Кајганџии во акција за собирање на стара облека (08-12.06.2011 год. - плоштад Автокоманда)

• Креатор на темата Креатор на темата Олимпија
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе се најде нешто, плус во населба ќе ми биде па сигурно ќе донесам нешто :) (y)

Во петок на 10-ти е Духовден, затоа не се работи. Зошто не можеш да дојдеш? Греота е облеката да ти стои неискористена, кога други имаат потреба од неа. Не можеш да дојдеш друг ден? Акцијата трае од 08. до 12. јуни - што ни остава 5 дена за донирање. Патем, еве го видеото од минатата акција. Ако се чудите што е со музиката, тоа е всушност песната што ја изнаслушавме додека ја собиравме облеката на плоштад, па решивме да го зачиниме видеото со неа :D

Нема да можам да дојдам поради обврски, а облеката нема да остане неискористена затоа што на одреден временски период ја давам.

Проблемот е во тоа што сме тројца активни членови од тука, а јас останатите двајца не ги познавам, а и шансите се мали некој да доаѓа за таму во тој временски период за да ги пратам по него.

Ве молам додека трае акцијата вклопете ја и помошта за нашата форумџика,кој колку може.

Би требало да дојдам:)
Баш пред некое време со мајка ми стававме на страна алишта кои веќе не ги носиме ја и сестра ми, сакаше да ги фрли у контејнер, али ако ги најдам, ги носам со кајганџии во Автокоманда:D

Да
Би требало да дојдам:)
Баш пред некое време со мајка ми стававме на страна алишта кои веќе не ги носиме ја и сестра ми, сакаше да ги фрли у контејнер, али ако ги најдам, ги носам со кајганџии во Автокоманда:D

Поздрави ја многу мајка ти и кажи и` дека: алишта никогаш не се фрлаат „у контејнер“! За жал секогаш има луѓе на кои им требаат, може да ги однесе во црква, џамија, Црвен крст, во некој од домовите за деца. Сите со задоволство ќе ја земат донацијата, ем ќе ги дадат онаму каде што треба, па некое дете ќе се израдува.

Сега, ја начекав темава и да ја искористам да ви кажам да знаете дека може да донирате храна во народните кујни*. За жал, има луѓе кои не можат да си обезбедат оброк во денот, па би било добро ако малку повеќе се информираат луѓето, па ако сакаат да помогнат. Секој ден бројот на луѓето кои се хранат во народните кујни се зголемува се` повеќе и повеќе, па добро би дошло ако некој може да си одвои барем 500 денари и да им однесе храна плус.

*(Парите не им ги давате на тие што работат во кујната, туку можете да купите храна и да ја донирате.)

Ај да се преброиме и групираме по тимови кои би стоеле на штандот за собирање стара облека:
1.Јас
2.HITCH
3.Magde
4.Acid
5.Tonchie

Се надевам ќе ни се придружат и други форумџии, кои слободно може да се допишат на листава, а и претпоставувам дека не би било проблем да одвоите 2 часа од вашето време. M? ;)

Во петок на 10-ти е Духовден, затоа не се работи. Зошто не можеш да дојдеш? Греота е облеката да ти стои неискористена, кога други имаат потреба од неа. Не можеш да дојдеш друг ден? Акцијата трае од 08. до 12. јуни - што ни остава 5 дена за донирање. Патем, еве го видеото од минатата акција. Ако се чудите што е со музиката, тоа е всушност песната што ја изнаслушавме додека ја собиравме облеката на плоштад, па решивме да го зачиниме видеото со неа :D

Леле ко го прочитав постов се потсетив на тоа време.

Ама дали вие скопјаните се сеќавате колку ние охриѓаниве бевме успешни во таа акција? :) Кај нас во дворот од гимназијата собравме едно комбе, на наше големо изненадување. Мислам дека низ галеријата има неколку слики :)

Се сеќавам со Фантом кога лепевме плакати по чаршија рацете ни се лепеа од студ....

Еве еден дел:
152dhsl.jpg

Благодарност до оние кои денес го посетија штандот за собирање облека и донираа. Се надевам во следниве 4 дена ќе одвоите време, ќе пробуричкате во плакар и ќе не посетите.
п.с.Која беше првата девојка што донесе облека и рече дека е од форум? :confused:

Супер, сега си се шетам со 6 џамбо кеси со облека и незнам што да правам со нив. Нема никој од Црвен Крст на означеното место...

Добро, зошто моравте да се нафатите за толку дена акција и со толкаво временско растојание кога нема кој да седи? Не беше подобро да:

1) Беше 2 дена;
2) Беше по 2 часа;

Кој сакаше сигурно ќе дојдеше. А сега и тие што сакаат не можат да дојдат зошто нема никој таму. Црвен крст фејл. Требаше да не избрзувате и да се организираме подобро...

Супер, сега си се шетам со 6 џамбо кеси со облека и незнам што да правам со нив. Нема никој од Црвен Крст на означеното место...

Добро, зошто моравте да се нафатите за толку дена акција и со толкаво временско растојание кога нема кој да седи? Не беше подобро да:

1) Беше 2 дена;
2) Беше по 2 часа;

Кој сакаше сигурно ќе дојдеше. А сега и тие што сакаат не можат да дојдат зошто нема никој таму. Црвен крст фејл. Требаше да не избрзувате и да се организираме подобро...

Прво, ни заврна! (Тончи прашај го!) Што да правам ако врне, а нема ни збор дека некој жив од форум Кајгана ќе се појави? Вчера и денес во истото време заврна, јас ниту некој друг немаме контрола за времето.

Второ, требаше некои форумџии да донесат облека, оти нели форум Кајгана организира со помош на Црвен крст, а од Кајганџии ни абер, ни глас. Барем некој да пишеше на темава ќе дојде, нема да дојде. Со Тончи си се изнаседавме таму! Дури Тони дојде после работа, а сите други беа зафатени да дремат на форумов, на кој нели членуваат над 40 ИЛЈАДИ ЧЛЕНОВИ, ама никој не можеше да одвои барем 5 минути и да каже ќе дојде нема да дојде. Не зборувам дали може да најде да донесе барем 1 пар стари тренерки, кои повеќе не ги носи. Дојде само 1 девојка која донесе облека првиот ден и која не ни се претстави. Форумџиите на Кајгана фејл, а не Црвен крст!!! Никој не може некому да му појде дома и да му земе алишта!!! Не е кривица ова на Црвен крст, ние го завршивме нашиот дел. Требаше некој барем од форумов да се одважи и да пише доаѓам - не доаѓам.

Трето, ние, волонтерите од Црвен крст, во сколп на оваа акција облеката ја однесовме кај нас во просториите на Црвениот крст, за да има место во колата да се соберат сите донирани работи! Ниту 1 член не се појави барем добар ден да каже, и немој да ми кажеш дека јас не сум стоела таму, оти гледам се убија од пишување на темава, а на групата се пријавиле 133 луѓе дека ќе учествуваат, од кои 2. се волонтери кои веќе ја донесоа облеката. За во сабота ни се пријавија некои луѓе дека ќе донесат облека, ама тие сигурно не се форумџии.

П.С. Гледам на темава се убија луѓево од пишување, па живо ме интересира кој проверил дома дали има нешто за давање на некој на кој му треба помош!

Спремна ми е облеката што треба да ја донесам ама вчера и денес немав време, планирам утре да поминам па се надевам ќе ве најдам таму.

Зајче утре не сме таму. Ако можеш да поминеш в сабота или недела.

Не се нервирај ако не дошол никој 40 000 членови се од кои 700-800 се активни, а од нив не живеат сите во скопје..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom