Клишеа, изговори или искреност?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
А нема да ти биде глупо коа бившиот/ата ќе ја видиш со друг/а????
А што праиме ако одеднаш пак ти се загори жарчето према таа персона?????

TpH_Bo_OkO напиша:
А нема да ти биде глупо коа бившиот/ата ќе ја видиш со друг/а????
А што праиме ако одеднаш пак ти се загори жарчето према таа персона?????

Нормално дека нема да ми биде глупо ниту па нешто слично. Ако сум му раскинала дека сум изгубила чувства кон него, зошто да ми е глупо?:lud:

А ако се загори повторно жарчето (што не верувам) не би си дозволила да го покажам тоа ... во секој случај не сум идиот па да си играм со неговите чувства топло-ладно. Ако се случи тоа ќе си патам и ќе си сркам тоа што сум си здробила.

Iskrenost,mrazam koga se obiduva nekoj da ja zamacka rabotata so izgovori

Ako sakas mnogu nekoja nema da dozvolis da dojde do toa. A ako dojde togas iskrenosta e najvazna spored mene

FortunE напиша:
Во врска сте, ете некое време било супер, но полека почнува да тоне врската и оди кон крајот.
Прашањето ми е како би реагирале ако ви каже „Супер си, не е во тебе проблемот, до мене е“ (клише според мене). Па после пример доаѓа муабет „Ама јас не сакам да те изгубам како пријател/ка“.

Како сте реагирале на ваков муабет (сигурно некој бил во ваква ситуација) или ете сега ако ви се случи тоа, што би ви се завртело во паметот? Дека тоа е само изговор? Дека е само оправдување и дека само сака да не ви направи да се чувствувате лошо после раскинувањето? Ве нервираат вакви муабети?
Како што има почеток има и крај на една врска, нормално едната страна секогаш мора да биде повредена ама тоа е тоа, јас искрено сум вистината да се каже влице колку и да биде таа болна бидејќи колку и да се одолвлекува се измачуваме самите себеси. Замислете вие сте тој што треба да раскине и сето тоа го матите партнерот со разни глупости и приказни...и наеднаш се најдете во ситуација со другата личност да имате шанса...несакате да ја пропуштите а ако направете некоја глупост седите на два стола, не е убаво, така себиси ќе се измачувате а и другите две личности...

`AnGe|4E` напиша:
:icon_lol: :icon_lol: Море последниот пат кога откачував не го реков тоа добро познато: “Не е до тебе,до мене е!“ :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Туку реков: „До ТЕБЕ е,не е до МЕНЕ!!!“ :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol: :je:
Му кажав дека сам си си е крив и сам си направи така и дека јас не сум должна неговите срања да ги трпам:pishtoldz Плус додадов на тоа уште милион примери и тој крена раце и рече ок. Се гледаше од авион кој е крив,така да јас убаво се му испрезентирав и му го тупнав по нос и си заминав па тој нека се чуди! :bip: А тој да...ми го спомна тоа “сакам да останиме другари“ и јас „аха добро.“ А во себе си мислев..јебеш другари,јебеш.не сакам суратот да ти го видам во живот веќе.:pishtoldz :icon_lol: :icon_lol:

И сеа ако го видиш на улица нема да му напраиш муабет другарски?И нема најмал гест од него да ти ги разгори старите емоции?

АуРоРа напиша:
И сеа ако го видиш на улица нема да му напраиш муабет другарски?И нема најмал гест од него да ти ги разгори старите емоции?

Нема. :)
Баш некни се сретнавме и тој ми се пушти да ме гушни,јас ко штица меѓу нас,рака му пружив. :pos2:
И да го сретнам сам на улица,вервај,нема да застанам. Ќе му речам само ’’здраво’’ и толку. Толку заслужил. :)
Нема ништо од него шо ќе ми ги разгори старите емоции. Ама баш ништо.

Доволно е да речи : „Не е до тебе, до мене е “ , за да знам дека сум му се здосадила и дека врската тони. Не сакам такви изговори, би требало да се има доверба и разбирање во врската и да нема срам и препреки да ми кажи како се осеќа, без разлика какви се чувствата.

ма какво клише, само искреност и поубаво ќе биде него ова она. мислам дека тие фрази се излишни и не палат кај никој, акога ќе ги слушнеш само фрустрираат , така да препочитам да си кажам што ми лежи на срце и готово. ако сакам со некој да останам другар тогаш е поубаво да зборувам искрено

Според мене , ако една врска оди во пропаст нема зошто да се обидувам да го спасам тоа што е веќе изгубено.
Ок , е ако сака да ми го соопшти тоа на фин начин, но сепак ќе побарам од него да ми ја каже вистината затоа што ќе можам да ја поднесам.
Грубо е тоа , сакам да останеме пријатели кога до вчера сум можела да го бакнам , а денес не.Затоа подобро е да се прекине со се , а односите да се градат после изминато време , откако веќе нема да има интензивни чувства.
Секој ја заслужува вистината и нема потреба од клише , изговори или не знам какви измислици.Нема да може да има ништо после тоа , ако немаш храброст да му ја кажеш на некој вистината.:nenene:

Vrska nemoze da pomine bez klisea... Za konkretniov slucaj, i sum go kazal, i mi bilo kazano istoto, i se gleda koga e toa stvarno taka, a koga e samo kazano kako izgovor... Posebno moze da se poznae ako ti go kaze nekoj so koj sto si bil blizok i dolgo vreme ste pominale zaedno. A za toa `Da ostaneme prijateli` ne se kazuva na sekoj... Nekogas moze da iskoci dobro prijatelstvo od toa, ama ako se kaze na pogresnata licnost...

Раскинување-ЗА вистински причини или ЗА лаги?

Коментари од темата КАКО МАВАТЕ КОРПИ? ме натера да размислам...
па...
Што мислитите, Дали треба да се кажат вистинските причини за кои пропаѓа врската или да се излаже?
И дали партнерот, побара од вас да бидете искрени, има право да ги знае вистинските причини?
Лично засегнат сум пошто сеуште не ми се кажани причините за пропаѓањето на моите врски:)?
Добивам смс со содржина:пр.Те сакам( без навестување онака во 2 саат по полноќ изненадувачки и збунувачки), по 3-4 дена...ракинување...
Сум побарал но причините не сум ги добил...

Izgovori od tipot "Super si, ne e vo tebe problemot..." ili "Jas ne te zasluzuvam, predobra si za mene...." i bla bla bla, red drugi si slicna sodrzina, spored mene se najglupavoto nesto sto moze da go smisli covek za da mu raskine na nekoj.... Obicno, toj sto go kazuva toa, go misli sprotivnoto, ne "Ti si super" tuku "Jas sum super i zasluzuvam nesto podobro od tebe"

dobro edno ne mi e jasno zosto sekogas zenskite se tie sto davaat zeleno svetlo za vrska i na krajot maskoto mora da si go okrka so toa sto na srede film zenskata ke mu raskine poradi x pricini.....ne mi e jasno samo zosto nikogas povekjeto devojcinja ne se trudat da go resat problemot preku razgovor a ne ednostavno i da go sakaat drugiot ke mu raskinat se so cel da mu dokazata deka nesto necinelo vo vrskata ili vo ponasanjeto na drugiot!???:uvo:

Од каде тоа дека секогаш девојките се тие кои даваат зелено светло?

Од каде тоа дека девојките секогаш раскинуваат?

Од каде тоа дека девојката мора да го почне разговорот, т.е. таа да направи нешто за да се реши проблемот? Не треба да биде важно кој ќе започне, најважно е да се реши кога ќе се појави. Зошто па ако ти забележиш дека нешто не е во ред, не побараш разговор (и обратно, таа да го направи тоа).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom