Доктор Христо Татарчев

Чекам од Бугарска уста:D
нема да дочекаш.........врти го на ражен....нема да речи ништо :) клети се :)
ама ги бие глас за добри фалсификатори :) на се и сешто :)

Пак се активираа бугарите на форумот.
Некој зема пак некоа чрвена. :)

Абе тој документ не е ни заверен.
А каде се чува оригиналот?
Дечко, колегата кажува дека може да се провери на 100% дали това е
пишувано од Хр. Татарчев. А дали е заверено, ала, бака са това.
Графологиа е науката дека га пишува колегата.

Пирински,
За да учествуваш во дискусии на македонски форум, редно е да го научиш и јазикот. Ова спаѓа во доменот на општа култура.

Пирински,
За да учествуваш во дискусии на македонски форум, редно е да го научиш и јазикот. Ова спаѓа во доменот на општа култура.
Друже, сметам дека се мачам да говора на официалниот македонски, но понекогаш минавам
на санданско - петрички диалект, бидеики сум од тамо родом. Се надевам дека това не е грех.

Друже, сметам дека се мачам да говора на официалниот македонски, но понекогаш минавам
на санданско - петрички диалект, бидеики сум од тамо родом. Се надевам дека това не е грех.

Гледам дека се мачиш, затоа и ти препорачувам да го научиш јазикот, да си ги скратиш маките. Јас сум родум од Скопје, но зборувам неколку странски и словенски јазици (вклучително и бугарски за кој сум овластен преведувач). ;) За да бидеш полноправен член на тема историја, потребно е да го зборуваш и познаваш македонскиот јазик. Дотолку повеќе ако се чувствуваш Македонец.

Гледам дека се мачиш, затоа и ти препорачувам да го научиш јазикот, да си ги скратиш маките. Јас сум родум од Скопје, но зборувам неколку странски и словенски јазици (вклучително и бугарски за кој сум овластен преведувач). ;) За да бидеш полноправен член на тема историја, потребно е да го зборуваш и познаваш македонскиот јазик.
--- надополнето: Jun 30, 2011 6:40 PM ---
Отиваме офтопик, но езикот дека са говорили дедо и баба ми каков е?
Во петричко како се говори?
Не е тук местото да дискутираме за езикот.
Се учам. Се надам дека поне това ке е вредата од учеството ми во форумот.
И сакам аргументирано и добронамерно да дискутираме.

Отиваме офтопик, но езикот дека са говорили дедо и баба ми каков е?
Во петричко како се говори?
Не е тук местото да дискутираме за езикот.
Се учам. Се надам дека поне това ке е вредата од учеството ми во форумот.
И сакам аргументирано и добронамерно да дискутираме.

Ако тебе петричко ти е конечниот репер, тогаш бадијала ти е се` ова. Баба ти и дедо ти не доаѓале на форуми да дискутираат со писмени луѓе за комплицирани теми. Ти сакаш да го правиш тоа.Мојот совет беше искрен и добронамерен.

Поздрав,

Ако тебе петричко ти е конечниот репер, тогаш бадијала ти е се` ова. Баба ти и дедо ти не доаѓале на форуми да дискутираат со писмени луѓе за комплицирани теми. Ти сакаш да го правиш тоа.Мојот совет беше искрен и добронамерен.

Поздрав,
Ти благодарам за добронамерноста. И ас така коментирам на темата. И да не одам офтопик пак ке кажам.
Нема лошо да се направи графоложка експертиза на писмото на Татарчев и да се каже дали го е пишал он.
Историата ни е ного оплетена и сметам дека има некаква логика одредени херои да се слават заедно.
Лека вечер на сите.
Поздрав.

Дечко,во твојата чудна држава може е другше ама во сите други држави во светот е така.
Судски се решава тоа.

Писмо на Татарчев до д-р Ламбров (перзонален доктор на цар Фердинанд) со желба за таjна аудиенциja при царja за состоjбата во Македониja и Одринско.
024081713-big.jpg

А subtitles на филмот?
А и не е лошо да се одреди старост на документот...за тестаментот зборам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom