Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Инаку иако педофилијата е илегална и треба да остане не е болест од дамна. Исто како крадењето не е болест. Да беше крадењето болест сите лопови ќе беабво болница а не во затвор. Сексуална привлечност кон се е нормална работа. Прочитај психијатрија.
и педофиллијата, како и хомосексуалноста, како и клептоманијата е болест, клептоманијата не се казнува... изгледа ти си слабо читал психијатрија.

Јас лично не поддржувам хомосексуалност. Со причина има два различни пола
Што ви на вас врши работа бракот не мие јасно, околу наследството и тие заебанции имате договори за подарок, доживотна издршка, тестамент...
Не си прочитал закон за семејство им тон други привилегии. Дефинитивно е во предност ако си во брак или не. Не за џабе се женат мажат сите.
Автоматски споено мислење:

и педофиллијата, како и хомосексуалноста, како и клептоманијата е болест, клептоманијата не се казнува... изгледа ти си слабо читал психијатрија.
Клептоманија е како нимфоманија не е кон што туку колку.

Неможам да кажам дека ги одобрувам хомо. врските,ама не сум ни против.Некоја правна рамка на нивната заедница треба да се даде,да се узакони нивната положба у општеството,па и они се луѓе.А против сум да посвојуваат деца!

Поради тоа што човекот треба да биде на прво место. А не поради тоа што има товар од минатото. Секој има право на слобода особено кога не му штети на некој друг.
И педофилите не штетат никому, па ене киснат во Шутка, ако гледаме така.

Не си прочитал закон за семејство им тон други привилегии. Дефинитивно е во предност ако си во брак или не. Не за џабе се женат мажат сите.
Семејно право положив со 8, така да добро го знам, но и во тој закон пишува дека бракот е институција кој првенствено се склучува помеѓу МАЖ И ЖЕНА и има РЕПРОДУКТИВНА функција, така да вас не ви нешто посебно користи бракот кога деца неможете да правите.

5 години вонбрачна се рамнеше со брачна, во поглед на многу права, а едно од нив се и наследните.

Бракот е правна форма не е даден од Бог или е некаква институција. И се менува како и се низ времетито. Така и бракот треба да се адаптира правно на 21 век.

Инаку иако педофилијата е илегална и треба да остане не е болест од дамна. Исто како крадењето не е болест. Да беше крадењето болест сите лопови ќе беабво болница а не во затвор. Сексуална привлечност кон се е нормална работа. Прочитај психијатрија.
Бракот да се адаптира на некој? Чекај чекај што збориш ти момче? Религијата го има створено бракот. ПРЕД БОГА се венчаш.
Нема зашто нешто ШТО ОДЛИЧНО СИ ФУНКЦИОНИРАЛО СТОТИЦИ ГОДИНИ сега ние да го менуваме за да задоволиме некое малцинство од 20-30%. Сите луѓе ги имаме истите права по ЗАКОН.

Клептоманија? Тоа што е болест крадењето не значи дека не е дело казниво со закон! Баш ако си по „психијатрија“ треба да знаеш дека КЛЕПТОМАНИЈАТА е болест.

Сексуалната привлечност кон се е нормална работа.“
Дали тоа значи дека и педофилијата, зоофилијата, некрофилијата се исто така нормални работи?
А зашто на пример не се бориме сите и за некрофилијата? Дајте да легализираме и педофилија, некрофилија, зоофилија и ЈЕБИ СВЕ ШТА ТИ 'РАЦ ДИЖЕ БРАТЕУ.

Разликата помеѓу
Зоофилија
Педофилија
Некрофилија
Хомосексуалноста
е тоа што Хомосексуалноста е ОПШТО ПРИФАТЕНА како сексуална определба. Прашање на време е кога општествово ќе полуди од квази прогресивни умови и ќе ги направи и овие другиве „сексуални определби“.
Па ќе дое време коа зоофилот ќе ти каже „ Зашто ти да можеш да се венчаш со дечко ти а ја да неможам со Козата? Па и ние деца сакаме да чуваме. Еве козичката млеко свежо ќе му дава...

Неможам да кажам дека ги одобрувам хомо. врските,ама не сум ни против.Некоја правна рамка на нивната заедница треба да се даде,да се узакони нивната положба у општеството,па и они се луѓе.А против сум да посвојуваат деца!
Каква положба? Да им изградиме ли места за да се е*ат?

Нормално дека е тотално неприродно одгледување на деца во такво семејство. Тоа што некој пробува во последниве години да ги направи општествено прифатени геј/истополовите семејства - не го мења фактот дека се неприродна појава.
Убаво си имаше ти пишано и на друга тема, хомосексуалноста е „пореметување на хормони“. Не, не викам дека треба да се рачуна како болест или нешто слично но мора да си има граници. Општеството веќе си има свој граници, во свој кревет секој може да си прави што сака. Не може малцинство да диригира живот на мнозинство.
Јас хомосексуалноста не ја перцепирам како болест, но врз основа на тоа што сум учела, споделувам факти. И факт е дека во учебниците по психијатрија пишува дека хомосексуалноста е растројство во нагоните на личноста, исто како педофилијата, зоофилијата, геронтофилијата, некрофилијата, фетишизмот, транвестизмот итн.

Најдобар другар имам хомосексуалец. Мене не ме интересира што чоеков прави во четири ѕида, мене ме интересира каков е човеков со мене. И се додека со мене се однесува супер, ме третира супер, немам причина зошто да го избегавам или да го осудувам. Затоа што, како што кажав, јас не сум во негова кожа, не знам како се чувствува, не можам да замислам, па следствено на тоа и немам право да судам.

Но, имам право да кажам дека присвојување и одгледување дете од родители од ист пол, мене ми е многу неприродно и невкусно.....и сега знам дека ќе звучам многу контрадикторно, но сепак, колку и да мене тоа ми изгледа неприродно и невкусно, на крајот на краиштата, од друга страна, подобро е тоа дете да има пристоен живот, со две мајки, отколку да биде препуштено само на себе или да биде сместено во дом.

Каква положба? Да им изградиме ли места за да се е*ат?
Не ми се верува,што си напишал,но нејсе ќе те удостојам со одговор.
Коа ќе се спомне хомосексуалност зашто прво нешто на што помислувате се мужи кој се ебат?
Или на некој гнсен педер?!
Па знаеш ли ти колку хомосексуалци има доктори,полицајци,професори,пожарникари итн. т.е општествени доброчинотели,со кој што ги делиме истите муки и радости?
Зашто да не може да си го легализираат бракот? Да купат заеднички имот,да започнат семеен бизнис?Да подигнат кредит?Шо ти помалце маж ќе станеш ради тоа?

И факт е дека во учебниците по психијатрија пишува дека хомосексуалноста е растројство во нагоните на личноста, исто како педофилијата, зоофилијата, геронтофилијата, некрофилијата, фетишизмот, транвестизмот итн.
Нека трепка ова!
Едината разлика помеѓу поимиве тука што ги наброја ти е тоа што општеството ја има прифатено Хомосексуалноста како сексуална определба. Општеството ја има направено да биде „нормална“ појава. Да не навлегуваме во теории на заговор за прашањето „зашто“.

Најдобар другар имам хомосексуалец. Мене не ме интересира што чоеков прави во четири ѕида, мене ме интересира каков е човеков со мене. И се додека со мене се однесува супер, ме третира супер, немам причина зошто да го избегавам или да го осудувам. Затоа што, како што кажав, јас не сум во негова кожа, не знам како се чувствува, не можам да замислам, па следствено на тоа и немам право да судам.

Сум имал дружби со повеќе Геј личности, буквално немам ништо против нив. И ден денес со некој од нив се дружам нели колку ни дозволува слободното време. Работата е баш во тоа „4 Ѕида“. Во твојата спална не ме интересира што праиш освен ако не сакаш да ме вклучиш и мене, па на мене ќе биде дали ќе прифатам или ќе одбијам нели. Проблемот е што лгбт сака да го смени општеството во коешто живееме. Е тоа ми смета. А за човек како човек, се дур ми одговараш за муабет ќе пијам кафе се тебе, гајле ми е за боја,раса,религија,сексуална определеност, пол и сл. :)

п.с многу е интересно кога со геј луѓе расправаш на маса околу овие теми :D

Нека трепка ова!
Едината разлика помеѓу поимиве тука што ги наброја ти е тоа што општеството ја има прифатено Хомосексуалноста како сексуална определба. Општеството ја има направено да биде „нормална“ појава. Да не навлегуваме во теории на заговор за прашањето „зашто“.

Сум имал дружби со повеќе Геј личности, буквално немам ништо против нив. И ден денес со некој од нив се дружам нели колку ни дозволува слободното време. Работата е баш во тоа „4 Ѕида“. Во твојата спална не ме интересира што праиш освен ако не сакаш да ме вклучиш и мене, па на мене ќе биде дали ќе прифатам или ќе одбијам нели. Проблемот е што лгбт сака да го смени општеството во коешто живееме. Е тоа ми смета. А за човек како човек, се дур ми одговараш за муабет ќе пијам кафе се тебе, гајле ми е за боја,раса,религија,сексуална определеност, пол и сл. :)

п.с многу е интересно кога со геј луѓе расправаш на маса околу овие теми :D
Знаеш како викаат у затвор.Нема секс дур не се удрат јајца од јајца )))))))))

Знаеш како викаат у затвор.Нема секс дур не се удрат јајца од јајца )))))))))
У Затвор и у Војска не се рачуна :D

Имаше заебанции за таа играта у војска
„намокриш раце, си подавате сите со едно сапунче, на кој му падне иде КУРбан“ :D

Така е,башка нели тој што ебе не е педер,о од еднаш педер не се станува ))))

Имаше заебанции за таа играта у војска
„намокриш раце, си подавате сите со едно сапунче, на кој му падне иде КУРбан“ :D
Абе нема врска,тоа се се митови ))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom