Транспорт и шпедиција-Средно образование

• Креатор на темата Креатор на темата mr-komplex
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
28 ноември 2009
Мислења
117
Поени од реакции
10
Сакам да се запишам средно транспорт и шпедиција па ме интересира како што ...кои се предмети се изучуваат кои се карактеристични предмети за струката? дали ќе има многу учење:D и дали има многу математика :nesum: . иначе конкретно сакам да се запишам во `Коле Неделковки` Велес . ај давајте некој информации. позз фала однапред :)

Нема многу учење на такви школи, да не речам воопшто нема учење, така да терај слободно...

druze jas ne mislam taka za ovaa struka bas i ima ucenje.... go znam ova deka imam drugari vo PTT za ova i samo mi se zalat imale mnogu za ucenje i sl.
mr-komplex ne gledaj tugo mislenje ako toa tebe te interseira zapisi si se kaj sakas.... jas bev odliceno od 1 do 8 ama se zapisav vo 8-mi septemvri.... poslabo skolo e ama mi se svigase strukata i si se zapisav tamu

Е вака сега како за информација само и јас учам во истово школо само информатика. Инаку имам другар учи транспорт и шпедиција и можам да кажам дека со просечно учење (без да се замараш многу) ќе минеш со 3-4 сигурно, е сега ако сакаш одличен со 5ка ќе неможеш баш со легачење да поминеш така ќе мораш малце да учиш поредовно. Значи лесно е, оној што минел со 5-ка до осмо ако учи пак редовно пак ќе помине со 5-ка, инаку и за разлика од другите класеви каде што 90% се машки а 10% дали женски тука во овие смерови најчесто дури има и повеќе женски од машки (скоро изедначено :))

Плус незнам дали си од друг град сепак ако си.. ти одговара и местоположбава на училиштето зошто на 100-тина метри има интернат (ако планираш да седиш во Велес) да не мора да патуваш стално ..

Влагај другар ич да не му ја мислиш...ние од Информатика напатени души сме...(до некаде)...исто и јас учам таму..ич да не се мислиш!

Само да ти кажам, ќе се маткаш многу со електроника, лемење и такви работи по пракса. Јас учев информатика, имав и другари што учеа ПТТ. Инаку, ако не ти се допаѓа електроника многу и такви работи не се ни запишувај зашто нема ни да ти се учи, ќе се каеш што си го одбрал грешно школото. Ако сакаш такви работи тогаш слободно оди таму, ем ќе учиш што сакаш ем има супер провод. А за математика, знам дека има за учење доста, јас бев на информатика и требаше стварно да се запнеш ако сакаш високи оценки. Во 1ва најтежок предмет беше електротехника, уште се сеќавам какви маки имавме по тој предмет зашто никој не сакаше да учи математика, а скоро сите предмети се поврзани со тоа.

Влагај другар ич да не му ја мислиш...ние од Информатика напатени души сме...(до некаде)...исто и јас учам таму..ич да не се мислиш!

Ќути кога ќе напраам споредба што учиме ние информатика со транспорт ми се плаче :))

Само да ти кажам, ќе се маткаш многу со електроника, лемење и такви работи по пракса. Јас учев информатика, имав и другари што учеа ПТТ. Инаку, ако не ти се допаѓа електроника многу и такви работи не се ни запишувај зашто нема ни да ти се учи, ќе се каеш што си го одбрал грешно школото. Ако сакаш такви работи тогаш слободно оди таму, ем ќе учиш што сакаш ем има супер провод. А за математика, знам дека има за учење доста, јас бев на информатика и требаше стварно да се запнеш ако сакаш високи оценки. Во 1ва најтежок предмет беше електротехника, уште се сеќавам какви маки имавме по тој предмет зашто никој не сакаше да учи математика, а скоро сите предмети се поврзани со тоа.

Авторот праша за транспорт не информатика :)

--- надополнето ---

Ќути кога ќе видам што учиме ние а што они ми се плаче ..

Авторот праша за транспорт и шпедиција не информатика :))

Фала на сите за информациите . Exotic за транспорт прашав јас ..ама еве веќе кога спомна за инфоматика размислував и затоа ама математика-та ми е слаба страна и не ми се оди таму.. а баш ме интересира електрониката и се во врска со компјутерите . Мартин да од друг град сум и ај ако знаеш кој се 2-предмети се од значење на струката [да си пресметам поени]. и ај некој ако учи транспорт нека даде подетални информации што предмети има ...и тн и дали ќе ме примаат во Велес дека од 5-7одд сум со сите петки само сега осмо сум послаб xD ае позз

Фала на сите за информациите . Exotic за транспорт прашав јас ..ама еве веќе кога спомна за инфоматика размислував и затоа ама математика-та ми е слаба страна и не ми се оди таму.. а баш ме интересира електрониката и се во врска со компјутерите . Мартин да од друг град сум и ај ако знаеш кој се 2-предмети се од значење на струката [да си пресметам поени]. и ај некој ако учи транспорт нека даде подетални информации што предмети има ...и тн и дали ќе ме примаат во Велес дека од 5-7одд сум со сите петки само сега осмо сум послаб xD ае позз

И мене ми е математика ми е слаба страна, другиве таман ми се ама секоја година едвај вадам двојка математика.. цело време на тестовиве вадам 1/2 (повеќе кецови де) па на крај оти ми е само еден најчесто на совет ми го поправаат. За 2 предмети незнам кои беа ама чим си бил 5,6,7 со сите петки ќе те примат 100% и во ннформатика и во транспорт каде сакаш.. тоа ти гарантирам.

Обично поради тоа што ние се имаме во градов економско, техничко-стручно, хемиско, гимназија па секој гледа да собере што повеќе ученици а истите ги нема баш многу. На пример правилно класевите што ги има 2 информатика пример треба да бидат по 30-тина а ни сме по 25. Плус уште кога се запишуваш одприлика ќе ти кажат дали си примен (мада ќе бидеш 99.9%) пример јас 5-6 бев со сите 5-ки а 7-8 со по 3 четворки и бев примен и тоа меѓу првите што се вика.

Инаку ако учиш редовно нема да ти биде проблем да минеш и со 5-ка, сепак има неои зезнати предмети како електроника во 1-ва (обично тука учениците ретко вадат повеќе од 3-ка..), пример јас минам 1-2 со 4-ка а искрено не учам многу барем дома, сепак има квалитетен кадар и ако сакаш да научиш ќе можеш. И само како за информација транспорт е доста полесно од информатика.. барем според предметите иако оди што повеќе сакаш без плашење.. ипак ќе минеш освен ако не си ептен дрво а според тоа што си пишал дека си минел одличен во основно (освен 8-мо) верувам ќе немаш проблеми.

Беа одбиени само 3-4 што се пријавиле со двојки и тројки ако не се лажам :pos2:

+ во мој клас има 6-7 што воопшто не биле одлични (минеле со четворка) па ги примиле, така да не се секирај за тоа.
Ако имаш и други прашања слободно постави ги ..

Кој предмети се учат на транспорт и пракса нешто има ли ?

Кој предмети се учат на транспорт и пракса нешто има ли ? btw фала многу си се изнамачил од пишување :))

Сакам да се запишам средно транспорт и шпедиција па ме интересира како што ...кои се предмети се изучуваат кои се карактеристични предмети за струката? дали ќе има многу учење:D и дали има многу математика :nesum: . иначе конкретно сакам да се запишам во `Коле Неделковки` Велес . ај давајте некој информации. позз фала однапред :)

Вака. Јас завршив птт шпедиција и нека не ти трубат многу дека е ЛЕСНО зашо Ич не е . ИМаш доста предмети што се учат на памет и се проблематични, ПОСЕБНО железнички транспорт, на тоа има да греееш стол ко никој. Логистика исто е тешко и се учи од матерјал од факултет мислам. Математиката е скоро иста како кај сите средни школи. Што значи ако си учиш нема да ти е проблем тоа, на стручните ке треба да посветиш повекје време. Стручни предмети имаш доста, пример: бизнис, логистика, железнички транспорт, шпедиција, изборна шпедицја, комбиниран транспорт, изборен комбиниран и уште мн :). За примање незнам колку бараат сеа, кога бев јас знам дека со 50 или 55 се влагаше. Пракса нас не носеа 2пати, еднаш во јсп и еднаш на едно место што е пред пивара, ич не ми текнува како се вика. Могуче е и во терминал да те носат сеа и сл, знам дека по возови ги носеле да праат анкети х). Како и да е , не ги слушај тие што имаат само слушано и такви глупости зашо само лупаат. Не е лесно ич. Како и да е ке видиш кога ке се запишеш :)

Кога ќе се запишам се ќе ми стане јасно .. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom