C/C++

• Креатор на темата Креатор на темата Драган
  • Време на започнување Време на започнување
Според приложеното ( а богами и според студиските програми во моментов) колку е сигурен авторот дека C++ е тоа што му треба?

п.с. ФЕИТ или ПМФ?

пп.с. Спојка со C++ темата.

Феит нема шанси да е ....

Според мене Американ е :pipi::pipi:

прашање за предпочеток

Сакам да пробам во Ц hello world но кога го пишувам кодот и притискам на компајлер и ран не се слуцува ништо.Претходно при креирање на проектот одам на емпти проект .Каде грешам.Не треба да напомнам дека немам никакви познавања претходно.Компајлерот е DEV C++.

Сакам да пробам во Ц hello world но кога го пишувам кодот и притискам на компајлер и ран не се слуцува ништо.Претходно при креирање на проектот одам на емпти проект .Каде грешам.Не треба да напомнам дека немам никакви познавања претходно.Компајлерот е DEV C++.

Да не немаш и ти на крајот system ("pause");

Пробај и со Console Application наместо Empty Project. Внеси го кодот и стисни F9 ( Compile & Run ). Би требало така да сака.

Пробав со конзолна апликација оди но ми вади грешка
C:%5CDocuments%20and%20Settings%5CLaze%5CDesktop%5C+%C3%82%C2%BBKrila

За во Ц оној поцетен дел дали е потребен,и како да пратам screen shot

kozmo напиша:
Пробав со конзолна апликација оди но ми вади грешка
C:%5CDocuments%20and%20Settings%5CLaze%5CDesktop%5C+%C3%82%C2%BBKrila

Дај пиши ги грашката и кодот... најверојатно имаш некој дел од кодот пропуштено.

Едит:

kozmo напиша:
За во Ц оној поцетен дел дали е потребен,и како да пратам screen shot

Притисни го дугмето PrintScreen или PrtSrc (зависи некаде е PrintScreen некаде PrtSrc) потоа отвори Paint и стисни CTRL + V . Потоа зачувај ја сликата и аплоадирај ја на www.imageshack.us ... и пиши го линкот кој ќе ти го даде на хост страната.

screen shot: Барај копче принт скрин на тастатура.
Натисни го.
Отвори Paint.
Ctrl+V.

Зачувај во .JPG.
Upload-ирај нa http://imageshack.us/
Директниот линк, стај го овде во image.

п.с. не ми се верува дека го пишав ова.

Za screen shot имам направено но мислев дали може да се прати без аплоудирање

Bump!
Моја грешка.

Ти C си сакал:

#include <stdio.h>
#include <stdlib.h> // za sekoj slucaj
main()
{
printf("Hello world \n");
system("PAUSE");
}

оваа го вади

ја аплоудирав и ставив линк и ја нема сликата ајде лека ноќ утре ке продолжам
my.php

Оф. Па имаш два main() напишано.
Ај избриши го тоа Proba.c и напиши се во main.c

p.s. се убив додека ја видов сликата. Пастирај само тоа што треба а не пет пати плус тагови и се.

#include <stdio.h>
int или void main()
{
printf("Hello,World!\n");
return 0; ИЛИ system("pause");
}

едит

HsIlOmEdUs мислам дека во Ц преку Деб шед ++ не работи без инт или воид меин ... знам ја имав такви проблеми ... али може да била мојата верзија =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom