Фан Клуб : Баерн Минхен

• Креатор на темата Креатор на темата 'Никола'
  • Време на започнување Време на започнување
Rummenigge on signing Javi Martínez in 2012: "We were all shocked in 2012 because we lost the final so undeservedly. We finished second in three competitions. Jupp Heynckes was completely worn out. Then we went on holiday for two weeks and somehow managed to get back on our feet. It started with us speaking on the phone every day and quickly making various transfers during that time: Mandžukić, Shaqiri, Dante. Not all that spectacular, but looking back, very important

Martínez was a special story. We discussed him for two months, and again intensively two days before the transfer deadline. I asked Jupp the question: "Will this player bring us that extra bit of quality so that we won't experience what we experienced last year again this year?" - And Jupp answered immediately: "Yes!" - He was totally convinced. Then we sent our legal director Michael Gerlinger to Madrid to submit a check for 40 million euros [release clause] to the Spanish league. Gerlinger then flew to Bilbao and brought Martínez with him to Munich

In the first four weeks, he only played for 15 minutes. Once I went down to the dressing room after a game and asked Jupp if there was anything wrong with Javi Martínez that we should know about. Jupp just said: "He's not top fit yet. You have to trust me, I'll get him to the level we want him to be at." - And then Martínez ended up being one of the most important players on the way to the treble"

Rummenigge recalls how the club rejected a big offer for Franck Ribéry just one season after he joined Bayern: "We received an offer for Franck Ribéry from England, 85 million euros in transfer fee, plus one player. Uli, Karl [Hopfner] and I discussed it for hours, all three of us were torn. Because 85 million euros would have given us no worries for the future. But it was ultimately Karl Hopfer who formulated the decisive sentence that still applies today: "We don't want to be a selling club, just a buying club." - That was a very important moment for the future of FC Bayern. We kept Ribéry, extended his contract and didn't sell any of our best players after that either."

IMG_20250306_134341.jpg

За 1 месец младичот се има направено како Роки Балбоа. Баш се изненадив вчера кога влезе во игра.
Од Келн го ангажираа во јануари и важи за голем талент, па ќе видиме што ќе биде.
Од наредна сезона се планира почеста ротација со Нојер и полека како наследник да го етаблираат.

Прегледај го приврзокот 445241

За 1 месец младичот се има направено како Роки Балбоа. Баш се изненадив вчера кога влезе во игра.
Од Келн го ангажираа во јануари и важи за голем талент, па ќе видиме што ќе биде.
Од наредна сезона се планира почеста ротација со Нојер и полека како наследник да го етаблираат.
А Нубел?

Па овој го гледаат како наследник, затоа и платија околу 8 мил.евра во јануари на Келн.
Нубел и не се покажува баш.
После Ноер никој нема да ви чини. Овој Урбиг незнае да игра со нога, а и додека бранеше првите три месеци за Келн беа на средина на табела, од кога го седнаа на клупа им тргна.

После Ноер никој нема да ви чини. Овој Урбиг незнае да игра со нога, а и додека бранеше првите три месеци за Келн беа на средина на табела, од кога го седнаа на клупа им тргна.

Нема гаранција ништо, но засега позитвен впечаток оставил и на тренинзите па ќе видиме како ќе напредува.

Многу време некако е мртва темава и никој не пишува..

1/4 финале со Интер
Има некој некое мислење да даде или само на Ули вестиве ке ги читаме и чат пат ако се најде некој од другиве фан клубови да пише.

Мора да поработи на корнерите и центаршутот , многу често ја успорува играта и ја враќа непотребно назад топката.

Добар е Кимих , едно време беше очобол ама си ја врати до негде формата и континуитетот

За Вирц има ли некакви информации?

Негде прочитав дека Ули се ангажирал исто за тоа , има ли вистина во тоа?

Мора да поработи на корнерите и центаршутот , многу често ја успорува играта и ја враќа непотребно назад топката.

Добар е Кимих , едно време беше очобол ама си ја врати до негде формата и континуитетот

За Вирц има ли некакви информации?

Негде прочитав дека Ули се ангажирал исто за тоа , има ли вистина во тоа?

Па ги знае добро неговите родители и во таа смисла се ангажирал и тој за да го убеди.
Можно е уште една сезона да остане во Леверкузен па потоа да ги напушти.
Е сега не знаеме што му е во главата. Дали Баерн, Реал М. (заедно со Алонсо) или во некој англиски тим.
Се од него зависи.

@Uli Hoeneß
Урбиг јакиот а?

Знаеш ли што е најако.

Што можеби Ноер си го избрал лично наследникот негов , и многу веројатно по педерска линија.

Така ми мириса мене

Ми остава мулево некој таков впечаток по фацата и движења.
И Ноер имаше женска , па се фукаше на страна.

Max Eberl: "Unfortunately, during international breaks there's always the risk that players will return injured – this time it's hit us particularly hard. The absences of Alphonso Davies and Dayot Upamecano are a heavy blow for FC Bayern. Phonzy will get all the support he needs on his way back. We'll also be closely monitoring Upa in the coming weeks and expect him to be available again soon. Our squad is strong and will compensate for these absences. We'll now work even closer together. We have the quality to continue pursuing our big goals."

И Дејвис и Упамекано

:facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom