zocc
911
- Член од
- 9 мај 2011
- Мислења
- 2.912
- Поени од реакции
- 1.678
Доста луѓе се жалат дека имаат проблеми со Navigon 4.7.0, затоа инсталирај си верзија 4.6.2 и уживај.Мислам 4.7 оти беше, ја избришав веќе... Europe се разбира.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Доста луѓе се жалат дека имаат проблеми со Navigon 4.7.0, затоа инсталирај си верзија 4.6.2 и уживај.Мислам 4.7 оти беше, ја избришав веќе... Europe се разбира.
Колку што знам официјална Garmin апликација за Android не постои, но затоа имаш Navigon кој е бренд на Garmin. Јас го користам (Garmin Europe) веќе некое време на телефон и таблет и одлично работи, мапите се прецизни и најбитно не троши многу батерија како некои други GPS апликации.дали некој ја има купено официјалната гармин за андроид?ако ја има по можност да сподели искуство дали вреди и перфомансите како и се. поздрав
Искрено, не ни знаев дека OpenStreetMap имаат апликација за андроид и навигација. Ова е топ.Neznam zosto nikoj ne ja spomnuva Najdobrata navigacija za Macedonija ili Balkanot voopsto..OsmAnd koja raboti na OpenStreetMap (kako i zlatna kniga) gi probav site navigacii igo, copilot, navigon...i dr i niedna nema pogolema pokrienost na ulici, objekti POI kade se obelezani preku 80 % pogolmi objekti so ime i NEMA ulica vo macedonija a da ne se naogja vo ovaa aplikacija i toa na kirilica i latinica , nekolku pati me odnela do tocna lokacija vo Skopje a ednas i do Belgrad 15 metri do baranata lokacija edinstvena "maana" e glasovna navigacija na angliski AMA i za toa ima resenije, mozete da snimite sopstvena glasovna navigacija
https://play.google.com/store/apps/..._result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5ldC5vc21hbmQiXQ..
А бе од Google maps нема подобра GPS апликација, зезнато е што бара интернет за мапите. Е сега може да си симнеш дел од мапата за offline навигација но тоа не е тоа, пак си ограничен зошто не можеш од целата држава. Во странство да користам 3G на роаминг, ќе ме боли глава од сметката, па сигурно месец дена. Мислам дека има и кракната верзија но ја немам пробано.Гугл мапс ми е ок мене за навигација, иначе ја тестирав Навигон и не сум нешто импресиониран.
Да, знам. Пишав пошто ја сум на One ми се чини не е мн. скап триџи роамингот.А бе од Google maps нема подобра GPS апликација, зезнато е што бара интернет за мапите. Е сега може да си симнеш дел од мапата за offline навигација но тоа не е тоа, пак си ограничен зошто не можеш од целата држава. Во странство да користам 3G на роаминг, ќе ме боли глава од сметката, па сигурно месец дена. Мислам дека има и кракната верзија но ја немам пробано.![]()
Хаха, е па пробај на 10-тина дена некаде со вклучен 3G на роаминг да видиш дали не е скап.Да, знам. Пишав пошто ја сум на One ми се чини не е мн. скап триџи роамингот.
Никогаш не се задржувам повеќе од 10 дена надвор така да, во секој случај во право си а и ја мапс го користам само во мк (кога прв пат слушам за некоја улица) да идам негде надвор подолго сигурно претходно ќе инсталирам од овие офлајн, мада тоа све што тестирав сумљиво ми беше. (Од кракуваното).Хаха, е па пробај на 10-тина дена некаде со вклучен 3G на роаминг да видиш дали не е скап.![]()
фантастична апликација!! Фала ти што ја сподели. Подетална е и од Гугл мапс.Neznam zosto nikoj ne ja spomnuva Najdobrata navigacija za Macedonija ili Balkanot voopsto..OsmAnd koja raboti na OpenStreetMap (kako i zlatna kniga) gi probav site navigacii igo, copilot, navigon...i dr i niedna nema pogolema pokrienost na ulici, objekti POI kade se obelezani preku 80 % pogolmi objekti so ime i NEMA ulica vo macedonija a da ne se naogja vo ovaa aplikacija i toa na kirilica i latinica , nekolku pati me odnela do tocna lokacija vo Skopje a ednas i do Belgrad 15 metri do baranata lokacija edinstvena "maana" e glasovna navigacija na angliski AMA i za toa ima resenije, mozete da snimite sopstvena glasovna navigacija
https://play.google.com/store/apps/..._result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm5ldC5vc21hbmQiXQ..