мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 19.971
- Поени од реакции
- 25.072
Значи јас те прашав тебе , ти лично зошто сметаш дека имаш нормална сексуална ориентација. Ти пак ми вадиш статистики.Како прво, дали се работи за нивото на хистерија која владее во државава, па секој кој е про-социјални права мора да го етикетираме како педер, соросоид, сатанист и не знам што?
Второ, кои се тие 99,99% од популацијата? Чија? На твоето потесно семејство? Процентот на популација која смета дека машката и женска хомосексуалност е нормална и/или прифатлива се движи до 88% во Шпанија, 87% во Германија, 80% во Чешка и Канада, 79% во Австралија, 77% во Франција, 76% во Британија, 74% во Аргентина и Италија, 73% на Филипините, 68% во Чиле, 61% во Мексико, 60% во САД и Бразил, 54% во Јапонија... а 1% во Нигерија, 2% во Пакистан, 3% во Египет, 4% во Палестина и тако даље. Овие последните земји те асоцираат на нешто?
Не гледам зошто на некој кој е физички здрав, способен да работи и да се грижи за други човечки суштества, кој доброволно стапува во интимни односи со други полнолетни човечки суштества, способен да разликува добро и корисно од лошо и штетно и кој тежнее кон состојба на задоволување на своите потреби без наштетување на другите, треба да му се ограничува ама било какво социјално право. Истополовите родители се подобри родители од другите, пак ќе речам, за жал.
Аман веќе.
Ајде малце да направиме споредба на зборот Педер и Убав. Ке речиме дека и двата се изворно наши зборови кои не се увезени, тоест ги имало од памтивек.
Е зошто зборот педер кој изворно означува човек маж кој сака да има сексуални односи со ист пол исто се користи кога сакаме да назначиме некоја негативна карактерна особина.
Зборот Убав спротивно од тоа означува нешто очигледно убаво на пример.
Досега јас немам слушнато некој родител да го нарече своето чедо со види го педер на мајка, туку со види го убав на мајка.
Исто во слична ситуација никој нема да речи види го како педерче е, наместо манекен кога сака некој да го пофали за неговиот изглед. За да не ти е чудно за истото може да се искористи и зборот Курва. Си слушнал досега некој да пофали некој со реченицата види види како пораснала, пу пу машала како курвиче е. Значи за да не се збуниш зборот педер и курва од секогаш означувале негативни работи како сега така и во минатото, и затоа незнам што ти чудно кога се користат за таа намена. Значи со самото тоа и педерите и курвите отсекогаш биле сметани во општеството за негативни појави. Така било , така е и така ке биди не дека нас така не учеле туку едноставно дека така е, и многу многу порано пред здравствената организација да пресечи и да речи дека ете сте биле нормални.
И ајде конечно со свои зборови објасни ми зошто сметаш дека хомосекуалноста е нормална појава во едно општество. Зошто ти сметаш дека е така а дека Јас грешам. Твое мислење а не статистики, курци палци.