Македонска ТВ програма: 99% политика, 1% информации

• Креатор на темата Креатор на темата najaaciiusvetuu
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
zdosadeno mi e vekje da gledam kako razni likovi
vesna bejbi,latas,milenko,janko,itn itn so svoi emisii bukvalno se ponasaat kako deca rugaat po se od opozicija ili pozicija
pcujat navreduvaat kako da se na ulica i pazar,site se licnosti na estradata t.e poznati licnosti neli e ova sramota i ne e rabotata dali e nekoj vmrovec ili sdsmovec ama ova stvarno go pretera nema emisija kaj so ne se sere za bilo koj i bilo sto i za najmala rabota .....

Тоа е бате реалноста.
Додека седиме ко пи*иња на интернет дома и сереме тоа така ќе си тера.
Еден протест нешто асално не напраивме, се билдаме по форуми.

zdosadeno mi e vekje da gledam kako razni likovi
vesna bejbi,latas,milenko,janko,itn itn so svoi emisii bukvalno se ponasaat kako deca rugaat po se od opozicija ili pozicija
pcujat navreduvaat kako da se na ulica i pazar,site se licnosti na estradata t.e poznati licnosti neli e ova sramota i ne e rabotata dali e nekoj vmrovec ili sdsmovec ama ova stvarno go pretera nema emisija kaj so ne se sere za bilo koj i bilo sto i za najmala rabota .....

Да ти препорачам нешто јас,повеќе не гледај ТВ. Секогаш се препукуваат сител и а1 и мислам дека на тие што имаат малку во мозокот нема повеќе ги гледаат сељацине.
Како електронски медиум тука ти е интернетот. :smir:

Телевизиите одамна престанаа да известуваат за проблемот и станаа дел од него. Решение? -Нема

Се обидувам да се сетам на македонска емисија која нема врска со политика..... Ми текна, дури имаш и избор:

1. Драган Вучиќ
2. Мелита
3. Жаре Б

Аххх, и после Грците ни се криви. Море ако ова е најдоброто што го имаме, тогаш најдобро е да се расформираме како држава и да одиме по ѓаволите.

реалноста денес е политиката, па така да мораат јбг... и сеа вака, не дека ќе бранам некој (не сум политицхки определен) али по приметување на тоа колку се позициски и опозициски сител и а1 е ств неверојатно, само што а1 имаат по малку осет и не го правам тоа толку очигледно (барем глупите мозоци неможат да го сватат) но сител се премногу безобразни во овој поглед, како премногу си го величат грујо и све останато им е против бранко, без разлика каква е емисијата они секогаш ги прават овие две работи. весна бејби (не ми е јасно) не се ни труди барем малку да ја прикрие својата партиска посветеност, латас (вести) исто така. иако новинарите од а1 се малку по пристојни во потенцирање на нивната партиска определеност (по малку од околу идат) се посрамотија со тоа што неодамна онлајн излегоа неколку слики со новинари од а1 на софра со политичари од сдсм. па нели бе младинава се бори за независно новинарство? зашто окдак постариве се поише и поише го ругаат новинарството... али коа сме веќе кај вести и политички кампањи, најдобри се овие од алфа, таму барем се неутрални или може да се каже против сите (тоа е најблиску што може да се дојде до независност во државава), тоа е веројатно бидејки алфа тв има грчки сопственик... зарем дојдовме до ниво од грците да ги слушаме вистините за нашите политичари?

јас и така не ги гледам нашиве телевизии, може понекогаш само да прошалтам и да се изначудам за тие 5 минути од целиот медиумски систем во државава, перење мозоци на проста маса, перење пари во меѓувреме... па уште кога ги видов анкетите за избориве и кога слушнав како некој луѓе викаат дека ќе го определат својот глас според анкетите се разочарав тотално, па зарем не останаа луѓе во државава што сеуште можат да мислам со свој мозок? па дај да не дозволиме да станеме како американциве, ние барем сеуште имаме шанса за подобро од тоа...

Немам гледано ТВ една година, и супер ми е :)

Може и повеќе... :jaj:

Немам гледано ТВ една година, и супер ми е :)

Може и повеќе... :jaj:
најпаметен избор!!!

П.С според мене вака оди македонската програма. 70% политика 20% реклами 10% филмови од 1990-

Дискавери,анимал планет,хистори, спорт клуб и некои такви од кои има што да се научи. Избриши ги овие нашиве бе од телевизорот јас се мислам дека од нив ми фаќа телевизорот "снег" :pos2:

бидејќи пријателите од МТВ немаат програма за денес(после 12 ) дали некој знае дали случајно ке пренесуваат НБА ?

Немам ТВ. А толку многу ми фали дискавери понекогаш. :)

во ред е да се зборува за политика, особено во политичка кампања кога треба да одлучиме на кого да го дадеме гласот, но како да направиме одлука кога телевизиите немаат повеќе никаква смисла, не даваат никаква информација. А1 СДСМ и ОМ ги прави светци Сител ДПМНЕ ги прави светци, и да сака човек да се информира за програмава и идеите на партиите не може затоа што се е маркетиншки трик. Ај во бизнис маркетиншки трикови, еднаш ќе купам ќе видам дека не е како што треба и не го купувам повеќе, меѓутоа со политиката е поинаку една одлкуа и ќе ја гледаме државата како ни се упропастува 4 години. Гледам ДПМНЕ се фалат изградиле не знам колку згради за млади брачни парови меѓутоа забораваат да кажат дека тие станови треба да се отплаќаат 20 години, па нели тоа е маркетиншки трик со иднината на луѓето. И не се само тие ова е само еден пример што ми дојде на памет вакви има 100 примери во сите партии. Искрено не знам каде можеме да се информираме и да дознаеме повеќе за партиите, мислам дека единствено место каде што треба да има политика е интернетот, е тука не може никој да цензурира што сакам ќе напишам и ќе си кажам (и ако и тука не е баш релевантно).

Досадно е ова со политичкиве партии но телевизиите се пресреќни земаат по 200 евра на секунда од реклама е па вие пресметајте сега колку иди цела кампања, и што мислите ќе земат да се занимаваат со снимање на квалитетни серии и филмови, НЕ БЕ СУПЕР ИМ Е ВАКА, А НИЕ ЌЕ СРАДАМЕ И НА КРАЈОТ НЕМА ДА ЗНАЕМЕ ЗА КОЈ ДА ГЛАСАМЕ ЗАТОА ШТО НЕ МОЖЕМЕ ДА ДОБИЕМЕ ВИСТИНСКИ ИНФОРМАЦИИ ЗА ПАРТИИТЕ.

И тоа 1% штури информации. Затоа што не се телевизии него подвижни билборди на нечија идеологија или бизнис (и друг) интерес.
Ја критикуваме поранешната мтв (и јас исто) во СФРЈ, но таа мтв иако до 22 часот, иако од 09 часот...даваше брдо документарни од области хемија физика и највише биологија, даваше скоро во секој дневник голема минутажа за достигнувањата на НАСА или други научни институти во областите космологија, астрономија, геологија, медицина (Саган и сличните беа редовни гости во програмата)...даваше секое попладне емисија за по некоја општина во Македонија (запознај си ја родината за да си ја сакаш и почитуваш)...каде каде попоучни теми од сегашните ексклузив (Елена си го скрши ноктот, Житарова и се видоја гаќичките), ин (празни муабети со женствени стилисти и бизнисмени), ППП (ние направивме), Миленко (Скопје 30124) и сличните по калибар.

Затоа и висам по интернет.... наместо шупци од калибарот на Вељо, Латас и компанија да ми пуштаат што да гледам, овде имам избор. Ако не ми се беднисва темава, нема да коментирам. И толку.

Телевизијата е полека но сигурно осудена на пропаст (со порастот на интернетот), глобално земено. Македонската телевизиска сцена, побрзо ќе пропадни. Особено ако се најди некој од калибарот на СпортКлуб. Сега се лажиме уште по спортовите и сме приморани да гледаме различни пропаганди покрај фудбал, Ф1, моторцикли и тн.

Младите се повеќе се оддалечуваат од телевизијата.Како прво поради тоа што интернетот е далеку поинтересен, а како второ нашите телевизии воопшто не се трудат да направат нешто интересно за младите.Светлосни години сме зад телевизиите по европа и светот.Единствено нешто поради кое сеуште постојат е тоа што старците дремат пред телевизор од 6 попладне до 9 навечер гледајки шпански, турски и индиски серии и тука наоѓат простор за некоја реклама да пуштат.Остантото е политика 99% која исто така е за постарите кои едвај чекаат такво нешто колку да имаат утре на пауза за јадење на работа за што да се расправаат.За младите нема ништо.Еден Идол никаков и уште неколку интересни емиции ама веќе ни нив не ги гледам.Лошо и се пишува на телевизијава во Македонија..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom