Шминката и годините

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување
Е добро јас на пример каде и да одам не се шминкам премногу ...ставам една течна пудра,маскара и креон и готова сум:pipi:

п.с. а стварно кога ќе видам некоја на мои годнини нашминкана пренападно ми ида да се земам и да се убијам

Е добро јас на пример каде и да одам не се шминкам премногу ...ставам една течна пудра,маскара и креон и готова сум:pipi:

п.с. а стварно кога ќе видам некоја на мои годнини нашминкана пренападно ми ида да се земам и да се убијам

нема потреба од убивање мислам, ама вистина децава од 13 години излегуваат во град и се шминкаат ко да имаат 25
ги гладаат ли воопшто родителиве од дома или чекаат да заспијат па излагаат...

ко од драмски театар да излегле :vozbud:

Абе многу се напредни малите мислат така ќе бидат поубави ко ќе стават еден тон шминка и ќе изгледаат повозрасни како цементирани кукли не стои убаво.Јас се шминкам во граници на нормала пудра руж маскара и сјајче и чат пат сенка ама во мала количина

jas mislam deka prirodnata ubavina e onaa vistinskata, ne se sminkam mnogu, ama koristam kreon, sjaj (karmin vo nikoj slu4aj) maskara se razbira i pudra, ama ponekogas ne stavam zs ne mislam deka treba da pokrivam nesto na liceto

Јас ама воопшто не користам шминка, освен лабело(ако тоа се рачуна во шминки, тогаш ок). Не сакам на 30 години лицето да ми изгледа како да имам 60, а денешниве деца навистина не знам што мислат кога ставаат 3 кила пудра на нив. Се прашувам тие како ќе изгледаат на 30 години.

Кога сум спиела помалку од 5 часа, пудра.
Инаку или многу креон+малку маскара или само туш and we're done.

Navistina se preteruva so sminkata i toa od rani decki godini, jas vo najnormalna koli4ina koristam-re4isi i4...

Uzasno e, nekoj epten preteruva so ne mu davat na liceto ni 3 saati da e bes sminka, nemoze da dise i posle brumki imale:kesa:

Ретко користам шминка и ако се шминкам само течна пудра,креонче,маскара и некое нежно карминче :toe:

Јас користам само карминче најчесто црвено..И плус креонче и маскара друго ништо...

На оваа тема често се зборува во моето друштво. Не има секакви, рокери, рапери, хаус луѓе и.т.н.
Сега цитирам муабет помеѓу 15 годишна (15) шо става 15 кила шминка и личе на бостанско плашило :vozbud::vozbud::vozbud: и слуше турбо - фолк ама добро нема веза другарка ми е, и едно 16 годишно (16) девојче кое ретко ептен ретко се шминка скоро никогаш слуша транс и.т.н.
15: Мале па ти ич не се шминкаш нели ти е незгодно коо не си нашминкана?
16: Не бе за шо?
15: Еми јас коо не сум нашминкана мислам оти сите мене ме гледат и ќе сонуват кошмари.
16: (насмевка):vozbud:
15: Е шо се смееш, мислаш нема ли да си поубава ако се нашминкаш?
16: Абе човек, знааш кој се шминка на мој години? Тии шо има шо да скријат, шо имат акни, црнки .... А шо ми фале на мене, да немам случајно некоја акна или црнкичка, :vozbud::vozbud: ногу фино се осеќам без шминка :)
15: ( Некако застрамена ) Лелеее порака ми стигна.
- и 2-те ми се другарки ама признавам дека девојчето што не се шминка е 100 пати поубава од другата, има прекрасна насмевка, бели заби, црни очи мн е убава ако не се шминка. :) A другата :ija: а ако га погледнаш од блиско:pov:

Стварно претерано се шминкет девојчиња под 20 год.Еве јас иам 15 години,сеа...не викам да не се шминкет ама не секој ден и не претерано доволно е римел,малце креонче и сјај или лабело,а не некој...мислам стварно е безвезе не личет ни на "тетки" ко шо би рекол народов,на нишо не личет...:uvo:

Стварно претерано се шминкет девојчиња под 20 год.Еве јас иам 15 години,сеа...не викам да не се шминкет ама не секој ден и не претерано доволно е римел,малце креонче и сјај или лабело,а не некој...мислам стварно е безвезе не личет ни на "тетки" ко шо би рекол народов,на нишо не личет...:uvo:
баш на тетки...брзаат да пораснат...па и без шминка е подобро, а не да се криете позади пудрата...

Pudrata ja smetam za ok....maskarata,sjaj labelo svetkav stik ok...!Ali mi se pla4e koga ke vidam 15 godishna so senka do vegi,tush kako kleopatra i ''naperlena'' kako za 1 april :):uvo:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom