Експерименти (биолгија)

• Креатор на темата Креатор на темата detence007
  • Време на започнување Време на започнување
D

detence007

Гостин
Моето хоби е правење експерименти и истражување во областна на биологијата но најмногу микробиологијата. Имам дома микроскоп и често го користам, сега прам експеримент во кој ке гледам минерали од земја под микроскоп. Имам книга која се вика живиот свет под микроскоп и таму пишит каква е процедурата на обработка на предметот пред гледање. Доколку има накој друг од форумов некој експеримент нека кажит ако сакате и јас ке објавам некој експеримент.
За тие што немаат микроскоп во книгата имат како да направите импровизиран микроскоп и како да направите 3д лупа. Доколку некој друг имат вакво хоби или слично некак ги кажит своите искуства.:)

http://www.biology-resources.com/biology-experiments2.html

AJde da go skrsam mrazot malku na temava. Iskreno ne se zanimavam so ova hobi, no porao premnogu s eitneresirav. Sega od nedovolno vreme ne sum se zafatil. Eve eden interesen sajt za dobri eksperimenti po biologija.
детенце007 :) сега скоро направив еден експеримент за електризирање на одредено растение. ДОколку има заинтересиани можам да постирам опширно што е тоа и како електричната енергија влијае на растенијата. Мене ми звучеше доста интересно и морав да го пробам.

Може да ми дадеш линк од експериментот (за електричната енергија)?:)

АЈ КАЖИ КАКО ДА НАПРАВАМ ИМПРОВИЗИРАН МИКРОСКОП И 3D ЛУПА? АЈ ТЕ МОЛАМ КАЖИ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom