Те сакам...

• Креатор на темата Креатор на темата Никола
  • Време на започнување Време на започнување
smizlicka напиша:
Ne spagam u taa kategorija na devojki.I nemozaes da kazuvas za nesto kako bilo i poredi koja pricina nekoj rekol taka zasto ednostavno ne si na moe mesto za da vidis i cues.A sto sakas da kazes deka masko vika te sakam samo koga mu treba picka?ne si u pravo.smetam deka maskite ne se do tolkuavi drva so ne si gi izkazuvaat custvata,i nemozat da kazat baremn ednas izkreno te sakam na devojka.:pipi:

Затоа што машките сакаат да посеат семе и критериумите каде истото ќе падне се многу помали од оние на жените кои треба да го проверат машкото и да се уверат дека тој е вистинскиот на кого треба да му дозволат да ги ора.
Затоа те сакам и љубов и сл. се карактеристични термини кои се нужни за девојките, а далеку од потребни или дури и непријатни кај машкото.
Разликата е очигледна, жените сакаат да веруваат дека машките се чувствуваат исто како нив, машките сакаат да дојдат до тоа што го сакаат па лигушки го прифаќаат ваквиот тренд.

BeBe11 напиша:
Скраја да е... Никогаш не сум зборела вака нема ни да зборам, доста му е да му кажам и да му покажам, а да изнудувам некои зборови од него преку моите хистерични изјави на љубов, никако.

Тоа што денес девојките прифаќаат поактивен и потестостеронски пристап кон работите и започнуваат да го гледаат сексот од машка перспектива, далеку е од исконската желба на жената да биде сакана, бидејќи е базиран врз принципи многу поразлични од она што жената е.
Што има толку лошо да му кажеш на оној со кого си, што чувствуваш за него?

Jakov напиша:
ако разбираш што зборам ако не трк пред зграда сигурно има некој опињач кој ќе ти објасни како е тоа во светот на “големите“ батковци кај што љубовта се практикува а не се зборува, особено не по интернет.

Ако не мислиш дека за тоа треба да се пишува, не пишувај. Но ако го видиш насловот на форумот, пишува љубов и секс.. Нема зошто да ги напаѓаш оние кои сакаат да разговараат на такви теми и тоа на толку низок и недоличен начин.

Никола напиша:
Е тоа јас би те прашала тебе, а и сите оние кои со гадење пишуваа на темава во врска со ситуацијата доколку девојката им кажува што точно чувствува.
Од такви ваши изјави доаѓа до ваков муабет:
BeBe11 напиша:
Скраја да е... Никогаш не сум зборела вака нема ни да зборам, доста му е да му кажам и да му покажам, а да изнудувам некои зборови од него преку моите хистерични изјави на љубов, никако.

Значи секое признавање од страна на девојката дека те сака, ти го сфаќаш тоа како лигавење. Добро, примерот твој беше малку лигав, ама не верувам дека поразлично би размислувал (нешто беше демек би посакал никогаш веќе да не ја видиш) доколку се обиде да ти ги каже чувствата со попрости зборови.

FortunE напиша:
Значи секое признавање од страна на девојката дека те сака, ти го сфаќаш тоа како лигавење. Добро, примерот твој беше малку лигав, ама не верувам дека поразлично би размислувал (нешто беше демек би посакал никогаш веќе да не ја видиш) доколку се обиде да ти ги каже чувствата со попрости зборови.

Видиш не сме се разбрале, не бев доволно јасен најверојатно.
Нормално е дека девојка ќе ти ги каже тие зборови, бидејќи таа е девојка, во основата нејзина е да сака. Не е тоа лигавење, така треба да биде.
Моето прашање беше кон машките, што прават во ваква ситуација, за мене лично значи дека врската станала сериозна и дека треба да ја напуштам, бидејќи не сум човек кој сака обврски, барем не од ваков тип.
Не знам што толку девојки се испојавија на неа, во суштината беше стравот на машките од посериозно врзување, што е нормално.

Во основата на девојката е да сака, а во основата на мажите е да бегаат ако девојката ги сака. Така треба да биде? Таа треба да изјавува дека сака, а тој треба да реагира на начин како еден на првата страна (не знам кој беше точно) и кој морав да го прашам дали е сериозен со муабетот?

Зошто мислиш дека страв од врзување има само кај машките? Во ред, во најголемиот број случаи е така, но сепак има и исклучоци, не можеш да кажеш машките така се чувствуваат и точка на муабетот.

Јас верувам дека сите оние кои пишале дека се гадат од такви муабети, не се искрени. Нема на кој не му годи да знае дека е сакан, нема некој кој не сака да чуе дека девојката го сака. Е сега, ако таа претера со муабетот, нормално е дека ќе го исплаши зошто на тој начин сака да го врзе.

FortunE напиша:
Во основата на девојката е да сака, а во основата на мажите е да бегаат ако девојката ги сака. Така треба да биде? Таа треба да изјавува дека сака, а тој треба да реагира на начин како еден на првата страна (не знам кој беше точно) и кој морав да го прашам дали е сериозен со муабетот?

Машкото реагира така, бидејќи тоа му е инстинкт кој го претпазува да го потроши својот потенцијал за расплодување само на една жена. Повеќе жени, повеќе деца. Тоа е биолошки гравирано.

Зошто мислиш дека страв од врзување има само кај машките? Во ред, во најголемиот број случаи е така, но сепак има и исклучоци, не можеш да кажеш машките така се чувствуваат и точка на муабетот.

Жените нема зошто да имаат страв од врзување. Врзувањето со саглам машко е предуслов на создавање на здрава средина за раѓање деца, нешто за кое жената е предодредена. Страв може единствено да постои ако не почувствуваат дека се работи за машко кое може да ги исполни оние нужни обврски или кое нема квалитети потребни за добар сопруг.

Јас верувам дека сите оние кои пишале дека се гадат од такви муабети, не се искрени. Нема на кој не му годи да знае дека е сакан, нема некој кој не сака да чуе дека девојката го сака. Е сега, ако таа претера со муабетот, нормално е дека ќе го исплаши зошто на тој начин сака да го врзе.

Единствен интерес од врска имаат жените и децата нивни, мажот се наоѓа заталкан некаде меѓу. На времето постоел еден шизик маж кој ги ебел сите жени додека останатите мажи помагале за сите тие деца да бидат добро згрижени, нахранети, снабдени. Тоа било нужно за опстојување на најсилниот ген, генот на оној кој е најспособен, најфраер да опстои и со тоа да опстои човечкиот вид.
Денес работите се имаат променето поради несомнената доминација на човештвото и не постоење на потреба за натпревар каков што бил во зачетокот на човештвото, али сепак колку и да сакаме да ги игнорираме овие врски со нашето минато, тие се во секој од нас и имаат и те како влијание кон изборот на партнерот.

Ве читам и ви се чудам посрани куриња! Сите тука бре се правите јаки на форум, а кога во реалноста женската ќе ви каже дека ве сака вие одма се разлигавувате и станувате папучари прва класа. Зар не гледате дека женските ги водат сите врски, дека мажите се само пиунчиња во сета таа игра. Што и да кажете тука исто ви се фаќа пак на крај ќе им вратите на истиот начин "да и јас те сакам тебе". Јас сум таков и секогаш ќе останам таков само разликата е во тоа што јас признавам јавно и доколку некоја што стварно ме сака и ми го каже се тоа јас ќе и вратам на истиот начин ама од срце, а не само за да ја легнам ебате таквоето! Но како и да е изгледа сепак јас сум "нормален" маж како што ми напоменаа пред три дена.

Никола напиша:
Тоа што денес девојките прифаќаат поактивен и потестостеронски пристап кон работите и започнуваат да го гледаат сексот од машка перспектива, далеку е од исконската желба на жената да биде сакана, бидејќи е базиран врз принципи многу поразлични од она што жената е.

А што е жената? Од кај знаеш дека тоа не сум јас, дека сум се маскирала позади еден денешен тренд каде што жената не покажува емоции? Жената мора да биде таа што ќе се лигави и секогаш ќе биде ранлива? Како што има разлика од машко до машко у врска, така има и разлика помеѓу жените.
Јас реков дека ќе му кажам и ќе му покажам, тој ќе си знае и често ќе си го уверувам, али да му давам такви изливи на љубов не, затоа што само притисок става на врската.
А ако веќе сум во некоја ептен серозна врска и знам дека и двајцата се осеќаме исто, невероватно вљубени, би му предложила и двајцата еднаш да си ги искажиме чувствата така како што опишавте и еднаш би било доволно, за да бидеме и двајцата свесни колку си значиме еден на друг. А според мене еден значаен бакнеж и со топол шепот да му кажеш - те сакам со цела душа и срце, повеќе значи и по искрено е одколку такви изјави за колку неможеш да живееш без него. Таквите изјави само како да служат како надокнада за нешто што го нема во врската.

Жените нема зошто да имаат страв од врзување. Врзувањето со саглам машко е предуслов на создавање на здрава средина за раѓање деца, нешто за кое жената е предодредена. Страв може единствено да постои ако не почувствуваат дека се работи за машко кое може да ги исполни оние нужни обврски или кое нема квалитети потребни за добар сопруг.

Читам и неможам да се начудам...од кај ти е логикава? Да не си бил жена на еден ден случајно па знаеш како размислуваме? Има причина зошто сите викаат дека мажите незнаат ништо за жените. Како што кажа FortunE, според тебе мажот бега од жената а таа трчи по него. Жив пример сум дека горенаведената статија врска си нема. Бегам од обврски како од оган, и баш за бељата сите до сеа што ми се погодија, сите сакаа обврски. Ми збореја како твојот пример што го даде, колку неможат да живеат без мене, јас сум им воздух, итн итн. Сигурно не сум била исплашена дека тие нема да бидат добри партнери за во иднина...всушност баш тоа и ме плашеше. Дека ќе бидат совршени партнери и јас нема да имам срце да ги оставам. Нема ни да објаснам зошто се плашам од обврски, не е твоја работа, али само ќе ти кажам дека не е заради лошо искуство со некој, затоа што такво не сум имала.
А и уште нешто...значи машкото е преодредено да ебе а жената да раѓа?!? Логикава абе не знам од кај ја извади...многу интересна. Да не беше ти у заблуда ќе бев цел живот. Значи јас да си ја потерам работата и да и помогнам на машката популација да си ја исполни својата животна мисија, да ја шират нашата раса, затоа што ние само за тоа сме. Логика бе брат...

А што се тревожите?
Гледате дека Никола и’ се обраќа на машката популација од форумов. Бреееј, сегде да се пикал носот женски. Ајд марш на репродукција, остајте ги мажите да оправаат сериозни теми.

Мала корекција во лигавешкото шпанско-серијско интро:
...кога ќе дојде крајот на светот - ќе останат лебарките.

Речиси две години темата си стои само така а доста интересна ми се виде.:)

Колку што разбрав...се однесува за машкиот пол така да...бујрум, оној кој е расположен...да коментира нешто.:)

Интересна тема... Па вака ако со некоја сум веќе подолго време (многу добро се познаваме) како ќе реагирам??? па убаво ми се доапаѓаат тие зборови но нема да мее воздигнат скроз до 7 небо (душевен оргазан) Сепак љубовта е повеќе од зборови.

Те сакам <внеси свое име>, те сакам со целото срце. Не знам што значи ни болка ни страв одкога те знам тебе. Сите останати чувства и емоции останаа настрана. Знам само за љубов. Љубов за тебе.Кога крајот на светот ќе дојде само едно ќе остане..мојата љубов кон тебе... итн..

Добро кога женско ќе почне вака да ви збори, како реагирате? Што и кажувате?
Не знам најверојатно треба да кажеш нешто еднакво роматично и поетично. Грешно регирам во вакви ситуации. И велам да се смири и ќе и помине.
Што мислите за проптоварувањето на вашиот бафер со вакви и слични муабети? За што служат истите. Да не направат да се наежиме и да не сакаме веќе никогаш да ја видиме девојката?

Љубовта не се кажува со зборови,љубовта се докажува со дела .. Те Сакам се само два збора и ништо повеќе..Другото е сето интерес и почитување....

женското,па и машкото, трескање од земја дека морало уште првиот или вториот ден од врската да си кажат те сакам неможам без тебе и сл е смешно. женското го кажува зошто е такво по природа а машкот за да ја легне побрзо.според мене сето тоа со тек на време се менува и станува сериозно. тие два збора “те сакам“ добиваат значење и не се така лесно употребливи. на крај краева се само два збора и многу површен начин за да се искаже љубов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom