Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Најдобро место за да прашам за совет :)
Ми треба од оние багажен простор на кров системите.
Дали да гледам Thule или може слободно да барам и други брендови кои се малку по пристапни

Колата не беше планирана за долги патувања па сега ми фали багажен простор (зашто багажниот простор е резервиран за кучињата :) )
Ако е битно станува збор за хјундаи и30 2019-2020 моделот

Дали да гледам Thule или може слободно да барам и други брендови кои се малку по пристапни

Колата не беше планирана за долги патувања па сега ми фали багажен простор (зашто багажниот простор е резервиран за кучињата :) )
Види во еуро стил

Види во еуро стил
Не живеам во МКД ама со оглед дека недостигот на багажен простор ми се јавува за патот од МКД кон Шведска може да погледнам и кај нив ако имаат вебстрана

Ja bi odel na popoznat brend ko Thule. Isto imaj predvid deka so toa na krov ke moras strogo da se drzis do preporacani brzini. Ne zaboravaj deka ke treba da go vrzis na sredina so onie za vrzuvanje roba po kamioni sho se koristat, ne znam na mk kako se vikaat. Ako ne go vrzis iako zakluceno moze da ti se otvori u sred voznja.

Да се надоврзам имајте на ум дека туле и слични носачи се крадат на големо во Македонија и Србија...така внимвајте кај ја оставате колата со носачот на кров.

Здраво дечки, воопшто не се разбирам во коли па ве молам за совет. Сакам да купам кола па ме интересира искуство или мислење за fiat Punto Evo 1.3multijet 2012. Благодарам

Да се надоврзам имајте на ум дека туле и слични носачи се крадат на големо во Македонија и Србија...така внимвајте кај ја оставате колата со носачот на кров.
U Francija imigranti se pikaat u niv, imase pred nekoe vreme na net za nekoi sho vaka vlegoa vo Anglija.

U Francija imigranti se pikaat u niv, imase pred nekoe vreme na net za nekoi sho vaka vlegoa vo Anglija.
Добро бе не ме издавај како пари правам, ќути си ќе ми земат бизнисот :)

иначе за Препорачани брзини коментарот што го даде секако возам по знаци и никогаш повеќе од 120, верувам на таа брзина нема проблем. Не сум човек што сака агресивно возење и колата и моторот ми се пензионерски (колата 1.0 мотор воопшто не е спортска, моторот џабе ми е 750м3 коа е 54 коња). Иначе знам кои се тие што ги збореше за врзување иако и јас на македонски не ги знам :)

Добро бе не ме издавај како пари правам, ќути си ќе ми земат бизнисот :)

иначе за Препорачани брзини коментарот што го даде секако возам по знаци и никогаш повеќе од 120, верувам на таа брзина нема проблем. Не сум човек што сака агресивно возење и колата и моторот ми се пензионерски (колата 1.0 мотор воопшто не е спортска, моторот џабе ми е 750м3 коа е 54 коња). Иначе знам кои се тие што ги збореше за врзување иако и јас на македонски не ги знам :)
Izvini druze ali te imase na sky news lani :D

Inace i jas edno vreme sakav da zimam i razgleduvav ali ja ko sho vozam ke go zagubam po pat :D.

Последно уредено:
20210526_163444.jpg
Денес некој ме поткачил дур бев во маркет...... дали можам сам некако да си го средам ова или треба сепак да ја носам негде?

Прегледај го приврзокот 296317
Денес некој ме поткачил дур бев во маркет...... дали можам сам некако да си го средам ова или треба сепак да ја носам негде?
Вака на слика како што гледам има оставено повеќе од неговата боја.
Сум гледал на интернет видеа, мислам дека со полирање би се средило 80-90%

Ako sakas da pominis poeftino moze da se polira ama ke se primeti zs na edno mesto ti e puknat lakot, ako sakas da bide kako novo mora da se farba cel branik i ke te kosta otprilika 100 evra.

Исполирај го и не се замарај.

Ваљда нема и хаубата да ја фарбаш ко ќе возиш со 140 km/h на автопат од камчињата што ја гребат.

да...не вреди да се замараш со ситни гребнатинки, кои ионака ќе ги има од ден на ден све повеќе(турболентен живот...тоа е ..)

земи маслен/уљен разредивач или WD 40, и исполирај го местото и скоро нема да се познава

плус...најголем фактор е што тоа место најмногу се валка, па секогаш ќе има кал и прашина на тоа место, и тешко ќе се познава гребнатинката

другото се корегира со боја-коректор

Здраво. Ако може да предложите најдобро место за пазарење авто галантерија во источниве делови (Автокоманда, Ченто, Аеродром..) на Скопје. Поконкретно сум заинтересиран за држач на мобилен и Bluetooth FM трансмитер/модулатор. Пошто немам искуство со пазарење на авто галантерија преку интернет, може и да предложите некоја веб страна доколку е најдобрата опција. Фала однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom