Internet Explorer VS Firefox

• Креатор на темата Креатор на темата Драган
  • Време на започнување Време на започнување

Кој инетернет browser е подобар ?

• Ineternet Explorer

Гласови: 27 10,8%
  • Mozilla Firefox

Гласови: 224 89,2%

• Вкупно гласачи
    251
Статус
Затворена за нови мислења.
Google Chrome ZAKON eeeeeeee !
Oti go nema na listata.
Jas ke glasam vaka

1. Google Chrome 10boda
2. Opera 6doda
3. Mozilla Firefox 4boda
4. Ineternet Explorer 2boda

:toe:

Абе јас лично користам Опера ама идна работа што повеќе ми се бендисува кај Фаерфоксот. Кога копирам текст и слика од одреден веб-сајт и сакам да ги постирам на форум (давам само пример) со Фаерфокс се копира и текстот и сликата додека пак кај Операта се копира само текстот па после мора да се отвори сликата па да се копира нејзината локација. Сепак и покрај тоа според мене подобра е Операта (т.е. најдобра) поради говорните функции и спид дајлот.

Гугл Хром е сиромашен со опции и има лош “спи дајл“ (ако може така да се нарече) затоа и поретко го користам.

Но во врска со анкетава предност и давам на Лисицата поради брзинта и безбедноста. А ИЕ немам отворено со години :)

:helou:

Тука Лисицата ја одбирам.
Ја користев долго време, бев задоволен од неа.Се додека не ја открив Операта:)

Јас мислам дека поголем bulshit од Internet Explorer нема.
Мене лично најмногу ми се допаѓа Google Chrome, ама зошто сега е ваква анкетата, мојот глас оди за Firefox.

Firefox за мене е најдобар од сите...

За мене интернет експлорер е боље на него сум навикнат од мали ноги :kesa:

Google Chrome ZAKON eeeeeeee !
Oti go nema na listata.
Jas ke glasam vaka

1. Google Chrome 10boda
2. Opera 6doda
3. Mozilla Firefox 4boda
4. Ineternet Explorer 2boda

:toe:

Seuste go nemam videno GChrome

Inace sum strog opera korisnik bidejki e stabilen, brz, doverliv, ima mnogu tabovi, brzo imame dostapni linkovi (speed dial), favourites se pravat lesno, lesno se ureduvaat i ima samo reload zaedno so stop, back, forward (barem mojot taka go imam napraveno) zaedno so panelot za pokazuvanje na linkot i isto taka ima notes i toa mnoogu go koristam. Isto taka mnogu ja poddrzuvam search opcijata koja navigira za Google, Yahoo, YouTube, Wikipedia, Ebay, Amazon itn

Mozilla Firefox e optimizirana za linux, a inace nekako ne go poddrzuvam bidejki ne mi e nekako stabilen

IE6 - Ovaj go poddrzuvam bidejki so wireless e super, nema dolgo cekanje kako IE7 i poseben e vo toa za koristenje sertifikati (plakanje preku internet, smetki so banki itn)

IE7 - Anti-Phishing opcijata ako e uklucena e mnooogu spor i voopsto ne go koristam

Opera - 8
IE6 - 6
Firefox - 5
IE7- 2
GChrome - ????

Користам Mozilla Firefox и многу сум задоволен.Кога користев Internet Explorer чекав по пола саат,ми го кочеше PC то...Исто така Opera е топ но меѓу овие сепак би избрал FireFox.

Користам Mozilla Firefox и многу сум задоволен.Кога користев Internet Explorer чекав по пола саат,ми го кочеше PC то...Исто така Opera е топ но меѓу овие сепак би избрал FireFox.

Ам преполн е со багови, што очекуваш :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom