Израел ќе екстрадира во Босна и Херцеговина обвинет за воени злосторства

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.161
Поени од реакции
1.324
Израел ќе екстрадира во Босна, обвинет за воени злосторства

01.08.2011

Судот во Ерусалим денеска одобри да се екстрадира во Босна еден обвинет за учество во убиството на илјадници муслимани во Сребреница за време на војната во Босна.
Окружниот суд пресуди дека Александар Цветковиќ, босански Србин кој добил израелско државјанство преку својата жена, треба да биде екстрадиран во Сараево.
Цветковиќ има 30 дена да поднесе жалба на пресудата.
Тој беше уапсен во јануари откако Израел добил барање за екстрадиција од босанските власти кои го обвинуваат за убиство на околу 1.000 босански муслимани во близина на Сребреница во јули 1995 година. Цветковиќ емигрирал во Израел во 2006 година

http://www.makdenes.org/archive/news/20110801/428/428.html?id=24283378

Израел ќе екстрадира Србин од БиХ обвинет за геноцид

http://www.time.mk/cluster/5fc7884ae3/izrael-ke-ekstradira-srbin-od-bih-obvinet-za-genocid.html

hahahahahaha, jas mislam deka namerno otisol vo Izrael, demek i Izrael e protiv muslimanite,i zaradi toa se nadeval deka izraelcite ke go zastitat, ehhh glupak Srbin, plus imal i izraelsko drzavjanstvo, ama i so toa ne uspea da se spasi.. Jas da sum sega vo mestoto na Bosancite, ke go obesam vo Sarajevo, javno pred plostadot..

Ти да беше на местото од Босанците сигурно ќе беше меѓу оние 1.000 покојници.

ncncnccnn A sto te zaboli tebe za srbite??? Ne gledas deka ne ve dupet nitu 1%, plus ne vi se priznaeni crkvite od Srbija, plus se uste za niv ste FIROM.. Zarem ne gledas deka tie apsolutna podrska im davat na Grcite???
Ajde sega gitla na drugo mesto, i ne tresi tolku, da ne ostanes nekoj den bez kicma...

кој како си надробил, тоа ќе си срка

ncncnccnn A sto te zaboli tebe za srbite??? Ne gledas deka ne ve dupet nitu 1%, plus ne vi se priznaeni crkvite od Srbija, plus se uste za niv ste FIROM.. Zarem ne gledas deka tie apsolutna podrska im davat na Grcite???
Ajde sega gitla na drugo mesto, i ne tresi tolku, da ne ostanes nekoj den bez kicma...
И тоа ми е гајле што мислат владите на Србите и Босанците за нас, не ја мешај политиката со размислувањето на општествените групи. Ти кажи ми цел свет што мисли за тебе ?

Ова е уште еден доказ дека Израел после Исламот, нај големи душмани се и против словенскиот народ..

Како може бре да биде екстрадиран, кога човекот има израелско државјанство??? Ама Србин е заради тоа има и да окрка.. Баш многу им е гајле за Србите и Босанците што ке направат, ако сакат нека се самоубијат и едните и другите, ете така си мислет Израелците...

Sekoj normalen chovek bi go podrzhal ovoj akt na izraelskata vlada,
kolku shto znam ako eden izraelec ima zavrsheno nekoe krivichno delo vo druga drzhava on se ekstradira i se sudi vo taa drzhava no zatvorskiot rok go sluzhi vo izrael

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom