Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 278 40,4%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    688
Асахито плукнато Перони, а италијански пива некако не сакам многу, а него таму го полнат изгледа.
Во Топ дринкс идам генерално за чешки и германски пива. Така и ги открив, некој овде ми кажа кај да си најдам Крушовице :)
Нормално е да се заакаш после и по акциите, 35 до 45 денари пива кои реално се над 70, одма прави ментална разлика!
Вчера си купив и Сараевско тоа со три видови хмељ, го имаше во маркетите, ама исчезна пред година-две. Исто и Златна Прага ми е на тест, ама не ми остави некој силен впечаток. Повеќе сум по појаки пива, каде се чуствува хмељот, а ова доста лајт ми е! Не дека ќе се фрли:cool:
Ок е така тематски дуќан, макар што нив темата им е алкохол, да беа само пиво дуќан ќе беше поубаво. И да, веќе се затрупуваат, мало стана дуќанчето.

Морам пиво да пијам(скопско) снемав ракија..колку сум само неодговорен све му еам..

Скоро имаше анкета каде сакате следна топ дринк продавница. Можно е да спремаат веќе втора во Скопје.

Го земав од ДИМ (ЗУР), не го ни погледнав таму убаво.
Од тие лошите црни лагери мислев дека е, скорпија на слика не пиено, океј ќе биде +1 во листа.

Кога го загледав добро дома, испадна дека е брендирано со бендот Скорпионс.
Членови од бендот наводно имаат учествувано и во градење на вкусот, служено е и на концертот во Хановер сега на 5 јули.
Годинава бендот слави 60 години јубилеј.

Па така од уште едно "ефтино" пиво само за статистика, лименкава дури си најде место на рафт кај мене. Добра за во колекција на еден рокер пивопиец :)

1753010971260.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom