Вкупно гласачи
    49
Грешка си...

Ако си обичен корисник, и не те боли тулето за Гејтс, ќе си крадиш Windows. Ако си малце повеќе притиснат, ќе си купиш Windows 7 Starter (2500 денари ги давам, и ич не се замарам со срањето наречено Ubuntu).

Инаку, за напредни корисници кога би имал 90.000-ки за давање, ќе се подумам дали ќе ги опнам за apple... за таа пара имаш сосема солиден избор на Dell, HP брендови кои за тие пари нудат многу повеќе од каснатото јаболко... Кое патем не е толку стабилно колку што го фалите. Особено при рендерирање.
--- надополнето: Sep 19, 2011 8:10 PM ---
Можеби за другото си во право ама овде ЈОК.Имаш искуство со МАКот при рендерирање или ова го напиша дека си слушнал некаде?
--- надополнето: Sep 19, 2011 11:12 PM ---
Гласав за Windows. До сега само тој оперативен систем го користам, освен Линуксот во школо кога бев го работев. Е сега Windows 7 за мене е супер. Но за работа подобар е Windows XP. 7-цата е премногу нашминкана, но напредува и кај и да е ќе го престигне ИксПе-то. За Линуксот што имам да кажам, за вируси нема потреба замарање, доста е брз, но едино што неможе кај него игрите да ги инсталираш итн. Линуксот повеќе е направен за работа, отколку за заебанции и играње. Macintosh, добар е, но не доволно за да му парира на Microsoft. Иначе сакав да прашам дали некој користел OS Chrome? Па не ќе биде лошо некои да сподели информации за тој оперативен систем.
Грешка си брат.Прво во 7мица со подобро организиран.Тоа дека е нашминкан не се служувам, изгледа убаво и не е премногу нашминкан.Трето и најбитно е безбедноста.Били ги натерал дечките да ја појачат безбедноста и тоа го напртавиле.
ХПето го прегази времето да бидеме реални.Тој е сеупште добар но неможаш да го мериш со 7мица.Антика е веќе.

Mајката за сите времинја е само XP.
--- надополнето: Sep 20, 2011 12:17 AM ---
Apple процесор не постоел и нема да постои во брзо време, ако не сметаме на тој во АјФонот и ајПадот шо е, ако е нивни (не сум информиран). Иначе мислат на хардвер, и работи Мекот на хардвер, и да најдобар оперативен систем е. Не во сѐ, но во повеќето работи е. Пример Линуксот е подобар во заштитата, а Windows-от е подобар во игрите. Толку. Другото можам слободно да кажам дека може да отиде во круната на Мекинтошот.
Хаха еднаш викаш дека е нивни поцесорот после:Aбе можда е нивни...Затоа про4итаго еднаш ова:http://www.apple.com/iphone/design/.Па после пиши сигурен пост;)

Од поглед на практичност, и популарност или за просечни корисници - нубови, WIN7 т.е. Microsoft, за посериозни фаци и луѓе со вистински добро познавање на компјутерскиот свет се разбира Linux.

Дали некој го прочита насловот на анкетата? Ако да, тогаш честитки..Штотоку гласавте за фирмата windows...
Абе то је то. Од толку шо го сакат џамот дури и фирма го направија. Да го види ова Били.. -.-

Дали некој го прочита насловот на анкетата? Ако да, тогаш честитки..Штотоку гласавте за фирмата windows..
Инаку јас сум корисник на џамчето и немам намера да го менувам.Тој е единствениот кој одговара на моите потреби...
Ахахаха, наместо Microsoft, јас Windows мавнав! Хахахаахаха :D :D :D

Не, не требаше фирма да пишам. Ама тоа е, набрзина кога пишуваш... :oops:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom