Divider
Seraphim
eci^^^ напиша:Taka e zasto ti samiot ne si odlucil i ne si sfatil ZOSTO odis vo crkva i koi se tvoite cuvstva kon crkvata! Na onie koi zemaat pari od svekite, milostinata i slicno, ima koj da im sudi, toa e von domenot na covekovata pristapnost!
Ikonite i tie razni stvari koi gi spomnouvas, samo ja ukrasuvaat crkovnata vnatresnot i ja obelezuvaat kako posebna, razlicna od drugite gradbi, i ja istaknuvaat kako verska religiozna institucija! Sustinata poradi koja odis na crkva, ne treba da bidat ikonite i ukrasite, tuku tvoeto duhovno ispolnuvanje!
Леле кој беден апологетизам????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Немам едноставно речено зборови со кој ќе искажам дека вакви бедни апологетизми гнасат. Па дајте бре луѓе (без намера некој дасе осети навреден) описменете се, па научете барем како да ги браните вашите ставови, а не вака, вака е срамота за нас, сите, едукативниот систем, за оние кои сакаат и можат себе си да се наречат академски граѓани.
И не одиш за свое духовно исполнување во црква, тоа ако сакаш можеш да го имаш и во удобноста на својот дом.
Реков и ќе речам, вјерују, нека веруваат, ама не мора брадест песоебец и педофил да ви држи лекции како.