реалноста денес е политиката, па така да мораат јбг... и сеа вака, не дека ќе бранам некој (не сум политицхки определен) али по приметување на тоа колку се позициски и опозициски сител и а1 е ств неверојатно, само што а1 имаат по малку осет и не го правам тоа толку очигледно (барем глупите мозоци неможат да го сватат) но сител се премногу безобразни во овој поглед, како премногу си го величат грујо и све останато им е против бранко, без разлика каква е емисијата они секогаш ги прават овие две работи. весна бејби (не ми е јасно) не се ни труди барем малку да ја прикрие својата партиска посветеност, латас (вести) исто така. иако новинарите од а1 се малку по пристојни во потенцирање на нивната партиска определеност (по малку од околу идат) се посрамотија со тоа што неодамна онлајн излегоа неколку слики со новинари од а1 на софра со политичари од сдсм. па нели бе младинава се бори за независно новинарство? зашто окдак постариве се поише и поише го ругаат новинарството... али коа сме веќе кај вести и политички кампањи, најдобри се овие од алфа, таму барем се неутрални или може да се каже против сите (тоа е најблиску што може да се дојде до независност во државава), тоа е веројатно бидејки алфа тв има грчки сопственик... зарем дојдовме до ниво од грците да ги слушаме вистините за нашите политичари?
јас и така не ги гледам нашиве телевизии, може понекогаш само да прошалтам и да се изначудам за тие 5 минути од целиот медиумски систем во државава, перење мозоци на проста маса, перење пари во меѓувреме... па уште кога ги видов анкетите за избориве и кога слушнав како некој луѓе викаат дека ќе го определат својот глас според анкетите се разочарав тотално, па зарем не останаа луѓе во државава што сеуште можат да мислам со свој мозок? па дај да не дозволиме да станеме како американциве, ние барем сеуште имаме шанса за подобро од тоа...