Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ме интересира при промена на акумулатор, дали има врска која клема се вади/става прва?
Имаш плус и минус гледај да не наравиш некоја грешка :D

Нема да му запали и да направи грешка,т.е ако не успее од првиот пат да ги намести како што треба,ќе успее од вториот,ваљда..

Дали бандажи од Bmw ке одговараат на мерцедес, зошто гледав на интернет и двете се размак 5x120

Знам тоа, таман работа :) Муабетот ми беше кога го вадам, дали има врска дали прво ќе го откачам плусот или прво минусот (исто и при ставање)? Дали има некакво влијание тоа врз акумулаторот или електрониката во колата, или сеедно е?

Нема да му запали и да направи грешка,т.е ако не успее од првиот пат да ги намести како што треба,ќе успее од вториот,ваљда..
Ako gi pogresi klemite ke go izgori alanserot[DOUBLEPOST=1473788729][/DOUBLEPOST]
Знам тоа, таман работа :) Муабетот ми беше кога го вадам, дали има врска дали прво ќе го откачам плусот или прво минусот (исто и при ставање)? Дали има некакво влијание тоа врз акумулаторот или електрониката во колата, или сеедно е?
Nemozes da utnes bidejki ednaata klemaa e pomala
Ako imas radio cd so kod ke se izgubi kodor,dnevnata kilometraza ke ti se resetira na nula.

Pozelno e pri promena na akumulator avtomobilot da raboti[DOUBLEPOST=1473788790][/DOUBLEPOST]
Дали бандажи од Bmw ке одговараат на мерцедес, зошто гледав на интернет и двете се размак 5x120
Zavisi kolku cola se a moze da se sluci da fakaat na sapite[DOUBLEPOST=1473788881][/DOUBLEPOST]
Јас за моите алфи најчесто читам на српскиве форуми што се специјални за алфа ромео.
Imas alfaowner.uk mnogu poubavo i poslikovito e objasneto
I najvazno od se e sto nema trolaci[DOUBLEPOST=1473789227][/DOUBLEPOST]
Да така треба да биде секоја година доколку немаш влечено пари од осигурувањето те следува по 5% и така до 50% од првата полиса. Зависно од возраста на осигуреникот т.е. дали е постар или помлад од 26 год се формира и цената на полисата. Јас за мојата, Ауди А4 1.9 ТДИ 81 КВ почнав со цена од скоро 9000 ден и немав 26 год, за да последниов пат после 6 години и 6 регистрации стигнам до цена од околу 6300 со се патници, без стакла... А тоа за годините знам пошто кога го земав моторот немав исто 26 и со еден другар кој во тоа време имаше 28 и ист мотор како мојот плаќавме различна цена на осигурување т.е. јас плаќав околу 700 ден повеќе...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Toa so doplatata za osiguruvanje pomlad postar e cist grabes

Veke se platilo osiguruvanje pa sto i da bide pokrieno e so osiguruvanjeto

Doplatata se raspredeluva za mito,korupcija,parazitska,nesposobna partisko dudlacka administracija,.........

Последно уредено:
Ako gi pogresi klemite ke go izgori alanserot[DOUBLEPOST=1473788729][/DOUBLEPOST]
Ako imas radio cd so kod ke se izgubi kodor,dnevnata kilometraza ke ti se resetira na nula.

Pozelno e pri promena na akumulator avtomobilot da raboti[DOUBLEPOST=1473788790][/DOUBLEPOST]
Zavisi kolku cola se a moze da se sluci da fakaat na sapite[DOUBLEPOST=1473788881][/DOUBLEPOST]

Doplatata se raspredeluva za mito,korupcija,parazitska,nesposobna partisko dudlacka administracija,.........

Како ќе го изгори,кога до алансерот воопшто и нема да дојде струја?

Ајде уште еднаш: не прашувам дали може да се случи нешто ако ги заменам плус со минус иако еве и тоа наиде на дискусија со алансерот. Прашањето ми беше дали има правило која ја откачувам прво, пример дали прво да вадам плус клема па вадам минус клема или нема врска која прво ќе ја откачам :)

Ајде уште еднаш: не прашувам дали може да се случи нешто ако ги заменам плус со минус иако еве и тоа наиде на дискусија со алансерот. Прашањето ми беше дали има правило која ја откачувам прво, пример дали прво да вадам плус клема па вадам минус клема или нема врска која прво ќе ја откачам :)

Место да чекаше 3-4 дена за одговор, ке гуглаше и за 5 секунди ке имаше одговор.
Првин ќе го откачиш минусот, а кога ја ставаш батеријата првин се става плусот.

Извади ги двете во исто време:D

Да не знае некој каде во Ск. можам да најдам огледало за ретровизор, ама не обично туку такво, сферно?

Не викам дека не е грабеж. И мене ми нема логика, а и се поставува прашање зошто баш 26 години. Што, некој некогаш направил некое истражување и бројот на виновните учесници во несреќи е најголем баш до таа возраст ? Нема грешка. Законите ни се полни со нелогичности и парадоксалности, тоа е факт. Посебно законот за безбедност при сообраќај. Треба посебна тема да отвориме, ако сакаме да почнеме со набројување...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom