Жртва на љубоморна сцена

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Fortune напиша:
Епа зошто да го игнорираш таквото однесување, зошто да станеш и да си одиш ако знаеш дека бил предизвикан од некое твое однесување?:) Или мислеше на тоа во случај да не си свесна дека ти си го предизвикала?

Аууууу Fortune, јас ова сега го гледам а скоро цела година поминала:pos:

Инаку тоа што сум го мислела тогаш, го мислам и сега :) а би било ова.
Реков дека не сум дошла во таква ситуација да предизвикам нечија екстра љубоморна реакција кај партнер што не е претерано љубоморен. Па да, клучно е тоа што секој треба да биде свесен за своето однесување и ако си играш со оган, секогаш постои ризикот да се опечеш, па џабе е во такви ситуации (нели кога си претерала со такви провокации) и да имаш противпожарен апарат:)
Станувам и си одам, нормално. Друго ништо и не вреди во ситуација кога било кој од партнерите се наоѓа во екстра разбеснета состојба. Што и да направи другиот, секогаш треба да го има на ум бесот и крајната раздразнетост на другиот во состојба на афект, која го спречува секое нормално размислување и нормален разговор:)
Нема потреба од компликации и пропратни летечки тањири, маси и други нешта кои добиле крила во тој момент:pos:...а и да не потсетувам на „креативноста„ на умот и експресната брза реакција на јазикот кај човек во ситуација на „бурно море„ кога сите околу присутни иронично се смешкаат со лицемерни фаци на „загриженост„ желни за „добра„ сцена која ќе ја филуваат на долго и на широко денови потоа :)

Со тоа само се добива на време кај едниот да спласнат негативните чувства, да се ослободи од бесот во себе за да може да се разговара цивилизирано.

Во која и да е ваква и слична ситуација, кај мене е исклучително развиено чувството на самоконтрола кое со тек на време само се надоградува и усовршува:)

П.С. Професионална деформација:pos:

Само еднаш имам преживеано љубоморна сцена,без никаков повод од моја страна,алкохолот му предизвика халуцинации на типот:pos: и тоа имаше прилично многу народ.Се вкочанив од нервоза и од изненадувањето што ми го приреди.Само стоев,го дослушав што имаше да каже,го слушнаа и сите околу мене,нали,и си заминав.
А,да, и никогаш повеќе не му го слушнав гласот.

Значи, муабетот НЕ ми е КОЛКУ ве нервираат љубоморни сцени, туку КАКО би реагирале доколку се најдете во ваква ситуација?
Фала Богу, не сум била жртва на љубоморна сцена, а се надевам дека никогаш нема да го збогатам своето искуство со еден таков настан.:)
Прво...глупаво ми е кога гледам од страна како некој прави такви испади, па можам да замислам како јас би изреагирала.
Второ. За таков ненадеен испад е потребна прилично голема причина, освен ако партнерот не е ментално и емоционално нестабилен. А сигурно не би направила нешто што би било повод за испад.

Или, ако сте биле во ваква ситуација како сте изреагирале? Би се расправале? Би заминале од местото на настанот? Би игнорирале? Што?
Не би заминала, ниту би се расправала. Би го тргнала партнерот на страна за да можеме мирно (и подалеку од очите на потенцијалните трачари :pos:) да поразговараме. Нема потреба никој од страна да ги знае нашите проблеми. Ако веќе одбие да се тргне и целта му е да направи скандал, ќе си заминам. Само последиците ќе бидат мноооогу поголеми.

...zrtva na ljubomorna scena...da sekoj se nashol vo kakva situacija barem ednashka...ona sto treba da se zapamti u vrska so vakvite raboti e deka koga si so edna osoba vo vrska vo momentot e toa deka treba potpolno i bezrezervno da se posvetish na vrskata( ane da go "dupish" pred drugi luge i da mu praish sceni razni i trikovi)...taka ljubomorata ke bide svedena na nekoj zanemarliv minimum...toa znachi deka razgovori sretnuvanje so bivshi i nebivshi treba da nema(ako se desi da namerno nekoj saka da se nametne za da napravi nekoja scena ili da predizvika ljubomora kaj vahiot partner-fino lepo pred vashiot partner ke si zazemete stav i ke mu dadete do znaenje na "natrapnikot" da ne ve zamara mnogu -mnogu zasto moz da si dobie i kutek ako prai problemi ponataka...mnogu zanemaruvanje na partnerot ili zamenuvanje na vremeto pominato so nego so drugari i drugarki treba da bide svedeno na minimum...ednostavno recheno koga ste vo vrska treba da se posvetite na vrskata od start maximalno...koga ke mine vremeto i doverbata steknata togash ke nema mesto za lubomora i ljubomorni sceni pred drugi-vo drushtvo( se ke si dojde samo na svoe mesto)...e sea ljubomorata ne e tuku taka-znachi kaj sto ima chad ima i ogon...a ako nekoj saka nekogo da pravi ljubomoren ima sto nachina verujte...ama na kraj toj sto na drugiot mu kopa grob samiot si paga u nego...

Па обично сум ”кул” се додека некој може да се разбере со збор. Си седам и мирно посматрам како ке се одвиваат работите. Глеам ако може да се реши на мирољубив начин работата без употреба на сила. Е сеа ако си имаш работа со неразбран...Ќотекот е излезен од рајот во такви случаи со напомена пази да не го извлечеш подебелиот крај :)

Najglupavoto i najmizernoto neshto sto moze da mu se sluci nekomu e ljubomoren ispad:nenene:
Vo takov slucaj, se izvinuvam na prisutnite, nego go ignoriram i napustam:toe:

Хм..еднаш ми се има случено вакво нешто,ама неможам да кажам дека беше сцена,али беше љубоморен напад!:)
Место-концертот на Жељко Ј.
Главни глумци-Ја,дечко ми и бившиот
Споредни глумци-друштвото од околу 10 души
Главната причина беше пуштањето на бившиот и тоа што јас не покажав дека тоа на мене ми смета,али алкохолот чуда прави:vozbud:не дека јас мн.го приметував,али од страна не изгледало така!
Дечко ми видно се изнервира и се создаде напната атмосфера која сите освен мене ја приметија...:)не направи никаква сцена само културно ме извлече од местото на настанот!:):)
И после тоа домаааааа........:vozbud:
ај ќе прекинам тука!:)Ама со пијан човек кој се разбрал па он да се разбере...другиот ден кога се освестив,се извинив за моите постапки и такеее..се помина во најдобар ред!:pos:
како и да е јас бев жртвата на љубоморната сцена!:kesa:

Жртва на љубоморна сцена ..

самиот збор жртва кажува дека уште на почетокот тоа што се случило не е убаво..
Во мој случај доколку се најдам во таква сцена или тавов љубоморен испад ке изреагирам мирно ладнокрвно и релаксирано..колку и да тоа внатре во себе ке жари и пали ..омаложувајки те тебе како личност персона ..спуштајки ти ја гордоста на најниско ниво и сеа тоа зготвено и испечено пред окото на јавноста кое толку рамнодушно со полно срце ке го голтне тој спектакл...нормално дека тоа ке биде изненадно и дека во тој момент ке се чуствуваме збунети незнаејки како да ја оправиме настанатата ситуација али после таков..спектакл дефинитивно за таа особа вратите од мојот свет ке и бидат затворени.
Во краен случај постои интимна да те повлече на страна немој вака и вака да правиш ме прави да се чуствувам љубоморен/љубоморна али..
Вакво нешто би приредила особа која е емотивно нестабилна и која нема потполна доверба во својот партнер..ја сум сведок на вакви настани секогаш кога ке се видам со еден другар од фудбал..просто неговата девојка не му верува кога е со мене и што и како и каде и со кого ние ке прајме..и мислам дека крева паника до бескрај..али ете се сакаат многу и некако ја трпи :tapp:

Не ми се случило.
Доколку би се... Би му дала прекорен предупредувачки поглед да престане да ме резили пред народ, би го тргнала на страна и би причекала да се смири за да поразговараме ко цивилизирани луѓе.:)

Handsome напиша:
2 :angry3: и ќе си останам со другата а неа ќе ја пратам у :bip: (курац)

ke si ostanes so drugata????????????????????????????????????????????????
a ti ne si ljubomoren???????????????
:tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp::tapp:

Ми се случило да ме фане страшна љубомора коа ми кажаа дека девојка ми ја гушка некој сељак а јас не бев таму ПУКНАВ и се карав со девојката цела ноќ спуштавме мобилни звоневме страшно :toe:

Зависи од тоа каква е сцената, дали е скандал или нешто мрчење. Макар што знам дека во пракса ќе си преќутам или ќе почнам да плачам, ама во секој случај највише нешто што мразам се расправии пред други, така што кога ќе останеме на само би му кажала неколку работи. Ама најверојатно би преќутила или би изреагирала премногу импулсивно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom