Wimbledon, 13.06 - 03.07.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Makedonec_7
  • Време на започнување Време на започнување

Кој мислите дека ќе го освои Вимболдон, оваа година, во машка конкуренција ?

• Рафаел Надал

Гласови: 20 32,3%
  • Новак Џокович

Гласови: 17 27,4%
  • Роџер Федерер

Гласови: 22 35,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 0 0,0%
  • Робин Содерлинг

• Давид Ферер

• Енди Родик

Гласови: 3 4,8%

• Вкупно гласачи
    62
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Хахаха, шо зборите бе какво владеење нормални сте?Абе не заебавајте да не е Цонга толку глуп, ко шо беше денес немаше да биде вака, во една ситуација втор сервис дури одсервира 215 км на саат, нормално згреши.На Цонга му треба психијатар, му треба човек кој ќе му помогне да игра тенис, дека навистина има квалитети.Абе погледнете го, ај да е висок 2 и 10 па да мора да изигра брзи поени, го разбирам, ама ко несалам се понаша, на 3-4 удар од неговата страна во ист поен, мора поенот да се заврши ко лудак некој, безброј грешки направи вака, сервире 215 км на час во мрежа, публиката почна да му се смее ко лудак се понаша.

И ве молам не зборете глупости, за какво владеење зборите, а некој има 2 гренд слем титули?За какво владеење?Моментална форма да, мада му е многу послава од пред месец, месец и пол кога ги бришеше линиите, а денес кога треба да го реши мечот една не нападна, срцето ко на кокошка му беше, има среќа шо од спротива го имаше Цонга, кој и он незнае како го победи Роже, да беше Роже ќе го убиеше денес на Новак.

Значи да се разбереме, немам ништо против Ноле, во некој од претходните постови и честитав прво место, но некој тоа го доживуваат ко да ги освоил сите гренд слем титули во една година аман, и да се кладам на аватар на колку време сака некој за во недела ( дека ќе победи Рафа).
--- надополнето: Jul 1, 2011 11:38 PM ---

А ти никогаш не си бил спортист, или никогаш не си сакал некој клуб или поединец ( пример тенисер ) па збориш вакви глупости, ко да зборам глупости за Федерер.За вакви луѓе ко Надал, Федерер срамно е да се зборат вакви глупости, пред се не е спортски.

Амин ! Имало некој шо гледа објективно на работите ! :)

Австралија Опен освоен, Мастерс турнир, финале на Ролан Гарос, финале(а може и титула) на Вимблдон...низа победи без пораз, што треба тоа да значи?
Роланд Гарос Финале???????????????????????????????????????????????????????????????

Не очекував Шарапова вака да биде здробена. Како и да е, фантастично изигра Квитова, заслужено апсолутно.

Роланд Гарос Финале???????????????????????????????????????????????????????????????
Добро, 1/2 финале, се побркав малце :D
Ама тоа е најмалце битно .
Проблемот е што не сакате да признаете дека Новак е во многу подобра позиција од Надал, па и од Федерер, што се гледа и по резултатите оваа година, а и од пласманот од понеделник па натаму.

Добро, 1/2 финале, се побркав малце :D
Ама тоа е најмалце битно .
Проблемот е што не сакате да признаете дека Новак е во многу подобра позиција од Надал, па и од Федерер, што се гледа и по резултатите оваа година, а и од пласманот од понеделник па натаму.
Е така веќе може:D Ноле е само во подобра форма од Надал, а за Федерер нема потреба веќе да се збори неговото си заврши од лани/преклани.

Извини, кој е тој „друг тенисер“ !? Да те потсетам само шо би знаечло зборот „владеење“, магистерскиот труд ми е на таа тема, слична на „владеењето“...

Александар Македонски владеел во Египет, Хуго Чавез во Венецуела, Фидел Кастро во Куба... Роџер Федерер владел во тенисот, Томич или Џоковиќ ќе владејат во тенисот, моментално Рафаел Надал владее во тенисот ! Како !? Во минатата година, го освои Роланд Гарос, УС Опен и Вимболдон, оваа година го освои Роланд Гарос и игра за финале на Вимболдон (поим за моментално владеење - сегашно време, Past Simple, Past Contiunous) .... Роџер Федерер го освоил Роланд Гарос и Вимболдон во 2009та, играл финале во УС Опен, го освоил Австралија Опен во 2010та, и играл финале во Роланд Гарос оваа година. (значи владеел, пред 1 година, но не значи дека ќе престани да владеј и во иднина)... Томич или Џокович, го освоил Австралија Опен два пати во кариерата и губел во две финалиња на УС Опен, и игра моментално финале на Вимболдон ( ќе владее во иднина, можеби и можеби и не, релативна ствар ти е тоа)

Значи не знам дали ги разјаснивме работите !? Понижување е да го користиш зборот „владеење“ ако не знајш шо значи (кажи ми адреса и комотно ќе ти го испратам магистерскиот труд, од 200 страници, за социјолошката тема „владеење и појави на владеење во развиените земји“). Некој со две титули или пак со две финалиња не можиш да речиш владеј, кога некој во истото тоа време освојувал Гренд Слем турнири, иако тој бил во конкуренција.. Тежок збор е, затоа морав да ти објаснам и сакам... Ако сакаш прифати го, ако не, твое право

Поздрав од мене
Моментално владее или најдобар е како сакаш наречи го. Седум титули до јуни на осум изиграни турнири, при тоа четири пати совладан првиот на АТП листата и уште три пати го победи Федерер, руши рекорди и не владее ? Наспроти Надал кој шо освен Ролан Гарос и еднаш го победи Ферер во финале на мастерс годинава мислам. Дури и да загуби во финале, Џокович ја обележа сезоната до сеа, за понатаму ќе видиме, само не знам што е тешко да се признае ?

Австралија Опен освоен, Мастерс турнири, финале на Ролан Гарос, финале(а може и титула) на Вимблдон...низа победи без пораз, што треба тоа да значи?

Ете така, освен финалето на Роланд Гарос, сето тоа е подобра моментална форма !! Јас не реков дека Надал е во подобра форма, туку е поефективен, од поефикасен... Новак е поефикасен, има повеќе победи и сл, но Надал е поефективен... Зошто !? Игра кога ќе му треба и знае како да игра, за разлика од Новак која дава максимум на секој меч...

Но, тоа за владеење ме иритира, кога некој ќе ми кажува што значи, а сум учел сколија 6 години... Нели е така !? :D

Ете така, освен финалето на Роланд Гарос, сето тоа е подобра моментална форма !! Јас не реков дека Надал е во подобра форма, туку е поефективен, од поефикасен... Новак е поефикасен, има повеќе победи и сл, но Надал е поефективен... Зошто !? Игра кога ќе му треба и знае како да игра, за разлика од Новак која дава максимум на секој меч...

Но, тоа за владеење ме иритира, кога некој ќе ми кажува што значи, а сум учел сколија 6 години... Нели е така !? :D
Значи да се спремиме веќе да славиме а?:D

Моментално владее или најдобар е како сакаш наречи го. Седум титули до јуни на осум изиграни турнири, при тоа четири пати совладан првиот на АТП листата и уште три пати го победи Федерер, руши рекорди и не владее ? Наспроти Надал кој шо освен Ролан Гарос и еднаш го победи Ферер во финале на мастерс годинава мислам. Дури и да загуби во финале, Џокович ја обележа сезоната до сеа, за понатаму ќе видиме, само не знам што е тешко да се признае ?

Абе другар, не е тешко, ама тежок збор е тој ! Ако Новак сега владее тоа на Федерер што треба да се наречи !? Чоекот има 16 ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛИ ! АКО ОВА Е „ВЛАДЕЕЊЕ“ ШО Е ТО !?

Абе другар, не е тешко, ама тежок збор е тој ! Ако Новак сега владее тоа на Федерер што треба да се наречи !? Чоекот има 16 ГРЕНД СЛЕМ ТИТУЛИ ! АКО ОВА Е „ВЛАДЕЕЊЕ“ ШО Е ТО !?
Тежок збор било :D Ај смени со го со убедливо најдобар у последните 7 месеци или и така не одговара ?

Тежок збор било :D Ај смени со го со убедливо најдобар у последните 7 месеци или и така не одговара ?

За да бидеш победник во една кавга, најдобро е да не влегуваш во неа... Го почитувам твоето мислење, но не се сложувам со него.. То е то од мене

Најавата за финалето на Вимболдон, пред полноќ ќе биди готова.. :)

Toa e интересното во женска категорија, нема некоја посебно тенисерка која се одвојува од другите.

Што е интересно? да гледаш 1 сет под полна парeа, а после да бидеш сведок како едвај ги враќаат ударите? :ROFLMAO:

Јас не ни гледам женски тенис, уште од времето на Хингис. Катастрофа се жениве. Пет класи подолу од машкиот тенис, буквално секоја може секоја да ја победи..:)

Жастин Анен :)

Леле бев спремен да ставам животот, станот, колата, се буквално на Шарапова !!!!

Што е интересно? да гледаш 1 сет под полна паера, а после да бидеш сведок како едвај ги враќаат ударите? :ROFLMAO:
Зборев за неизвесноста.
Неможеш да бидиш паметен и да прогнозираш која ќе победи, што не е случај и во атп турнеата, каде првите четири носители се скоро секогаш во 1/2 финале...нема кој друг да им пружи отпор.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom