ФОН, Европски или Американски колеџ?

• Креатор на темата Креатор на темата Гучи
  • Време на започнување Време на започнување
Предавањата на Македонски се?
Не, сите предмети се на англиски. На почеток на прва имате тестирање за да се одреди на кое ниво ти е англискиот. Мада и тоа нема врска пошо брајчата се со 3то ниво од 5(академско) и пак си шибаат :)

После неуспешната кампања на државниов факс, поточно Електро планирам да се запишам на приватен. Значи сакам да студирам информатика (најверојатно мрежи, зошо не ми иде баш програмирање :D), и сакам да ме посочите кој од овие е "најдобар" условно кажано.
Од годинава ќе можеш да се запишеш на Меѓународниот Славјански Институт во Св.Николе на Факултетот за информатика http://slavinst.edu.mk/studii/dodiplomski-studii/fak-za-informatika.html на смеровите Компјутерски системи и мрежи и Софтверски технологии

ФОН има и домашна и странска акредитација, а во едно има договори со нај познати фирми и компании во Р.Македонија, а имаат и многу договори со други универзитети од ЕУ и САД..

http://www.fon.edu.mk/ Влези и прелистај малку, а не да веруваш од типот на тие муабети ФОН е така Фон е вака...

Од приватните само ФОН и Штуловиот универизтет се донекаде како што треба..

А другите не би препорачал, посебно пак дисперзираните студии од државните, не се знае тука кој предава а кој не, а и мислам дека не се сите факултети акредитирани..
Извини можеш да ми кажеш нешто повеќе за ФОН во смисла дали може да се добие стипендија за постдипломски и колку идат цените за пријавување колоквиум и такви ствари :)

Извини можеш да ми кажеш нешто повеќе за ФОН во смисла дали може да се добие стипендија за постдипломски и колку идат цените за пријавување колоквиум и такви ствари :)
Здраво, истото прашање и мене ме интересираше, бидејќи планирам да се запишам на Фон или на Европски, највеќе поради административните малтретирања и неорганизираноста во државните.. Дали имаш некој одговор во врска со понатамошното студирање на постдипломски во странство и признавање на дипломата во странство?
Ти Благодарам,
Срдечен Поздрав.[DOUBLEPOST=1560975641][/DOUBLEPOST]
Јас бев,и сега магистрирам во Словенија, а околу тие муабети, не верувај, тие се простачки рекла кази, во денешно време барем имаш интернет, влези и види какви договори има ФОН, а какви ЕУРМ:?? Имаш еден куп опции да ги разлгедаш работите, а не да веруваш од ракав муабети/
Здраво, знам дека е застарена темава... но бидејќи планирам да се запишам на Фон или на Европски, највеќе поради административните малтретирања и неорганизираноста во државните.. Баш ме интересираше дали после дипломирањето би можел да продолжам со понатамошното студирање на постдипломски во странство и признавање на дипломата во странство?
Ти Благодарам,
Срдечен Поздрав.

Последно уредено:
Сакам да прашам дали имате некое искуство или мислење да споделите за Архитектура на ФОН ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom