Дали одите на шопинг во Солун?

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум бил ниеднаш, сега за сега.

Шо сакат нека праат,мене ми е гајле :pipi:
Не велам декa има лоша роба,ама кога некој се перчи со оригинал патики и тоа од Грција,ми се стемнува.Ај да не мешам политика сега и други работи.

И мој пријател имаше оригинал патики ама по еден месец му се искинаа,а плати за нив 5000.

Робата, од тоа јас што сум купил - исти курац. Само поефтина цена.

Пума патика овде = 5000 денари.
Пума патика таму = 35 евра.

Пума патика овде = неквалитетна доволно, за еден квалитетен бренд.
Пума патика таму = неквалитетна доволно, за еден квалитетен бренд.

А дека има повеќе избор и продавници, не мора мој збор да зимате (на машко), земете го тој на сестра ми која се утепува шетајќи се во H&M, GAP...итн.

Робата, од тоа јас што сум купил - исти курац. Само поефтина цена.

Пума патика овде = 5000 денари.
Пума патика таму = 35 евра.

Пума патика овде = неквалитетна доволно, за еден квалитетен бренд.
Пума патика таму = неквалитетна доволно, за еден квалитетен бренд.

А дека има повеќе избор и продавници, не мора мој збор да зимате (на машко), земете го тој на сестра ми која се утепува шетајќи се во H&M, GAP...итн.

Пума - смрди :) тој бренд веќе 10 години + иде надоле во генерален квалитет...

И мој пријател имаше оригинал патики ама по еден месец му се искинаа,а плати за нив 5000.
Абе има луѓе и Ајфон шо им се заебал за првиот месец ама...
Има во Грција доста работи (не дека во Србија или Бугарија ги нема), како на пример ФЕР цени на технологија.

Ја па онака разгледував лап топ и низ една продавница во космос и поскапи беа од кај нас бајаги, може не сум ја погодил продавницата :)

Јас бев минатата недела си купив патики Converse 25 евра, 2 пара фармерки едните 20 евра, а другите 35 евра (на попуст)... и една блуза со кратки ракави, ефтина ја зедов некаде околу 7 евра. Иначе најголем попуст има во Cosmos, јас планирам пак да одам после велигненов т.е идната сабота. :)
Здраво, ме интересира дали има членови кој одат на шопинг во Солун? Јас планирам наредната недела да одам ама сакав да прашам дали некој знае да не има некој попусти сега или да бил во скоро време па да ми каже дали има добра гардероба, треба да си купувам за матура по нешто :) Поздрав

Ај леле.Прочитав негде погоре демек од Гејлада биле ОРИГИНАЛ,а во Македонија не.Па и тие и тие се во Кина,Бангладеш,Индија,Камбоџа произведени,сигурно Адидас-от од Тесалоники не е во Германија произведен.Не можам да ве сфатам.:pos2:

А ако сте толку шопинг манијаци ,одете во Милано,Париз,Виена...

А во H&M можеш да најдеш одлична облека за матурска, само незнам дали има некој голем попуст, важно знам дека не е мн. скапо, можеш да најдеш релативно ефтини фармерки, блузи, јакни... :)
Јас бев минатата недела си купив патики Converse 25 евра, 2 пара фармерки едните 20 евра, а другите 35 евра (на попуст)... и една блуза со кратки ракави, ефтина ја зедов некаде околу 7 евра. Иначе најголем попуст има во Cosmos, јас планирам пак да одам после велигненов т.е идната сабота. :)

Не би одела типично за шопинг, но би отишла да се изветреам.
Но ќе мора да си шепотам на мајчиниот јазик, пошто минатиот пат мораше да ми ги претресуваат торбите само на мене.

Бев од екскурзија таму на 2 саати, не прошетав многу, а од то шо го прошетав и видов не бев многу воодушевен... Евтино ? :nenene:

и 70 пара неоригинал не можат да се споредат со 1 пар оригинал патики.

Aма да имаш 2-3 пара ОК.. ама еден пар да ги утепаш од носење, на секаква гардероба и на свадби и на фудбал..неиде

Не, а не ни сакам да одам ... на шопинг во Солун.

Одам на месец до месец ипол, некогаш по работа некогаш по шопинг. Нит некој ме прашал од кај сум, нит некој ме навредил нит па ми фрлил пасош или се з`гнал да ми претресува кола. Фино, културно, со сите нишани "Добар ден", "Пријатно", "Благодарам" и гарантирам нема никаков проблем. Ако не ги провоцирате воопшто нема да реагираат. Кога одам таму, се чувствувам како да сум на во Македонија, само што морам да зборувам на англиски. Се е исто.

И да, како тие што се изјаснивте дека не сте биле/не ни сакате/нема ни да одите знаете каков е односот на грците према македонците !?

Одам, не само на шопинг, него идам понекад и да се прошетам.. како и многу други македонци, и како уште повеќе кои со години уназад идат на одмор во грчка. Јас за воља на вистината сум одмарал на други места. Немам никаква грижа на совест, уредно плаќам даноци во државава и со мои пари се имаат напревено мудата на повеќе лавови. Парите што ги трошам таму се мои пари, не се ниту ваши, ниту на македонската држава, така да можете слободно да идете у три-лепе-пизде-материне да идете ако мислите дека имате право да ми кажете каде треба да ги трошам.

Што се однесува до прашањето, што има во Солун, што нема во Скопје... Massimo Dutti, Ralph Lauren, Nautica, Zara, H&M...

Дефинитивно има многу поголем избор. Тука во најк кај носат најголем смет па и цени набиваат. Овие модели што се во СК во најк се од пред 2-3 год. Во Солун има поголем избор и се нешто поефтини. А во Зара, H&M, Бершка, пул н бер итн има и поголем избор а и пониски цени.

подобро тркни до Истанбул

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom