Вардар останува во првата лига!

Дали го оправдувате овој потег?

• Вкупно гласачи
    124
Сајбер и Комита ултрас,јасно е,се разбираме околу ова :)

Инаку кога сме веќе тука,да додадам само,газдата до некаде гледаше сопствени интереси,а до некаде и го правеше тоа за доброто на клубот,пошо Хари на клубот должи јака пара од настапите во ЛШ против Бате Борисов и од шампионската титула,мислам дека се работеше околу 750 илјади евра,не ме фаќајте за збор.

Туку ме интересира,сега на Вардар ќе му бидат избришани долговите или ќе треба да ги исплати ?
Се разбираме, ама не му успеа зошто има и поголеми моќници од него...

А, за долговите уште не се знае но најверојатно сметката ќе се одблокира преминуваме во АД и со чиста сметка но не се знае, да не те лажам...

Сајбер и Комита ултрас,јасно е,се разбираме околу ова :)

Инаку кога сме веќе тука,да додадам само,газдата до некаде гледаше сопствени интереси,а до некаде и го правеше тоа за доброто на клубот,пошо Хари на клубот должи јака пара од настапите во ЛШ против Бате Борисов и од шампионската титула,мислам дека се работеше околу 750 илјади евра,не ме фаќајте за збор.

Туку ме интересира,сега на Вардар ќе му бидат избришани долговите или ќе треба да ги исплати ?
Остануваат и долговите, но со тоа што сме во прва лига клубот има можност да премине во АД, и тука ќе се направат чисти сметки-долга љубов :D

Не е целиот муабет во тоа дали легално или нелегално,глупав е потегот да се уништи целата историја на клубот само поради 1 сезона во 2ра лига.Тимот кој е синоним за фудбал во Македонија го менува името само да не му се наруши гордоста и да игра во втора лига.Имам неколку прашања:
Дали можеше на името да му се додаде 1947 наместо 2011?
Дали има шанса повторно да си го врати старото име односно да ја тргне додавката/придавката?
Какви се шансите на Вардар да опстане во Првата лига?

Не е целиот муабет во тоа дали легално или нелегално,глупав е потегот да се уништи целата историја на клубот само поради 1 сезона во 2ра лига.Тимот кој е синоним за фудбал во Македонија го менува името само да не му се наруши гордоста и да игра во втора лига.Имам неколку прашања:
Дали можеше на името да му се додаде 1947 наместо 2011?
Дали има шанса повторно да си го врати старото име односно да ја тргне додавката/придавката?
Какви се шансите на Вардар да опстане во Првата лига?

Вардар следнава сезона ќе настапува под името Вардар 1947, а не Вардар 2011.
Старото име ќе биде вратено догодина т.е. сезоната 2012-2013 Вардар ќе ја тргне придавката 1947.
Вардар играчки комплетно се реновира па има реални шанси да биде и шампион догодина, значи опстанокот е повеќе од сигурен.

da vi kazem pravo mnogu sum sreken sto vardar ke igra uste edna godina vo Prva Liga.... !

ako gledas realno vo nashata "mizerna" liga postojat klubovi od skopje koj site zaedno ne mozhat da pravat publika kolku sto ima vardar...!
Sto ti treba Metalurg,Skopje,Rabotnicki vo prva liga koga gordosta od Makedoncite od Skopje ne igra prva liga ?
Ocekuvam dobra sezona za Vardar i mislim deka zaedno so Shkendija i Rabotnicki ke bidat glavnite favoriti za shampionska titula !!
Isto taka mi se svigja ovoj poteg za navivacki plan da imame malce rivali i konkurenti zs nikoj ne moze da ne stigne od drugite navivacki grupi koi site zaedno ako gi zemas ne mozhat da imat clenovi kolku imame nie... !

Ajde pa se gledame narednata godina...se znae vo FILIP VTORI zs drugo......nema shansi !

ова иди како Македонската држава да игра во лигата на ЕУ да си го смени името во Македонија 1944
Абе реално потегов го оправдуваат само навивачите на Вардар, друг не верувам да го оправдува.

Ај стави си прст на глава и размисли убаво зашто Вардар испадна. Хмм ај да ти помогнам, да го крадеа клубот го уништуваа стигна до ова дереџе да нема ни пари за прашак и испадна. А, патот кој го помина за да испадне не е заслужен. Заслужено е други луѓе да скапат во затвор ама тоа не ви смета нели?
Значи ќе те молам, ти и некои други да не го користат ова како изговор за испаѓањето на Вардар. Да, точно е дека не крадеа. И јас сум навивач на Вардар, но имам доблест да кажам дека ние самите сме си исклучиво криви што дозволивме да го пустошат Вардар и да го донесат до Втора лига. Не ни е крив ни Петко, ни Станко, ни Брацо, ни Орце, туку самите ние.

Има пример за фузии и во македонската лига па камоли во странство.
Брегалница пред неколку години се фузираше со Алумина, Македонија ЃП лани со Треска Шишево и ред други...
И самиот вардар е настанат со фузија на Победа и Македонија.
Дали е срамно или не тоа што не сме играле ферски во втора лига си е наша работа, АМА ВИЕ СЕ БУНИТЕ ДЕКА ТУКА ИМА НЕШТО НЕЗАКОНСКИ...
ЕПА НЕМА!!!

не се замарај на темава сите на вардар се палат а има нешто одма сите искачаат и јадат бурек
--- надополнето: Jun 25, 2011 7:03 AM ---
вардар си е ист само го смени името и си го купи местото во прва лига само една година ке му стои ова ново име со додавката 1947

Шо викате големите тимови оделе 2 лига не па Вардар само се плашат дека нема да испаднат од 2 лига затоа направија вака :)

пукнете душмани вардар е во прва лига доста дркавте дека ке биде у втора лига ама нема

вардар, вардар, вардар... а што да речиме за клубови како борец, тиквеш, беласица, победа, па и пелистер и тн...?
:noze:

никогаш немало и нема да има фудбал во македонија!
и овај па комита ултрас што ми збори, го краделе па поради тоа испаднал, и ферски било поради тоа да се фузира :eek:
па и вардар коа го наместиле со тиквеш влегол во прва ју лига, и што треба тоа да значи?
тиквеш секогаш имал крадци во управата, што поважно им е да наместат, него да направат некој успех

вардар миравци :LOL:
--- надополнето: Jun 25, 2011 12:49 PM ---
колку само гордо сега ќе звучат вардарциве, јас сум од скопје, стар скопјанин, навијам за вардар миравци :D

вардар, вардар, вардар... а што да речиме за клубови како борец, тиквеш, беласица, победа, па и пелистер и тн...?

никогаш немало и нема да има фудбал во македонија!
и овај па комита ултрас што ми збори, го краделе па поради тоа испаднал, и ферски било поради тоа да се фузира :eek:
па и вардар коа го наместиле со тиквеш влегол во прва ју лига, и што треба тоа да значи?
тиквеш секогаш имал крадци во управата, што поважно им е да наместат, него да направат некој успех

вардар миравци :LOL:
--- надополнето: Jun 25, 2011 12:49 PM ---
колку само гордо сега ќе звучат вардарциве, јас сум од скопје, стар скопјанин, навијам за вардар миравци :D
Колку глупаци на форумов имало можеш со лопата да ги црпиш.
Абе кретен еден селски кој го спасува вардар кажи ми???
Кој им пречи на Борец, Тиквеш, Пелистер и други да се фузираат???
фузијата не е незаконска глупацииииии!!!
--- надополнето: Jun 25, 2011 1:09 PM ---
Тоа што веста е пренесена како ФФМ го спасува Вардар е најголема глупост.
Тоа ти е исто како кога Сител вели СДСМ го спасува А1 и му ги плаќа долговите, а не кажува дека СДСМ уствари ги плаќа рекламите на А1, а бидејќи сметката на А1 е блокирана, истите пари ги уплаќа во радиодифузија (или врска немам каде).
Значи фузијата е нормална работа.
Со неа ниту се фаворизира Вардар ниту никој.
Толку ли треба да сте дебили за да го сватите тоа???

кој рекол дека е незаконска море миравци :sneaky:

Едно име, една љубов ?? Комити сега за кој ќе навивате ? За Вардар или Вардар 2011 ?
Незнам кој беше членот на Комити што коментираше на форумов дека никогаш нема да дозволите да се додаде некаква наставка кон ,,светото‘‘ име на Вардар. Сега не само што додадовте наставка, туку ја посравте целата историја на ФК Вардар.
Подобро втора лига отколку да ја продадам историјата на мојот клуб..

кој рекол дека е незаконска море миравци :sneaky:
Епа што се буниш тогаш?
Цитирам:
Штѕо сме им ние криви на овие екипи?
Им забранува некој да се фузираат??
Вардар, Вардар па Вардар од уста неможе да го извадите.
--- надополнето: Jun 25, 2011 1:15 PM ---
Едно име, една љубов ?? Комити сега за кој ќе навивате ? За Вардар или Вардар 2011 ?
Незнам кој беше членот на Комити што коментираше на форумов дека никогаш нема да дозволите да се додаде некаква наставка кон ,,светото‘‘ име на Вардар. Сега не само што додадовте наставка, туку ја посравте целата историја на ФК Вардар.
Подобро втора лига отколку да ја продадам историјата на мојот клуб..
Тоа зборувај си го за твојот пелистер.
Неможе некој што незнае каква е состојбата во Вардар (што не е навивач на Вардар) да кажува што е најдобро за нас.
Можам да се расправам со некој Комита околу ова, ама некој што врска си нема што се случува да ми се меша?
Што кур ве боли вас дали губиме нешто со промена на името?
Што толку сте се загрииле за нас???
Треба да се напињате ако ова ви смета нешто на ваѓите клубови, а пошто не ви смета ништо може само да го задудлате немиен.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom