Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Од сите овие што излегоа, дали 5 до 10% се хомо или лезбејки. Другите се сите испрдоци на невладините...знаете оние "невладини" кои лапаа парична помош од владата пред некој месец за Ковид кризата. Ова што денес излезе на протестов е се она што е труло во земјава.

Хелсиншки, Хера, Медуза, ЛГБТ центар за поддршка... Секта до секта финансирано со надворешни пари.
Среќа протестов не минува низ Чаир, раат ми е главата :D

ГоспоТ да ти е на помош заради тоа што група луѓе прошетаа низ Скопје?
Автоматски споено мислење:

И што со ова?
Треба да шетаат за многу поважни прашања што се однесува за квалитет и егзистенција на народот и државава.
Пендаровски што не излезе кога илјадници работници си ги барааа своите права, своите две годишни недобиени плати, што не излезе за загадувањево..не само он, туку и тие што се до него на сликата...
Група луѓе кои искачаат за некој профит.
Ниту еден педер што ги знам од кај мене на работа, супер луѓе се, немам ништо против нивната колегијалност и стручност, но денес не беа присутни на парадата.
Говедава од таа група луѓе ќе ми парадираат а овие ќе си ги ладат мадињата седејќи дома.
Така рамноправност и права не се добива...само, ко што вели @Govinda, по едно луто пиперче во газот.

Воглоавно не сум им обраќал внимание, и сум бил ок спрема лгбт.
Е сега, незнам дали само кај мене има таков ефект, ама агендава што се тера со агресивното промовирање, пропагирање и поттикнување на ваквите појави, кое се коси со здравиот разум, ми ствара револт, недоверба спрема припадниците на лгбт и омраза спрема тие што ја тераат таа агенда.
Значи "ок" си према лгбт, ама за тебе е "појава која се коси со здравиот разум". Малце контрадикторни реченици, не?

Не е проблем што СтеФо има-слика-нема-тон Пендаровски се појавил на парадата.
Проблемот е што не се појави во Св. Спас на годишнината од смртта на Гоце Делчев.

Не иде тоа така, Стевица.
pendarovski-i-soprugata-3.jpg

Туку, делегацијата на ВМРО-ДПМНЕ во кој агол од поворката беше, не ги гледам по видеата?
Или “Македонија за сите луѓе“ е само за некои луѓе?

Левица мудро молчат денеска. Насетија наезда на гласови од десничари, па не сакаат да ставаат здрава нога во трн.

Последно уредено:
Значи "ок" си према лгбт, ама за тебе е "појава која се коси со здравиот разум". Малце контрадикторни реченици, не?
Ај прочитај поубаво.
Промовирањето, пропагирањето и поттикнувањето на ваквите појави, се коси со здравиот разум.

Значи, ти ако си педер, лезбејка, двоцевка.. тоа го покажуваш, се гордееш со тоа, незнам шо.. не ми смета, ок сум со тоа. Ама со болдираниот дел, не само шо не сум ок, туку ми смета, ме револтира, и ми ствара омраза спрема тие што ја тераат таа агенда, а ме тера и да почнам да го преиспитувам тоа шо сум бил ок со подвлеченото.

СДММ јавно со соопштение на нивната facebook страна се огласи дека ќе учествува во оваа парада:https://www.facebook.com/SDMMakedonija/posts/10159733913468413

Легенадерниот рапер Стиховен Калибар инспириран од денешната парада експресно напиша песна:

Нема веќе субвенции, нема трето дете
Синот место снашка ти донесе зете
Сега место внуче по дома шеташ куче
И наместо мусака, хамбургер за ручек

Нема веќе Грујо, на ТВ само Рада
Стево, Љуми, Павле на гордоста парада
Газови покриени во гаќи од свила
Деца ни воспитува лезбејката Мила

Ги нема ни Бигорци нигде да се чујат
Кога со разврат содомците не трујат
Никаде го нема ни Светиот синод
Пропаднавме сите во авион без пилот

Последно уредено:
Не е проблемот да си имаат права какви што имаат сите граѓани туку тоа што они се платени од запад за преку промоција и наметнување на хомосексуалноста да пробаат да влезат во градинките и училиштата и нормалните деца кои понатаму би создале семејства уште во најраната возраст да ги направат обратни.Прашање е на време кога ќе бараат наместо учителки хетеросексуалки во градинките да бидат вработувани лезбејки.
Зошто тогаш овие глобалистиве не внесат хетеросексуалци истото да го прават? Само лезбејка би можела да ги учи на ова...? :tapp:

Не можеш да научиш ни дете ни возрасен на туѓа сексуалност. Ако можеа, и на хомофобите обратното би им успеало досега.

Зошто тогаш овие глобалистиве не внесат хетеросексуалци истото да го прават? Само лезбејка би можела да ги учи на ова...? :tapp:
Кога ќе најдат хетеросексуалци за таа работа јави ми се и те частам во било која кафана.

Кога ќе најдат хетеросексуалци за таа работа јави ми се и те частам во било која кафана.
Според твојата забегана теорија на заговор, целта им е да се намали бројот на населението. И што, хетеросексуалец не постои што би го сакал тоа во твојот fantasy-land?

Проблемот е што не се појави во Св. Спас на годишнината од смртта на Гоце Делчев.
Ццц страшно.
Каква непочит спрема оние кои се бореле за Маќедоња, оние поради кои го имаме ова, какво-такво парче земја.

Промовирањето, пропагирањето и поттикнувањето на ваквите појави, се коси со здравиот разум.
Според која причина? Ако самата појава е океј, тогаш нема и никаква штета нејзиното промовирање.

Што потоа Владе душо, ќе треба нормалните да излегуваат на протести, ако победат овие ненормалните??

Ова не е борба помеѓу две групи. Затоа и изгледаат смешно оние контра протести. Парадата сама по себе е смешна, ама оние што организираат контра протестите испаѓаат уште посмешни. Не сум до толку будала да одам на контра протести и да си го трошам времето од краткиот живот за работа која не ме тангира. Поради истата причина не одам ниту на парадата.

Смрди Скопје денес на небањато и невработеност.
Може единствено да смрди од депониите во/околу градот, вина на централните и градските власти во изминативе 30+ години.

Ај прочитај поубаво.

Значи, ти ако си педер, лезбејка, двоцевка.. тоа го покажуваш, се гордееш со тоа, незнам шо.. не ми смета, ок сум со тоа. Ама со болдираниот дел, не само шо не сум ок, туку ми смета, ме револтира, и ми ствара омраза спрема тие што ја тераат таа агенда, а ме тера и да почнам да го преиспитувам тоа шо сум бил ок со подвлеченото.
Значи работава - „ја неам проблем ти да си припадник на ЛГБТ заедницата, ама биди си дома.“?

Парадите од ваквиот тип јас ги разбирам за намалување на стигмата, итн итн. Еве еден текст за тоа. Барањата на правата може единствено да се реши по институционален пат.
Некој спомна беше донесен Закон за заштита од дискриминација. Не, тоа не е доволно (ако се прашувам јас). Треба сите луѓе да имаат еднакви права (и обврски), предвидени во Законот за семејство, Законот за пензиско и инвалидско итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom