Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Епа спореди хетеро моногамен секс и хомо моногамен секс... треба да тис тане јасно.
Автоматски споено мислење:

За тие нема смисла,за хомосексуалци има смисла, чудна некоја смисла.
Разликата е што се возрасни и свесни така да зошто да не стапат во брак. Деца, мртовци, магариња итн не се способни за одлучување. Нормално треба да им се дозволи и посвојување на деца.

Значи само преку истополов секс се пренесува?
Не, али преку исто полов нема промашај, абе друже секој ден прст да буташ у гомна ке ффатиш зараза, а не пак онаа ствар, што не ти е јансо незнам.

Разликата е што се возрасни и свесни така да зошто да не стапат во брак. Деца, мртовци, магариња итн не се способни за одлучување. Нормално треба да им се дозволи и посвојување на деца.
Со оглед на тоа што некој што има нагон да има сексуален однос со 7 годишно дете за тебе не е болест, ти друже имаш озбилен проблем со расудување.
Инаку околу животните ретко кој не ги јаде, а и да ги праша некој истите неверувам дека би се согласиле да бидат изедени, дали по таа твоја логика треба да се забрани јадење свињи например.

Не, али преку исто полов нема промашај, абе друже секој ден прст да буташ у гомна ке ффатиш зараза, а не пак онаа ствар, што не ти е јансо незнам.
Аха, значи аналниот секс всушност бил проблемот, а не хомо сексот.

Дали има хетеро парови што имаат анален секс? Дали носењето кондом го намалува тоа 100 од 100? Дали неносењето кондом при хетеро секс гарантира 100 од 100 зараза со сида?

Со оглед на тоа што некој што има нагон да има сексуален однос со 7 годишно дете за тебе не е болест, ти друже имаш озбилен проблем со расудување.
Инаку околу животните ретко кој не ги јаде, а и да ги праша некој истите неверувам дека би се согласиле да бидат изедени, дали по таа твоја логика треба да се забрани јадење свињи например.
Во брак стапуваат само двајца или петорица акомсе согласни на тоа и може сами да одлучуваат. Деца и свињи не се спосбни сами да одлучуваат. И нормално дали си во брак или не не т. е. штити од болести.

Аха, значи аналниот секс всушност бил проблемот, а не хомо сексот.

Дали има хетеро парови што имаат анален секс? Дали носењето кондом го намалува тоа 100 од 100? Дали неносењето кондом при хетеро секс гарантира 100 од 100 зараза со сида?
Стварно ме мрзи да ти барам статистички податоци, аи да ти најдам неверувам дка ке ти го сменам мислењето, така да останими поздравен.

Во брак стапуваат само двајца или петорица акомсе согласни на тоа и може сами да одлучуваат. Деца и свињи не се спосбни сами да одлучуваат. И нормално дали си во брак или не не т. е. штити од болести.
Бракот е институција која е создадена од век векова првенствено за репродукција, за кој ѓавол на вас ви е бракот потребен кога неможете да имате деца.
А со самото тоа што тврдиш дека педофилија не е болест имаш озбилни проблеми со раасудувањето.

тварно ме мрзи да ти барам статистички податоци, аи да ти најдам неверувам дка ке ти го сменам мислењето, така да останими поздравен
Ако ми приложиш издржани податоци не гледам како не би ги прифатил.

Стварно ме мрзи да ти барам статистички податоци, аи да ти најдам неверувам дка ке ти го сменам мислењето, така да останими поздравен.

Бракот е институција која е создадена од век векова првенствено за репродукција, за кој ѓавол на вас ви е бракот потребен кога неможете да имате деца.
А со самото тоа што тврдиш дека педофилија не е болест имаш озбилни проблеми со раасудувањето.
Бракот е правна форма не е даден од Бог или е некаква институција. И се менува како и се низ времетито. Така и бракот треба да се адаптира правно на 21 век.

Инаку иако педофилијата е илегална и треба да остане не е болест од дамна. Исто како крадењето не е болест. Да беше крадењето болест сите лопови ќе беабво болница а не во затвор. Сексуална привлечност кон се е нормална работа. Прочитај психијатрија.

Сѐ треба да се приспособи на 21от век, само затоа што е 21 век.

Сѐ треба да се приспособи на 21от век, само затоа што е 21 век.
Поради тоа што човекот треба да биде на прво место. А не поради тоа што има товар од минатото. Секој има право на слобода особено кога не му штети на некој друг.

Јас немам ништо против нив, воопшто не сум хомофобична и ограничена, иако морам да признаам дека многу неприродно ми е одлегдување деца во такво семејство. Но, сепак на крајот на краиштата јас не сум во нивна кожа, не знам како се чувствуваат, па немам ни зошто да судам.
Нормално дека е тотално неприродно одгледување на деца во такво семејство. Тоа што некој пробува во последниве години да ги направи општествено прифатени геј/истополовите семејства - не го мења фактот дека се неприродна појава.
Убаво си имаше ти пишано и на друга тема, хомосексуалноста е „пореметување на хормони“. Не, не викам дека треба да се рачуна како болест или нешто слично но мора да си има граници. Општеството веќе си има свој граници, во свој кревет секој може да си прави што сака. Не може малцинство да диригира живот на мнозинство.

Ако ми приложиш издржани податоци не гледам како не би ги прифатил.
Состојба со ХИВ во Р.С. Македонија во 2019 година

• Пријавени се 57 нови случаи на ХИВ, од кои 55 се од машки пол
  • Просечната возраст на новите случаи е 34 години (од 19 до 64 години)
  • 44 лица или 77% се на возраст од 20 до 39 години
  • 9 случаи биле на возраст од 40-49 години, еден на возраст од 19 години и 3 се постари од 50 години.
  • 70% од случаите се мажи кои имале секс со мажи ( МСМ)
  • 28% од лица пријавиле хетеросексуален начин на пренос
  • 27 случаи се со место на живеење во Скопје
  • 30 случаи се регистрираат од 12 други градови од Р.С. Македонија.
Начин на пренесување (трансмисија) на ХИВ

• 56% од случаите се кај мажи кои имале секс со маж,
  • Хетеросексуалниот начин на пренос е регистриран кај 36% од случаите.

Бракот е правна форма не е даден од Бог или е некаква институција. И се менува како и се низ времетито. Така и бракот треба да се адаптира правно на 21 век.
Што ви на вас врши работа бракот не мие јасно, околу наследството и тие заебанции имате договори за подарок, доживотна издршка, тестамент...

МСМ кратенка стаиле не ми се верува хаххааха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom